Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Такса смет в община Разград е един несправедлив маскиран данък
01 July 2011

Начинът за определянето и събирането на такса смет е указан в Закона за местните данъци и такси. Това е една от най-важните сфери на дейност на общината. Но за съжаление - една порочна практика да се събират пари на калпак и да се харчат без какъвто и да е контрол от гражданите. На всичкото отгоре начинът на определяне на такса смет, пропорционално на данъчната оценка на имотите, е в пълно противоречие със Закона за местните данъци и такси.


Продължава...
 
Пародия под стените на Абритус
01 July 2011

На 24 юни 2011 г. привечер граждани и гости на град Разград станаха свидетели на уникално представление. Под стените на късноантичния Абритус се разиграха драматични събития.

Продължава...
 
Нужно ли е да се секат дървета, за да се благоустрояват кварталите?
29 June 2011

Нужно ли е да се унищожават дървета, за да върви по-лесно благоустрояването на кварталите? Няколко души се обадиха на редакционните телефони с подобен въпрос, след като строителните дейности по проект „Подобряване на физическата среда на жилищни квартали извън центъра на Разград в подкрепа на устойчивото и интегрирано градско развитие“ стартираха зад блоковете до автогарата.


Продължава...
 
15 деца с много висок успех остават без училище
27 June 2011

Отворено писмо

Математическата гимназия в Разград е създадена през 1972 г., а „от учебната 1973/74 г. се реализира прием на седми клас по документи“, четем в историята на ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ (www.pmgrz.com). Гимназията винаги е имала седми клас, а в периода 1990 – 1992 г. - дори пети клас (подобно на много математически гимназии, в които и днес се учи от пети клас).


Продължава...
 
За ползата и вредата от услугите на общинската администрация в Разград
24 June 2011

Проект „Ефективна, ефикасна и прозрачна общинска администрация в услуга на потребителите“. Табела с такъв надпис виси точно до входа на фронтофис №5 в община Разград и предизвиква допълнителното възмущение на изпадналите почти в истерия от чакане хора. В иначе просторната стая за услуги по гражданско състояние са оформени шест работни места, но обичайно служители има на половината от тях.


Продължава...
 
Кой покровителства фирма „Карина“?
24 June 2011

Темата за автобусните превози и превозвачи е сред най-често присъстващите на страниците на „Екип 7“. След всяко подновяване на конкурсите – започват жалбите и съдебните дела. Но докато за „несправедливите, нагласените и предварително уредените конкурси“ към вестника се обръщат собствениците на фирмите със своите адвокати, то за фирма „Карина“ има куп жалби от потърпевши пътници.


Продължава...
 
Един нагледен пример за изтичане на мозъци от Разград
24 June 2011

От няколко години си задавам този въпрос – защо децата на България предпочитат да отидат да учат и живеят в чужбина, вместо да изберат уюта на родината, бащината стряха и собствения си народ и език? Досега си мислех, че там – в чужбина – предлагат по-добро образование, по-добри условия за живот, просперитет после в работата и т.н. Уви, случка от преди няколко дни ме убеди, че става въпрос за нещо съвсем друго.


Продължава...
 
Феодалният град
24 June 2011

На 14.06.2011 г. с личния си автомобил реших да отида на преглед при лекар, чийто кабинет се намира на бул.“България“48. При подхода към паркинга на блока с изненада и недоумение установих, че на входа му е поставен знак В2, забраняващ влизането на пътни превозни средства в двете посоки.


Продължава...
 
Променена инфраструктура „храни“ КАТ от години
24 June 2011

Един от най-важните знаци относно предимството при движение по пътищата е Б 2 – Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство! Известно е, че пътните знаци се поставят така, че да не пречат на движението на превозните средства и на пешеходците, но не бива и да бъдат поставяни така, че да са в ущърб на никого от тях.


Продължава...
 
Има ли шефът на ДАИ любими фирми?
20 June 2011

По повод публикацията в „Екип 7“ от 17.06.2011 г. „Автобус гробница арестува разградската ДАИ“ искам да допълня информацията и да задам няколко въпроса.

Искам да поясня, че г-н Караиванов пропуска факта, че автобусът по време на проверката е бил на паркинг, изчакващ час за сервиз. Но органите на ДАИ решават, че преди това той трябва да мине преглед.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следваща > Последна >>

Резултати 1081 - 1090 от 1200