Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Кога ще изгрее слънце и на улица „Отец Паисий“?
25 August 2011

Минавам по улицата още от времето, когато учех в училище „Отец Паисий“ през 80-те години на ХХ век. Напоследък минаването оттам не е въпрос на удобство, а въпрос на инат и носталгия по детството. Източният край на улицата /към ул. Ильо войвода“/е в отчайващо състояние.


Продължава...
 
Зелената партия е против проучванията за добив на шистов газ
25 August 2011

В съгласие с наследената от тоталитаризма традиция, в България за пореден път се подемат зад гърба на обществеността необосновани инициативи, които могат да имат изключително негативен ефект както върху природата, така и директно върху живота и здравето на хората. Такива представляват договорите, сключени от правителството с фирма "Шеврон", целящи проучване и последващ добив на т. нар. шистов газ.


Продължава...
 
Калоян МОНЕВ: Злоупотребата на ГЕРБ с власт придобива все по-големи размери
24 August 2011

Провокиран съм да напиша долните редове от случващото се при избора и назначаването на новите 264 Общински избирателни комисии /ОИК/. Органи, които съгласно Избирателния кодекс /ИК/ на Република България са основният стожер на законността, организатор на избора и съблюдаващ нормалното протичане на изборния процес в дадена община. Нещо повече, с оглед съвпадането на местните с президентските избори, ОИК ще имат правомощия и на Районни избирателни комисии за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент в съответната община.


Продължава...
 
Благоустрояване на кварталите или разхищение на пари?
19 August 2011

Още един възмутен от благоустрояването на кварталите гражданин тази седмица дойде в редакцията на „Екип 7“. Разликата с предходните сигнали е, че сега авторът не е от живущите в обновения комплекс. И е неприятно впечатлен от факта, че скъпи материали се слагат на места, на които човешки крак не стъпва. В същото време в други краища на града няма елементарни условия за пешеходците.


Продължава...
 
Деца ни спират тока от повреденото елтабло на улицата, от Енергото нехаят
17 August 2011

От няколко години електрическото табло на къщата ни на ул. „Хан Крум“6 в Разград е изнесено на улицата. Тъй като е поставено на ниско до входната врата, преди известно време установихме, че е счупено прозрачното покритие на оранжевия прекъсвач. Много често играещи наоколо деца го натискат и така прекъсват електричеството.


Продължава...
 
Гражданите на Разград не са само в централната част
17 August 2011

От Координационния съвет на Гражданско движение „ДНЕС” в Разград бихме искали да изразим своето мнение по отношение на публикуваното във „Екип 7“ на 1 август становище на г-жа Бонка Цакова, директор на ОП „Паркстрой“, тъй като не сме съгласни с изразените от нея съмнения за „умишленост“.

Що се отнася до „умишленото бъркане на цифрите“, използвахме тези поради липса на други, които да дават повече детайли и прозрачност, като, примерно, каква част от бюджета на ОП „Паркстрой“ е заделена за „Озеленяване“.


Продължава...
 
Йовчо КОВАЦАЛИЕВ: Да запазим музикалните традиции, ако искаме Разград да прилича на град...
17 August 2011

Наскоро по bTV известният илюзионист Астор - Артеник Арабажанян, припомняйки си първите стъпки в артистичната си кариера, спомена с добри думи „саксофониста в Циркова естрада Йовчо Ковацалиев“. Ставаше въпрос за 60-те години на миналия век, когато Йовчо все още не знае, че му предстои да създаде семейство, да живее и работи почти половин век в Разград.


Продължава...
 
На Разград май само едни доктори му останаха като хората
15 August 2011
 

След като вашият не особено скромен дописник, уважаеми читатели, изкара 7-8 дни във вътрешното отделение на разградската болница най-умното нещо, което му дойде в главата беше...

Първо, ако средностатистическият български гражданин има шанса да не ходи по доктори, той като едното нищо може да си умре здрав!


Продължава...
 
Елтабло зее отворено, около него играят деца
12 August 2011

Гаражно елтабло зее страховито, отворено на метър от земята до блока на улица „Аритус“ 27 в Разград.

Буквално на сантиметри от "зейналата му паст" играят деца. Всеки ден покрай него минават служители на завода за антибиотици, но явно на никого не му е направило впечатление или пък си е казал, че това не е негова работа.


Продължава...
 
Въпреки забранителния знак, камиони и автобуси продължават да се движат по нашата улица
10 August 2011

Г-н кмете,

През август 2010 година идвах при Вас в приемния Ви ден за среща с граждани. Поводът за моето посещение беше свързано с движението на товарни автомобили, автобуси и други тежки автомобили.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следваща > Последна >>

Резултати 1151 - 1160 от 1291