Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Национално знаме да се вее над джамия? Може, но не и в България...
20 September 2017

Появилият се български трикольор на минарето на голямата "Магбул Ибрахим паша" джамия в Разград смути изповядващите мюсюлманската религия. Едни съзряха в националното знаме държавна намеса и сигнал за започване на дългоочаквания ремонт на паметника на културата, който е вписан в регистрите на ЮНЕСКО. Други пък са на мнение, че наличието на знамена и символи в дори неработещи молитвени храмове е неуместно и недопустимо.

Продължава...
 
Еволюция в България ли? Не вярвам!
20 September 2017

Не вярвам вече в теорията на Чарлз Дарвин за еволюционното развитие на човека. А допреди време вярвах. Не само защото в училище я учихме усърдно, но и защото един приятел все ме уверяваше, че в крайна сметка произхождаме директно от маймуните, тъй като, казваше той, я виж колко малко маймуни са останали в Африка.

Сега и приятелят ми се съмнява в правилността на Дарвиновата теория. И как да не се съмняваш? След толкова хилядолетия еволюция, еволюция, еволюция... и накрая какво – стигаме до бащицата Бойко, Корнелия, бат Сали, г-н Кой и така нататък до края. Егати еволюцията!...

Продължава...
 
За стадиона на „Славия“ и главата на Венци Стефанов
18 September 2017

Преди дни внучката ми съвсем изненадващо ми задава въпрос - „Дядо, какво е общото между стадиона на "Славия" и главата на боса им Венцислав Стефанов"? След дълъг размисъл се предадох, а тя ми отговори, че както стадионът, така и плешивата глава на чичо Венци са еднакво празни!

Продължава...
 
Политика на исперихската разруха, или как се унищожава един хубав някога град
14 September 2017

Ако някой иска да види как един приличен град от близкото минало се превръща в запустяващо село днес, може да види машината на времето в действие, ако посети Исперих.

Тук плащаме най-скъпата вода заради необоснован инат на съветници и ръководство, та чак вече идват на крака зам.-министри да накарат местните ръководители да прогледнат.

Продължава...
 
Гражданската позиция не се изразява само в това, което искаме, а и в това, което вършим!
13 September 2017

В „Екип 7“ от 11 септември на страница 9 е публикуван материал, който скача от тема в тема. Една от тях касае и дейността на Община Разград – запълване на дупките в квартал „Орел“, което се извършва в момента. Посочено е, че човек, живеещ в бл. 24, не е доволен от начина, по който се прави това и коментира, че „Всяка година се запълват дупките в жк „Орел“ с по един пръст асфалт… Това е като да наливаш от пусто в празно. Харчат парите за пълнежи - еднодневки, на следващото лято пак на нова сметка, ама все нашата“.

Продължава...
 
Община Разград: Междублоковите пространства са за обществено ползване
04 September 2017

Живея в блока на ул. "Искър" 16, зад който има пространство, използвано за паркинг. Допреди година там имаше табела, ограничаваща достъпа на външни автомбили. Дори имаше и полиция. Сега табелата я няма и паркинга се пълни с коли от града, селата и други региони. Стана така, че ние, живущите, няма къде да спираме автомобилите си и се принуждаваме да го правим на платения паркинг откъм улицата. Освен това магазините няма как да зареждат. Смятам че това е несправедливо.

Продължава...
 
Жител на Раковски съветва гражданите да са нащрек в магазините
01 September 2017

Жител на село Раковски, решил да си купи замразена скумрия от магазин "Корона" в квартал „Васил Левски“ в Разград и останал крайно изненадан от несъответствието между цената в етикета на опаковката на рибата и цената от касовата бележка. След ревизиране на сметката 38-годишният Хюсмен Хюсмен открил, че скумрията му струва с 1 лев повече.

Продължава...
 
Работа има, няма желаещи да я работят
30 August 2017

Странна е статистиката на Дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе, която "оптимистично" отчита за месец юли 2017 година лек спад на безработицата в Разградска област.

Продължава...
 
Новите предизвикателства на мутробарока – един „актуален“ у нас стил
21 August 2017

Какво е мутробарокът? Може би най-точното понятие, с което може да го отъждествим, е безвкусица. В една смесица от архитектурни елементи и строителни материали без обоснована употреба липсва най-важното – вкусът, във всички смисли на тази дума. При употребата на много „подправки“ и различни вкусове крайният резултат е без вкус. Без вкус, стил и култура при цялостното проектиране. Основен прийом е използването на декоративни елементи, скъпи материали, но за съжаление в много случаи изпълнението е непрофесионално.

Продължава...
 
Благодарим на всички, които ни помогнаха и ни спасиха живота!
21 August 2017

Уважаема редакция, искаме първо ние, двамата – майка и син, които стояхме 3 денонощия на улицата и под жаркото слънце, и след това в големия дъжд – буря, да Ви благодарим, че първи се озовахте при нас, за да разберете какво точно се е случило. И специално на журналистката Антония Кирилова, която всъщност написа и репортажа . Благодарим й!

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1149