Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Елена МАРИНОВА: Не Галин счупи чешмичката
02 September 2011

По-миналата седмица публикувахме снимка и текст за вандалски потрошената чешмичка в градинката пред прокуратурата в Разград. А в следващия брой – информация от пресцентъра на ОД на МВР, че е разкрит мъжът, който в нощта на 21 срещу 22 август увредил чешмичката и дървеното конче до нея - Галин П., на 24 години, от Разград.


Продължава...
 
Господа управници на Разград, стига фалшиви обещания
31 August 2011

Господа управляващи град Разград, обръщаме се към вас - 114 граждани от ул.“Жеравна“, защото търпението ни се изчерпа. От дълги години сме свидетели на красиви обещания на кандидат-кметовете, издигнати от партии и коалиции, както и „независими“. Изнасяха се предизборно чрез медиите и в луксозни книжлета предизборни програми за управление на града и общината.


Продължава...
 
Ощетена: Искам си 600-те лева, които платих на посредник, за да замине синът ми да работи в Герман
31 August 2011

„Платихме 600 лева на мъж от Разград с обещание за работа, той прибра парите и се покри“, това сподели пред „Екип 7“ Рахмие Али от Шумен.

Още през месец юни дъщеря й пристига в Разград и дава на ръка 600 лева на Бейрам Шериф, който имал офис в града, а срещу сумата той е трябвало да уреди заминаването на сина й в Германия. Там той щял да започне работа в птицекомбинат, срещу която да получава заплащане от 4 евро и 50 цента на час. Посредникът обещал още в края на юни групата от кандидат-гурбетчии да замине за Германия.


Продължава...
 
Връща ли се катеначото в българския футбол?
29 August 2011

Този бе основният въпрос, който повечето присъствали на мача в събота в Търговище фенове си задаваха след последния съдийски сигнал. Той бе породен от това, че в два двубоя

търсещият красотата във футбола тим на „Лудогорец“ трябваше да положи кански усилия за да превземе бастионите, наречени „Видима“ и „Светкавица“.


Продължава...
 
Кога ще изгрее слънце и на улица „Отец Паисий“?
25 August 2011

Минавам по улицата още от времето, когато учех в училище „Отец Паисий“ през 80-те години на ХХ век. Напоследък минаването оттам не е въпрос на удобство, а въпрос на инат и носталгия по детството. Източният край на улицата /към ул. Ильо войвода“/е в отчайващо състояние.


Продължава...
 
Зелената партия е против проучванията за добив на шистов газ
25 August 2011

В съгласие с наследената от тоталитаризма традиция, в България за пореден път се подемат зад гърба на обществеността необосновани инициативи, които могат да имат изключително негативен ефект както върху природата, така и директно върху живота и здравето на хората. Такива представляват договорите, сключени от правителството с фирма "Шеврон", целящи проучване и последващ добив на т. нар. шистов газ.


Продължава...
 
Калоян МОНЕВ: Злоупотребата на ГЕРБ с власт придобива все по-големи размери
24 August 2011

Провокиран съм да напиша долните редове от случващото се при избора и назначаването на новите 264 Общински избирателни комисии /ОИК/. Органи, които съгласно Избирателния кодекс /ИК/ на Република България са основният стожер на законността, организатор на избора и съблюдаващ нормалното протичане на изборния процес в дадена община. Нещо повече, с оглед съвпадането на местните с президентските избори, ОИК ще имат правомощия и на Районни избирателни комисии за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент в съответната община.


Продължава...
 
Благоустрояване на кварталите или разхищение на пари?
19 August 2011

Още един възмутен от благоустрояването на кварталите гражданин тази седмица дойде в редакцията на „Екип 7“. Разликата с предходните сигнали е, че сега авторът не е от живущите в обновения комплекс. И е неприятно впечатлен от факта, че скъпи материали се слагат на места, на които човешки крак не стъпва. В същото време в други краища на града няма елементарни условия за пешеходците.


Продължава...
 
Деца ни спират тока от повреденото елтабло на улицата, от Енергото нехаят
17 August 2011

От няколко години електрическото табло на къщата ни на ул. „Хан Крум“6 в Разград е изнесено на улицата. Тъй като е поставено на ниско до входната врата, преди известно време установихме, че е счупено прозрачното покритие на оранжевия прекъсвач. Много често играещи наоколо деца го натискат и така прекъсват електричеството.


Продължава...
 
Гражданите на Разград не са само в централната част
17 August 2011

От Координационния съвет на Гражданско движение „ДНЕС” в Разград бихме искали да изразим своето мнение по отношение на публикуваното във „Екип 7“ на 1 август становище на г-жа Бонка Цакова, директор на ОП „Паркстрой“, тъй като не сме съгласни с изразените от нея съмнения за „умишленост“.

Що се отнася до „умишленото бъркане на цифрите“, използвахме тези поради липса на други, които да дават повече детайли и прозрачност, като, примерно, каква част от бюджета на ОП „Паркстрой“ е заделена за „Озеленяване“.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Последна >>

Резултати 1081 - 1090 от 1225