Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Оставете на специалистите технологията за асфалтиране на улици
28 April 2017

От 4 години съм директор на Общинското предприятие „Ремонтстрой“, а преди това съм работил 10 години в пътно-строителна фирма, една от годините съм бил началник на асфалтова база. Инженер съм и имам дългогодишен опит като такъв.

Продължава...
 
Отново за старите кусури на разградската култура
28 April 2017

Във вторник вечерта тези, които пожелаха, се насладиха на музицирането на цигулковия виртуоз Павел Минев.

Освен това, което писа за него „Екип 7“ в броя си от 24 април, може би трябва да изброим и още няколко неща.

Продължава...
 
Не е порок кадърните хора да проправят сами пътя в живота си
26 April 2017

От Общинска администрация - Разград, както неведнъж сме съобщавали, следим изцяло и зачитаме мнението на всеки един гражданин на общината и работим по всеки сигнал, за да бъде решен положително. В същия този дух в понеделник, 24 април, бяхме озадачени, когато прочетохме в броя във в. „Екип 7“ едно лично мнение на г-жа Янка Обретенова.

Продължава...
 
Властта в Исперих е абсолютно безхаберна по проблема с бездомните животни
26 April 2017

Уважаема редакция, дейността на Сдружение „Помощ за животните – ДАРА“ - София е посветена на каузата за защита и хуманно отношение към бездомните животни. Популацията на бездомни животни в Исперих, жестокото отношение към тях, изразено в разпространение на отрова, която причини смъртта на много животни в периода септември 2016 – февруари 2017 г. и липсата на адекватни мерки от страна на общинското ръководство за овладяване популацията ни провокират да се обърнем към Вашия уважаван местен вестник, за да направим обобщение за случилото се към този момент с надежда за промяна и ефикасен контрол.

Продължава...
 
Разбрахте ли, некадърници: който си може, си може!...
26 April 2017

Ден преди мача с ЦСКА, по време на неговото времетраене и след неговия край се сещах за един филм от моето детство. Той бе вторият турски филм, който бе пуснат по екраните на кината у нас, и се казваше „Любов и омраза“. Това заглавие не спира да се върти в главата ми вече няколко дни след двубоя на „Лудогорец“ със сборен отбор на Ловеч, Етрополе и Луковит, откраднал свещените за цели поколения четири букви ЦСКА – нещо, което може да да стане реалност единствено в държава като нашата.

Продължава...
 
Да опитаме да ограничим намаляването на населението в Лудогорието
24 April 2017

Само за една година жителите на Разградска област сме се стопили с 1839 души е отчел Националният статистически институт в последното си проучване. Това се равнява на едно от малкото големи села в региона.

Продължава...
 
Нелегални имигранти или бежанци – какво предстои?
24 April 2017

Неотдавна бяха обявени резултатите от Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Голямата награда на конкурса бе присъдена на Елена Таракова, единайсетокласничка от ПГИТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Петрич, за публицистичната статия на тема „Нелегални имигранти или бежанци - какво предстои“.

 

Продължава...
 
Исус Христос възкръсна, а Разград?
24 April 2017

Допреди две години считахме, че демокрацията в Разград не е дошла, че комунизмът не си е отишъл и с облекчение въздъхнахме, че най-после крепостта БСП се разруши сама. Всъщност нито комунизмът, нито демокрацията могат да дойдат или да си отидат, ако хората не поискат това. Какво искат днес разградчани ми е трудно да предположа.

Продължава...
 
Отиде си един талантлив млад човек, но ни останаха книгите му...
10 April 2017

За първи път чух за изявите на Митко Божанов от един наш общ приятел в Езиковата гимназия. Беше преди пет години вероятно. „Знаеш ли, че един мой съученик е написал книга?“, така ми каза моят познат, а после разбрах, че става дума именно за Божанов.

Продължава...
 
Хайдушкото хоро и прокъсаната народна риза, която няма кой да смени...
05 April 2017

Всяко ново летоброене в световната история започва с една тайна вечеря /може да е приятелска закуска или делови обяд, но пак се нарича тайна вечеря/ и с едно разпятие Христово. Формата на масата винаги е определяна като кръгла, макар понякога тя да е правоъгълна или квадратна, но с изгладени ръбове, за да не се удрят присъстващите под кръста.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1112