Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Кой покровителства фирма „Карина“?
24 June 2011

Темата за автобусните превози и превозвачи е сред най-често присъстващите на страниците на „Екип 7“. След всяко подновяване на конкурсите – започват жалбите и съдебните дела. Но докато за „несправедливите, нагласените и предварително уредените конкурси“ към вестника се обръщат собствениците на фирмите със своите адвокати, то за фирма „Карина“ има куп жалби от потърпевши пътници.


Продължава...
 
Един нагледен пример за изтичане на мозъци от Разград
24 June 2011

От няколко години си задавам този въпрос – защо децата на България предпочитат да отидат да учат и живеят в чужбина, вместо да изберат уюта на родината, бащината стряха и собствения си народ и език? Досега си мислех, че там – в чужбина – предлагат по-добро образование, по-добри условия за живот, просперитет после в работата и т.н. Уви, случка от преди няколко дни ме убеди, че става въпрос за нещо съвсем друго.


Продължава...
 
Феодалният град
24 June 2011

На 14.06.2011 г. с личния си автомобил реших да отида на преглед при лекар, чийто кабинет се намира на бул.“България“48. При подхода към паркинга на блока с изненада и недоумение установих, че на входа му е поставен знак В2, забраняващ влизането на пътни превозни средства в двете посоки.


Продължава...
 
Променена инфраструктура „храни“ КАТ от години
24 June 2011

Един от най-важните знаци относно предимството при движение по пътищата е Б 2 – Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство! Известно е, че пътните знаци се поставят така, че да не пречат на движението на превозните средства и на пешеходците, но не бива и да бъдат поставяни така, че да са в ущърб на никого от тях.


Продължава...
 
Има ли шефът на ДАИ любими фирми?
20 June 2011

По повод публикацията в „Екип 7“ от 17.06.2011 г. „Автобус гробница арестува разградската ДАИ“ искам да допълня информацията и да задам няколко въпроса.

Искам да поясня, че г-н Караиванов пропуска факта, че автобусът по време на проверката е бил на паркинг, изчакващ час за сервиз. Но органите на ДАИ решават, че преди това той трябва да мине преглед.


Продължава...
 
Искат 3500 лева за ток от разградчанин, той съди Енергото
17 June 2011

Дръзка схема за измами, създадена от служители на „Е.on“, набира скорост в Разград и страната, твърди 38-годишният разградчанин Веселин Спасов, който получил главозамайваща сметка за ток в размер на 3505,27 лева, след като двама инженери от дружеството го убедили, че електромерът пред къщата му е неправилно подвързан и това е довело до невярно отчитане на потребената енергия.


Продължава...
 
КНСБ организира национална подписка
13 June 2011

Днес в условията на криза, трудовите, социалните и синдикалните права на гражданите на България са под натиск. Отново хората на труда плащат високата социална цена на кризата. За кой ли път пак ни призовават да стягаме пристегнатите колани, задоволявайки се с най-тънкото парченце на пицата.


Продължава...
 
Разград – слабак при матурите, просветната шефка мълчи пред журналистите
06 June 2011

Разград е с най-нисък успех при тазгодишните матури, стана ясно в петък след пресконференция на образователното министерство. Сред слабаците са още областите Търговище и Шумен.

Най-високи резултати от тазгодишните зрелостни държавни изпити са отчетени в регионите София, Стара Загора и Пловдив.


Продължава...
 
Забранете тежките машини по Дянковския път!
06 June 2011

Поне стотина души от околните жилищни кооперации и къщи се събраха край смачкания до неузнаваемост камион, който в края на миналата седмица, останал без спирачки по стръмното на влизане в Разград по Дянковския път, се качи на тротоара, удари паркирала кола, отсече огромна липа, попиля три контейнера за боклук, пръсна като пилци кротко седящи на пътя му разпускащи мъже с бутилки в ръце, отнесе още една липа и притихна в дувара на първата къща на улица „Христо Ботев“.


Продължава...
 
Билгин Сюлейман: Ще съдя прокуратурата – жертва съм на престъпление, а обвиняват мен
03 June 2011

Историята на Билгин Сюлейман от разградското село Дянково доказва едно – в България няма невъзможни неща. Настоящият сюжет може да пресуши и последната капка вяра в институциите. И вдъхва живот на поговорката „Крадецът вика дръжте крадеца“.

Сагата на нашенеца започва на 19 май 2010 година със закупуването на един микробус „Фолксваген“. Действието се развива в Германия, колата регистрира в службата в Бремен.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следваща > Последна >>

Резултати 1111 - 1120 от 1225