Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Ода за „петичките“, без които „Орел“ не може
29 March 2017

Искам да изразя благодарност от името на живеещите в „Орел“, ползващи маршрутка № 5 от завода за антибиотици до комплекса и обратно, към петимата шофьори, обслужващи линията, към опитния автомеханик Младен и особено към собственика на транспортната фирма „Полипартс“ Георги Генчев.

Продължава...
 
Аз пък съм русофил. До гроб!
29 March 2017

Много се изкушавам да заема позата на съвременен, объркан Хамлет и да започна да разсъждавам в стил „Да бъда или да не бъда!“, върху това, колко ми е трудно да се ориентирам в съвременното ни житие-битие. Как съм раздвоен между детските си соцспомени (за мое съжаление, възрастта ми е такава, че имам и такива!) и това, което, поради липсата на по-подходяща цензурна дума, наричаме „демокрация“.

Продължава...
 
Защо не гласувах за ГЕРБ?
27 March 2017

Дори и да е имало в мен някаква надежда, че ГЕРБ ще се погрижи за хората, за все повече обедняващи българи, тя се изпари бързо, бързо като лятна омара... Бързо! И за да не демонстрирам голословност ще посоча за пример водача на листата на ГЕРБ – Разград – Десислава Атанасова – от Дулово. Има въпроси, които моите съграждани си задават, има хора, които знаят и отговорите.

Продължава...
 
В предизборно време и селата живват, ама само предизборно...
24 March 2017

На финала сме на близо едномесечната предизборна кампания. От началото й досега страстите се нажежаваха с всеки изминал ден и вече достигнаха връхната си точка. Нерядко чистата предизборна агитация е заменена с груби и нецензурни ругатни и псувни по адрес на опонента.

Продължава...
 
Преустройство, промяна и заблуди до безкрай...
22 March 2017

Страната и обществото ни отново се намират в ожесточена предизборна обстановка.

Ще изразя лично мнение по някои щекотливи въпроси, които ме тревожат основателно като гражданин и гласоподавател на обруленото ни отечество.

Продължава...
 
Ангел Ангелов преди да си търси правата, да си помисли спазва ли си задълженията
19 March 2017

Уважаема редакция, уважаема г-жо Кюлюмова, запознах се с поредната Ваша статия, написана на базата на факти, предоставени от нашия „многоуважаван“ съгражданин Ангел Ангелов, и след кратко колебание реших отново да се възползвам от правото си на отговор.

Продължава...
 
Имаме ресурс за борба с телефонните измамници, трудно е само установяването им
17 March 2017

Държавните органи от изпълнителната и съдебната власт нямат нормативен дефицит в борбата с телефонните измами. Затрудненията са свързани с установяването на извършителите. Това посочва Омбудсманът на Република България Мая Манолова в отговор на жалбата, която възрастни разградчани изпратиха чрез „Екип 7“ през януари.

Продължава...
 
Не сквернете патриотизма и България с политически маскарлъци!
13 March 2017

Уважаеми съграждани, Реформаторският блок и лично аз като водач на листата на коалицията, сме подложени на агресивна клеветническа кампания от представящия се за говорител на дясното Никола Николов, който сега е лице на Нова република в Разград. Вече заявих, че Никола Николов няма да го коментирам, тъй като избирателите отдавна са си казали думата за него, няма да отговарям и на лични нападки, защото ми е чужд езикът на омразата.

Продължава...
 
Доходен занаят стана ибрикчийството. Голяма далавера се върти с него...
13 March 2017

Да ме прощава моят приятел журналистът Любен Панов, че му стъпвам на територията, макар и обут с лачени трандафори, и че вземам за временно ползване един от главните му герои - Лудото Сабри. Но когато човек прочете книжката му „Такси за Дренчовица“, не може да не се замисли и да не поразсъждава върху авторовите идеи и внушения. Книгите за това се пишат, за да се разсъждава върху написаното.

Продължава...
 
Филиалът подготвя квалифицирани специалисти, а не кабинетни учени
13 March 2017

Най-после академичната общност на разградския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ започна да прилага теорията от дебелите учебници на практика чрез създаване на реално производство .

Новите икономически механизми, довели до раздържавяване на предприятията и изкупуването им от частни фирми и дружества, нарушиха утвърдената традиция студенти да водят практически занятия в реална работна среда.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1100