Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Гергин Алипиев ни връща в късния комунизъм
03 November 2010

Похвално е прозрението на българския гражданин Гергин Алипиев от Разград за приноса на Тодор Живков и БКП за благоденствието и просперитета на турското население в България, но ми се струва, че то е много закъсняло. С подобни писания и размисли Гергин преди 20-30 години щеше да си осигури поне един апартамент, държавни награди и партийни почести. Най-вече за опита му да агитира, турското население да се интегрира в българската общност, така, както той успешно е направил със себе си, приемайки българско име.


Продължава...
 
Говорете си на турски, но мислете на български и за България!
25 October 2010

В няколко публикации в „Екип 7“ през последните месеци бе засегната темата за т.нар. възродителен процес, за смяната на имената по Живково време, за етническата идентичност на българските граждани, смятащи се за турци, и други подобни въпроси. Искам да споделя някои мои наблюдения и виждания по тези въпроси.

Първо, да кажа нещо за турската идентичност /кой е турчин и кой – не/, как това го тълкуваме ние и как го разбират в южната ни съседка.


Продължава...
 
Да ореш море?
20 October 2010

Известно е, че море не може да се оре. Дори и да опиташ – бразда няма да има. А няма ли бразда, няма къде на топло да посееш семето. Нашите управници го разбраха това още преди двайсет години. И добре имитираха, че правят бразди в „ползу роду“. Докато всъщност ловяха риба за себе си. Според таланта си на крадци – кой по-голяма, кой по-малка. Може някои и да са имали добри намерения отначало, но факт е, че народопсихологията ни е море, а в море бразда …


Продължава...
 
В детската градина в Завет не се грижат за детето ми
20 October 2010

Поредица от неприятни случки ме накараха да спра сина си Геца Василев Николов от посещения в детската градина в Завет. Когато беше топло, го е ужилила пчела, а госпожата им не взела мерки. Само го пратила до тоалетната да си намокри ръката. После Геца казал, че му се повръща, а учителката го пратила в тоалетната, без поне да го придружи, а камо ли да потърси причината за неразположението му.


Продължава...
 
Адвокат Румен МОНЕВ: В „Кауфланд“ нарушават Закона за защита на потребителите
18 October 2010

На 15.10.2010 вечерта посетих магазин „Кауфланд“ за обичайните покупки в края на седмицата. Реших да купя и два пакета захар, като пакетите бяха в разфасовки от по 15 кг. На рафта имаше бележка, че могат да се закупят само до 5 броя. На касата отказаха да ми продадат захарта с мотива, че ограничението било за 5 килограма, а не за пет броя пакета.


Продължава...
 
Съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство е противоречива
15 October 2010

В средата на месец юли 2010 г. за пръв път се случи „пробив” в съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство в Разград. Служебен защитник на санкциониран гражданин подаде жалба до Окръжния съд срещу решението на Районния съд, с което е наложено административно наказание „задържане в поделенията на МВР”.


Продължава...
 
Областният управител трябваше да благодари на Хасан Калкан
15 October 2010

Доживяхме в Лудогорието чужд инвеститор да подскаже на управляващите /в случая - областния управител/, че в държавните ни и общински учреждения има корупция, даване на пари под масата, протакане на разрешителни и куп други документи, необходими на един добросъвестен предприемач да прави бизнес тук.


Продължава...
 
Писмо до депутата Тодор Димитров * Не може все кризата да е виновна
11 October 2010

Макар и с известно закъснение, бих искал да изкажа своето мнение по повод на публикуваното неотдавна в „Екип 7“ интервю на г-н Тодор Димитров, депутат от ГЕРБ.

Г-н Димитров, Вие изтъквате много положителни страни на управлението на ГЕРБ, аз обаче имам доста несъгласия.

Направо ще Ви кажа първото от тях: не съм ви избирал, за да растат цените, а заплатите да намаляват.


Продължава...
 
От „Експресбанк“ винаги бавят „детските“ ми
08 October 2010

Уважаема редакция,

Пиша ви по болезнен за мен въпрос, който вече месеци наред няма разрешение. Клиент съм на „Експресбанк“ в Разград. Оттам получавам детски добавки и необяснимо защо винаги ми бавят преводите. Ако останалите институции изплащат „детските“ от 28 до 31 число, то „моята“ банка винаги се забавя. Когато поставят въпроса, получавам различни, противоречиви и смехотворни отговори – че няма превод от министерството, че не зависи от тях и т.н.


Продължава...
 
Не един лев заплата, а чистка за кръшкачите
06 October 2010

Като човек от народа и единица от обществото, аз съм трогнат от предложението на съпредседателя на група „Обединени демократи“ - г-н Иво Димитров, членовете на общинския съвет на Разград да получават месечно възнаграждение в размер от 1 лев. Но да си трогнат и да си обективен, са две крайно различни неща. Оставям настрана идеята, че това е поредната доза популизъм, подхвърлена в ръцете на обществото.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Следваща > Последна >>

Резултати 1151 - 1160 от 1186