Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
След няколко години почетните граждани на Разград ще са повече от редовите такива
28 January 2011

Вероятно до такава степен вече е без значение кои ще са новите почетни граждани на Разград, че дето не съм разбрал за номинациите, ами и трябваше да ми позвънят читатели, за да ме питат какво било моето мнение за предложенията?

Като че ли моето мнение е от значение.


Продължава...
 
Злоупотреби в ЗК „Гороцвет“, да дойдат компетентните органи
26 January 2011

Искам чрез вестника да сезирам компетентните институции за нередности в земеделска кооперация „Гороцвет“ и злоупотреби, извършвани от нейното ръководство, начело с дългогодишния председател Васил Величков. Те са толкова много, че не зная от кое да започна.


Продължава...
 
Питах за преброителите, от ДПС ми отговориха, че когото поискат, него ще назначат
24 January 2011

Пенсионер съм от Цар Калоян, но участвам активно в живота на общинската пенсионерска организация, на която съм в ръководството, следя и се интересувам от политическия живот в общината и страната, но не съм член на никоя партия.

Видях обява, че търсят преброители и подадох молба, тъй като покривах изисканите условия.


Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: общински съветник: Туристическите такси в Разград – два пъти по-високи от Балчик!?
21 January 2011

Иво Димитров: ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ТАКСИ В РАЗГРАД ДВА ПЪТИ ПО-ВИ

Приказките на кмета и неговите хора, че работели активно Разград да се превърне в желана туристическа дестинация, се спукаха като балон в първия момент, в който кметството трябваше да премине от думи към дела.

Веднага щом държавата разреши на общините да определят сами туристическите такси, мнозинството в общинския съвет, подкрепящо Денчо Бояджиев, гласува хотелиеирите в нашия град да плащат налог от 0,60 лв. до 1 лв. на легло в зависимост от категорията на хотела.


Продължава...
 
Пазарът е прекалено осветен, защо не се мисли за икономии?
17 January 2011

Всички се радваме на най-новата придобивка в Разград – покрития кооперативен пазар. Забелязвам обаче един недостатък, който може би е проектантски пропуск – липсва дежурно осветление в тъмните части на деня. Преброих 92 луминисцентни тела и всичките са включени по цяла нощ. Вярно – светло е, но въпросът ни е дали в тези трудни финансови времена това е разумно.


Продължава...
 
Докога транспортните фирми ще демонстрират неуважение към клиентите си?
17 January 2011

В петък сутринта пътувах от Разград до Пловдив с автобусче на фирма „Автобустранс“. Понеже пътуването ми бе планирано и очаквано, предвидливо си купих билет два дни по-рано, за да бъда сигурна, че ще седна на предните седалки. Съображенията ми бяха, че на последните места ми прилошава и ми се гади.


Продължава...
 
Защо на псевдодиетичния хляб и каймата няма предупреждаващи надписи
14 January 2011

Да, вече знам - те се грижат за нашето душевно спокойствие! „Те“ са служителите на една инспекция, чрез която искат да ни накарат нас, „мръсните“ и „гадни“ пушачи, да откажем и кафето, и социалните срещи и т.н., и т.н. Вече се питате как?

Преди два дни, на влизане в едно кафене, ме посрещна доста внушителен, написан с едри червени букви надпис: „В заведението не се пуши!“.


Продължава...
 
Оказва се, че и за преброител трябват връзки
12 January 2011

Уважаема редакция, обръщам се към вас относно това, че след излизане на списъците с одобрени преброители в град Исперих, имената на одобрените кандидати съвпадат с имената на служители в община Исперих. Не че и тези хора нямат право да участват в преброяването, но остава усещането, че у нас винаги най-важна е "връзката".


Продължава...
 
Загледано в глобалната политика, ДПС пропусна хала на отделния си избирател
12 January 2011

Две главни мюфтийства, разделени джамийски настоятелства, дузина регистрирани и нерегистрирани „турски“ политически партии и сдружения, е равносметката от 21-годишнината от учредяването и създаването на ДПС в България. Започнало политическото си развитие като движение за връщането на арабско-мюсюлманските имена на турското население в България, загубени вследствие на т.нар. „възродителния процес“, ДПС много бързо се наложи като партия, защитаваща правата и свободите на всички онеправдани граждани.


Продължава...
 
Съсипаха ми къщата, моля полицията да дойде за оглед
10 January 2011

Предлагам на вниманието на читателите на „Екип 7“ снимки от потрошените орнаментни стъкла на къщата ми в село Гецово, улица „Георги Кирков“ 38, вечерта срещу 31 декември 2010 година. От осем стъкла седем са счупени напълно, а осмото е напукано. Строшени са стъклата на входната врата на втория етаж към антрето и вътре са начупени порцеланови чинии, унищожени са зазимени билки, скъсани са дрехи от хвърляните камъни. Щетите са за не по-малко от 200 лева.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Последна >>

Резултати 1081 - 1090 от 1148