Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Да ореш море?
20 October 2010

Известно е, че море не може да се оре. Дори и да опиташ – бразда няма да има. А няма ли бразда, няма къде на топло да посееш семето. Нашите управници го разбраха това още преди двайсет години. И добре имитираха, че правят бразди в „ползу роду“. Докато всъщност ловяха риба за себе си. Според таланта си на крадци – кой по-голяма, кой по-малка. Може някои и да са имали добри намерения отначало, но факт е, че народопсихологията ни е море, а в море бразда …


Продължава...
 
В детската градина в Завет не се грижат за детето ми
20 October 2010

Поредица от неприятни случки ме накараха да спра сина си Геца Василев Николов от посещения в детската градина в Завет. Когато беше топло, го е ужилила пчела, а госпожата им не взела мерки. Само го пратила до тоалетната да си намокри ръката. После Геца казал, че му се повръща, а учителката го пратила в тоалетната, без поне да го придружи, а камо ли да потърси причината за неразположението му.


Продължава...
 
Адвокат Румен МОНЕВ: В „Кауфланд“ нарушават Закона за защита на потребителите
18 October 2010

На 15.10.2010 вечерта посетих магазин „Кауфланд“ за обичайните покупки в края на седмицата. Реших да купя и два пакета захар, като пакетите бяха в разфасовки от по 15 кг. На рафта имаше бележка, че могат да се закупят само до 5 броя. На касата отказаха да ми продадат захарта с мотива, че ограничението било за 5 килограма, а не за пет броя пакета.


Продължава...
 
Съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство е противоречива
15 October 2010

В средата на месец юли 2010 г. за пръв път се случи „пробив” в съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство в Разград. Служебен защитник на санкциониран гражданин подаде жалба до Окръжния съд срещу решението на Районния съд, с което е наложено административно наказание „задържане в поделенията на МВР”.


Продължава...
 
Областният управител трябваше да благодари на Хасан Калкан
15 October 2010

Доживяхме в Лудогорието чужд инвеститор да подскаже на управляващите /в случая - областния управител/, че в държавните ни и общински учреждения има корупция, даване на пари под масата, протакане на разрешителни и куп други документи, необходими на един добросъвестен предприемач да прави бизнес тук.


Продължава...
 
Писмо до депутата Тодор Димитров * Не може все кризата да е виновна
11 October 2010

Макар и с известно закъснение, бих искал да изкажа своето мнение по повод на публикуваното неотдавна в „Екип 7“ интервю на г-н Тодор Димитров, депутат от ГЕРБ.

Г-н Димитров, Вие изтъквате много положителни страни на управлението на ГЕРБ, аз обаче имам доста несъгласия.

Направо ще Ви кажа първото от тях: не съм ви избирал, за да растат цените, а заплатите да намаляват.


Продължава...
 
От „Експресбанк“ винаги бавят „детските“ ми
08 October 2010

Уважаема редакция,

Пиша ви по болезнен за мен въпрос, който вече месеци наред няма разрешение. Клиент съм на „Експресбанк“ в Разград. Оттам получавам детски добавки и необяснимо защо винаги ми бавят преводите. Ако останалите институции изплащат „детските“ от 28 до 31 число, то „моята“ банка винаги се забавя. Когато поставят въпроса, получавам различни, противоречиви и смехотворни отговори – че няма превод от министерството, че не зависи от тях и т.н.


Продължава...
 
Не един лев заплата, а чистка за кръшкачите
06 October 2010

Като човек от народа и единица от обществото, аз съм трогнат от предложението на съпредседателя на група „Обединени демократи“ - г-н Иво Димитров, членовете на общинския съвет на Разград да получават месечно възнаграждение в размер от 1 лев. Но да си трогнат и да си обективен, са две крайно различни неща. Оставям настрана идеята, че това е поредната доза популизъм, подхвърлена в ръцете на обществото.


Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ, общ. съветник: По света затягат коланите, а в Разград се харчат грешни пари
01 October 2010

Новото кметско мнозинство в общинския съвет на Разград прие на последната си сесия изменения на Правилника, които уж щели да дисциплинират съветниците, когато кръшкат от работа. За това БСП, ДПС, Атака, социалдемократи и зелени измислиха да се удържа от заплатите на избраниците 10%, ако те не престояват на сесиите и заседанията на комисиите в поне две трети от времето им.


Продължава...
 
Надя ДЕНЕВА, Ивайло ДИМАНОВ: Защо "Есенните бардове" трябва да дойдат отново
27 September 2010

В официални дискусии и работни срещи в Министерството на културата, на различни обществени форуми и в медийното пространство напоследък все по-често остро и полемично се обсъжда състоянието на съвременната музикално-интонационна среда. Пагубната вълна на попфолка, от една страна, и комерсиалната попмузика - от друга, карат специалистите да бият тревога за бъдещето на родната музикална култура.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 121 122 123 124 125 126 127 128 129 Следваща > Последна >>

Резултати 1251 - 1260 от 1284