Начало Искам думата
Искам думата
Недоумявам как в центъра на Разград може да има незаконен и грозен „комплекс“
23 March 2011

Уважаема редакция на вестник „Екип 7“,

Аз съм дългогодишна читателка на вестника и затова реших да се обърна към вас по един въпрос, който ме вълнува от известно време.

Тази грозна олющена барака, чиито снимки ви изпращам, е построена с подръчни материали и собствени сили на „собствениците“.


Продължава...
 
Жк „Орел“ вече е към Търговище
21 March 2011

Жк „Орел“ вече е към Търговище. Не, не е шега. И не защото кварталът ни е по-близо до слънцето, а защото се оказва, че е по-далеч от Разград. Въпреки че приблизително половината население на областния център живее в този район и около него.

Прочитайки наименованието на проекта за благоустрояването на 7 квартала, за който пише „Екип 7“ в броя от 14 март:


Продължава...
 
Подкрепям идеята за обновление на ДПС
18 March 2011

Аз, като учредител на ДПС в Лудогорието с членска карта №3, подкрепям идеята на Емин Хамди, в чийто апартамент във Варна на 4 януари 1990 г. бяха поставени основите на движението. Наистина е наложително спешно да се организира национална среща, на която да бъде приет нов устав на партията и това да бъде начало на бъдещото й обновление.


Продължава...
 
Ненко МЕТЕВ: Художествената галерия наистина е бижу, но бижуто е само за украшение
18 March 2011

На 25 февруари бяхме свидетели на откриването на надстроената и за втори път реконструирана Художествена галерия, където първоначално бе сградата на училище "Кирил и Методий", строена в началото на миналия век - 1903-1906 г.

Събитието беше добре отразено от трите вестника, като не липсваха и суперлативи като "емблематична сграда" и "архитектурно бижу".


Продължава...
 
Аз съм виновен!
18 March 2011

Има един анекдот, в който се говори за адвокат, наел се да защитава в съда подсъдим. Та призовал адвокатът в своята заключителна реч съдиите: „Уважаеми господа – казал – моля да обявите моя клиент за невинен, тъй като, след като е убил майка си и баща си, той сега е пълен сирак…”


Продължава...
 
За лъжичка мед агенти под прикритие няма, министър Найденов
16 March 2011

Похвална е идеята на земеделския министър Мирослав Найденов пенсионери под прикритие да следят за спекулата в цените на храните и стоките от първа необходимост по магазини и пазари и да донасят за спекуланти. Това би повдигнало духа и самочувствието на отчаяните и смазани трудови ветерани, които едва преживяват с мижавите си пенсии.


Продължава...
 
Пейчо ГЕОРГИЕВ, общински съветник: Защо не съм съгласен с бюджета на Разград?
14 March 2011

Неотдавна бе гласуван бюджетът на община Разград за 2011 година. Аз бях един от тримата общински съветници, които гласуваха „против“, затова искам да запозная обществеността с част от моите мотиви.

Бюджетът не е чак толкова сложна система. Систематизираш си приходите и след това разпределяш разходите, като спазваш ограниченията в частта, която законодателят е наложил.


Продължава...
 
Ахмед Доган никога истински не е лежал в затвора
14 March 2011

Учител пенсионер съм с 45 години педагогически стаж. Повече от 15 години изследвам историята на съпротивителното движение на турците в България срещу насилствената асимилация. Срещнах се с почти всички водачи на нелегалните групи и организации отпреди 1989 г. Автор съм на книгите „20 години Възродителен процес, 15 години ДПС“, „Съпротивата на турците в България срещу насилствената асимилация“.


Продължава...
 
Защо е тъмно на оживените места, а лампите харчат ток там, дето не е нужно?
02 March 2011

Господин кмете, от бензиностанцията на „Социалинвест“ до разклона за Попово всяка нощ светят 10 лампи от уличното осветление. В същото време свети и улично осветление, монтирано в градинката между двете платна. След разклона за Попово по велоалеята всяка нощ светят още 15 лампи.


Продължава...
 
Защо разградчани трябва да зарежат сериалите и отново да тръгнат към театъра?
25 February 2011

…В тъмната зала прозвучава тъй нареченият в киното задкадров глас:

- Аз не искам нищо друго, освен да бъда нормален човек!

После сигнал като от реанимационен кардиологически апарат:

- Пиййп… Пиййп… Пиййп… Пиййп… Пиййййййййййй….

Явна метафорична препратка /или на мен така ми се струва!/ към изсеченото на камък преди хиляда и кусур години слово на Хана ювиги Омуртаг: „Човек, и добре да живее, той пак умира….

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Следваща > Последна >>

Резултати 1251 - 1260 от 1335