Начало Искам думата
Искам думата
Съсипват Разградската филхармония?
20 March 2019

Имаше един филм „Ликвидаторът“ - фирма, която иска да намали разходите за заплати, наема външно лице на ръководна длъжност. Новият човек няма емоционални връзки с мястото и с хората и им прилага унижения и тормоз, докато нужният процент служители напуснат.

Продължава...
 
Неморално е да се прави бизнес и политика на гърба на децата
20 March 2019

В брой 31/4331 на „Екип 7“ от 18.03.2019 г. беше публикуван материал със заглавие „Атакуват фирма „Лазаров“, вземат ѝ обект“. В него освен че се цитира името, се правят внушения и се поднася невярна и непроверена информация. Поради това се възползвам от правото си на отговор.

Продължава...
 
Език мой – враг мой, или как лексикалното разнообразие може да ни вкара в неудобни ситуации
17 March 2019

Богатството на един език често пъти показва и своята комична страна. Ненапразно една латинска сентенция гласи, че „заради неразбран език стават много неприятности“. Няма спор, че латинският е бил богат на образи, синоними, метафори и т.н. език, още по-малко е излишен спорът около богатството на българския език.

Продължава...
 
Никой не отрича нуждата от благоустройство в „Орел“, но нека да е качествено и по правилата!
17 March 2019

Отговорът от Пресцентър на Община Разград във връзка с моето мнение, публикувано във в. „Екип 7“ , относно строително-монтажните работи, които се извършват в жк „Орел“, е написан за наивници, без необходимата експертиза. Не е това, което очаквах – аргументиран, с необходимата експертност отговор.

И аргументите ми за това твърдение са следните.

Продължава...
 
Проектът в жк „Орел“ цели не да ощети гражданите, а да създаде по-добри условия за тях!
15 March 2019

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ внасяме яснота за хората, които наистина се интересуват от реализацията на проект „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“, град Разград“ и благоприятното му влияние в квартала.

Общинска администрация Разград, в лицето на настоящото ръководство, многократно е показвала, че работи прозрачно.

Продължава...
 
За проекта в „Орел“ и сечта на дървета, или как се харчат парите на данъкоплатците?
13 March 2019

 

 

„Дяволски обичам да слушам лъжи...особено когато зная истината“, казваше Адриано Челентано, което пък на мене ми напомня ситуацията в Разград и по-точно някои странни неща, свързани с проекта за благоустрояване на „Орел“, който се изпълнява в момента.

Градът ни е малък, да. Кино - нямаме. Но филми, о, филми, колкото искате...

 

Продължава...
 
Г-н Василев, Вие хората в „Орел“ за толкоз прости ли ги мислите?
01 March 2019

На проведената преди дни извънредна пресконференция кметът на Разград Валентин Василев разяснени изпълнението на проекта за благоустрояване на квартал „Орел“ и изрази недоволство за това как хората много неправилно протестирали, че се изсичат дървета.

Продължава...
 
Разград - там някъде в мрака на миналото...
01 March 2019

Наскоро се случи да се прибирам с колата от Шумен, по време тъмно, като в рог, вееше снежна виелица - зимна приказка... Не се вижда ни маркировка, ни път. И се получи така, че за малко да подмина първото отклонение (до бензиностанция „Петрол“) към Разград, въпреки че минавах оттам за може би хиляден път. Тогава ми направи впечатление - по нищо не личи, че в непосредствена близост съществува областен център на Република България.

Продължава...
 
И тази криза ще мине – подкрепяйте си отбора!
27 February 2019

Че „Лудогорец“ е в някаква мини криза, е ясно на всички. Случвало се е и друг път /загуба от „Любимец“ в първия кръг и незадоволителни резултати срещу непретенциозни отбори/, но в крайна сметка разградският тим финишира като шампион. Така ще бъде и този път, бъдете уверени.

Продължава...
 
Как дърварят стана голям бял вожд, а туземците бяха изпързаляни...
22 February 2019

Неотдавна съветът на старейшините на малко балканско кралство избра за крал един дървар. Детската мечта на дърваря беше не само да стане крал, но и да влезе в кралското си владение на бял кон. За да изпълни мечтата си, той замени кралството за едно туземско племе, обуто в мокасини от еленова кожа и за един бял кон. След като се качи на белия кон поданиците му заговориха, че вятърът го веел на бял кон. Но това се случи чак в самия край на настоящата история.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1337