Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Ало, статистиците, ще ни развалите семействата, бе!
15 November 2017

Докато повечето сфери на обществено-икономическия живот в страната през годините на демокрация се реорганизираха и промениха стила си на работа, то май в Националния статистически институт си я карат като едно време - с оптимистически пориви да съобщават само положителни тенденции /за да се харесат на властта/, служителите творят анализи и прогнози в кабинетите си и хвърлят в потрес и учудване гражданите.

Продължава...
 
В КАТ-Разград работят честни и добри хора, каквито рядко вече се срещат
13 November 2017

8 ноември 2017 г. - Архангеловден, за мен ще остане много специален след това, което преживях.

При регистрацията на закупена кола и заплащането на таксите при касиерките на КАТ съм забравила да си прибера найлонката с 600 лева. Едва когато ми потрябваха да плащам на следващата каса, потърсих парите и се оказа, че ги няма. Това се случи цели два часа по-късно. В момента много се притесних. Отидох при касиерките и със страх ги запитах не са ли ги виждали. Жените се засмяха и ми подадоха плика със сумата от 600 лева.

Продължава...
 
За будителите и за магаретата с дипломи, дето утре можа да са и будители...
02 November 2017

Дните преди Деня на народните будители посрещнах и изпратих със задоволство. Най-после явно бе дошло времето, когато от един-два самотни доскоро гласа протестиращите против чуждия за родните ни традиции Хелоуин гласове се увеличиха многократно. Лично аз през последните две години се криех срещу 1-ви ноември от разни „хелоуинци“ – цъфнали пред вратата ми, кой от кой по-страшно облечен.

Продължава...
 
Ха дано, ама няма да стане!
29 October 2017

Тъжната констатация на г-н Искрен Христов, изразена в материала му „След 27 години в Швеция се прибрах, но тук нищо не се е променило“ /„Екип 7“, бр.117/ не ми поднесе нещо изненадващо. Призивът му обаче „Осъзнайте се, хора“ ми прозвуча наивно, най-вече защото при нашенската народопсихология подобно осъзнаване няма как да стане.

Продължава...
 
Размисли за будителите и българските читалища днес
29 October 2017

Наближава 1 ноември - Денят на народните будители. Неслучайно празнуваме този ден, защото на будителството дължим съхраняване на нашите идентичност. Първите будители Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, братя Миладинови, Петко Славейков и много други в мрачното безвремие разбуждат народната свяст чрез словото и събиране на автентичен фолклор.

Продължава...
 
Дано девизът на „Лудогорец“ да е водещ и за цял Разград!
27 October 2017

Шофиращите из града вече могат да въздъхнат с облекчение: рехабилитацията на асфалтовата настилка на Разград е факт. Е, „Странджа“ си чака реда по процедура, но е ясно, че не може всичко да се случи с магическа пръчка!

Няма да изпадаме в дребнавости от рода на: „хубаво, ама до първия дъжд“, в смисъла на неправилното оттичане на водата към канализационната система, макар и това да го има.

Продължава...
 
Бърза помощ до Бърза помощ...
25 October 2017

Преди дни човек от съседния жилищен блок получи тежка контузия. Минути след обаждането до телефон 112-и пристигна с вой линейка от Бърза и неотложна медицинска помощ, отнесе го за лечение. Днес съседът се разхожда по улиците излекуван и доволен, пък аз си мисля какво хубаво нещо е това Бързата помощ. Не само тая, която идва със сирена при теб, когато я ти се разхлопа сърцето, я те блъсне кола на пешеходна пътека...

Продължава...
 
Няма ли най-сетне „Паркстрой“ да си свърши работата по улица „Проф. Д.Ненов“?
23 October 2017

Уважаема редакция, пиша Ви с единствената надежда отново и за пореден път чрез страниците на Вашия вестник сигналът ми да стигне до тези, които трябва, но доказано не си вършат работата и застрашават ежедневно живота и здравето ни на пътя, като пешеходци или шофьори.

Продължава...
 
Най-сетне се почувствах като нормален клиент в Разград
23 October 2017

В нетипичен стил този път ще пиша много позитивно.

Простосмъртен клиент съм на услуги, нагледал се през годините предимно на сърдити келнери, рецепционисти, продавачи, администратори и пр., предлагащи услуги лица. Лица, за които генезисът на думичките „услуга“ и „слуга“ не означава нищо.

 

Продължава...
 
Маестро Георги ЧИМШИРОВ: Нека покажем, че Разград с право е наричан Българският Ваймар
23 October 2017

Държавният симфоничен оркестър в Разград е третият или четвъртият в страната (първият е в Пловдив, вторият във Варна, а третият и четвъртият едновременно в Бургас и Разград, създадени на 1 август 1947 г.)

Аз съм отдал 42 години от моя живот на Разградска филхармония и съм съосновател на Музикалните дни „Димитър Ненов“. През този период съм възпитал като добри оркестранти много млади музиканти.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1161