Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Ремонтът в квартал „Орел“ не е приключил, за да му се търсят „пропуски“
15 May 2019

В броя на „Екип 7“ от 13 май 2019 г. е публикувана статия със заглавие „Жител на „Орел“ с букет от забележки за ремонта на квартала“ . В нея г-н Стоян Мичев посочва „пропуски“ по изпълнението на ремонта в квартала, които според него трябва да бъдат отстранени. Отново от Община Разград подчертаваме, че обектът в кв. „Орел“ не е завършен и предаден на възложителя, като все още там се изпълняват ремонтни дейности.

Продължава...
 
Искаме ремонт на улица до училище в „Орел“
08 May 2019

Цялостното обновление на жк „Орел“, където се намира ПГХТБТ „Мария Кюри“, безспорно оказва благоприятно влияние върху нас - работещите и учещите в квартала. Разцъфналите дръвчета, зелените градинки, новите детски площадки създават не само пролетно настроение, но и позитивен климат за работа.

Продължава...
 
Когато институциите помагат, и хората вършат добрини
16 April 2019

Разградчанката Връбка Савчева Стаменова преди няколко дни навърши 91 години. С голямо уважение и ние, нейните съседки, направихме нейния рожден ден незабравим. Всички се постарахме масата да е пълна като за празник.

Личния й празник уважиха хора от екипа на Домашния социален патронаж и техните партньори и приятели – децата по проект „Мисия доброволец“ към СУ „Христо Ботев“, с ръководител Цветомира Петкова Децата поздравиха рожденичката със стихове, ние пък ги почерпихме с питка и шарена сол.

Продължава...
 
Съдийството е трагикомично, а спортната журналистика вече падна под дъното
16 April 2019

Половината свят, дето се казва, съм обиколил като журналист и любител на футболната игра, но такива „чудеса“ като на последния мач на „Лудогорец“ срещу „Левски“ не съм виждал. Не съм виждал, защото подобно нещо по света няма, вярвайте ми!

След като видя разликата в класите на отборите и се увери, че няма как да повлияе на резултата, съдията реши да помогне на домакините с отсъден втори жълт картон на Моци.

Продължава...
 
Детската градина е необходима за бъдещето на село Осенец
12 April 2019

Решението за закриване на детската градина в село Осенец, Разградска област, бе взето прибързано. Насочване на децата към ДГ в село Гецово се оказва неудачно и не се приема от родителите и населението. Изтеклата година убедително показва провала на извършената промяна, свързана със закриването на ЦДГ в село Осенец. Само за едно дете всяка сутрин идва автобус и го връща при семейството му в 14 часа. Детето е лишено от следобедна почивка /закуска и сън/.

Продължава...
 
Деян ДРАГАНОВ: Не се ползвам със специални права, платил съм си, но шофьорите събарят скобата
08 April 2019

Не се ползвам със специални права, не съм търсил конфронтация, въпросният господин я търсеше. С тези думи в петък в редакцията на „Екип 7“ дойде частният съдебен изпълнител Деян Драганов по повод на случая с шофьора, който беше глобен за това, че е спрял на платеното му паркомясто.

Продължава...
 
За модела, модата и новите дрехи на царя...
03 April 2019

Искате ли, любознателни приятели, да научите защо Балканското царство, голямо колкото една човешка длан, загуби времето си /или времето го изхвърли/ някъде по пътя между миналото и настоящето? Ако искате, прочетете приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Новите дрехи на царя"! В нея се разказва за един суетен и самовлюбен цар, винаги облечен в нови модни дрехи, за няколко парвенюта и блюдолизци, нарочени за царски сановници, със словесни вентилатори в главите, вместо мозък, за двама измамници, за неопределен брой незрящи поданици и за едно дете с широко отворени към света очи.

Продължава...
 
Господа статистици, оставете си формулите и елата да видите как живеят хората!
01 April 2019

Трудно националната ни статистика ще направи точен анализ на финансовото състояние на жителите на Разградска област, съдейки само по данните за средното трудово възнаграждение. Положението тук варира от милиони за футбола до стотинки за работещите в сферата на културата, промишлеността и селското стопанство.

Продължава...
 
Защо сме бедни, или закономерната непрактичност на една общинска администрация
29 March 2019

На 18 март в град Исперих отново, за пети път в рамките на две години, осъмнахме с трупове по улиците на отровени бездомни кучета. Но голямата разлика този път беше, че за кучетата бяха изхарчени пари на данъкоплатците. Убитите животни бяха обхванати от задължителната за всяка община „Програма за овладяване на популацията от бездомни животни“, която е „рецепта“ за свеждане на уличните кучета до санитарен минимум и така улиците на града ни да си отдъхнат от глутниците.

Продължава...
 
От 2 години чакам да ми се изплати заплатата
25 March 2019

В края на ноември 2016 година по европейски проект бях назначена на работа в разградския офис на куриерската фирма „Старпост“. На 1 февруари 2017 година бях освободена, като ми оставаше да си получа януарската заплата от 434.28 лева. И до днес обаче тя не ми е изплатена. Колкото и малка да изглежда сумата за някои, за мен тя е много важна, тъй като и сега нямам постоянни доходи, а от познати съм взела малки заеми, които няма как да върна.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1349