Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Заспалото и покорно общество ражда корумпирани и бездарни политици и държавници
20 December 2010

Все още си спомням за предишната българска зима. Около мен тъмни улици, жълти светлини, посивял от мръсотия под краката ми сняг. Усещам студа как ме пронизва дълбоко, но поемам въздух и отбелязвам със задоволство: „Пак съм у дома.” Минута след това, там някъде, в района на летище София, се срещам с първия си сънародник, нахлюпил небрежно на главата си шапка на таксиметров шофьор.


Продължава...
 
Над 1000 дка плодородна земя в Осенец пустее
15 December 2010

Само на десетина метра северно над гиздавото и китно село Осенец се намира плодородната земя на местността Балабама. На тази земя осенчани отглеждаха сочни витаминозни домати, а ябълките на 220-декаровата градина натежаваха всяка есен от вкусен и кехлибарен плод.

За жалост ябълковата градина пустее повече от 8 години по причина, че там има поникнали саморасли диви орехчета, засети от птиците.


Продължава...
 
Илия НИКОЛОВ: Разочарован съм от разградското правосъдие
13 December 2010

Няколко дни след публикацията ни „Условна присъда за катастрофа с четири жертви“ в редакцията дойде Илия Тодоров Николов от Русе, баща на 20-годишния Васил, единият от загиналите в зверската катастрофа миналата година по пътя Разград – Варна след разклона за село Бели Лом – точно в началото на баира, където е границата между Разградска и Шуменска област.


Продължава...
 
Уважавах фирма „Карина“, но в петък се разочаровах
03 December 2010

Накратко ще разкажа за кошмарното си пътуване с автобуса на ЕТ „ Карина" до Варна. По принцип уважавах тази фирма и си мислех,че са коректни и от най-добрите в този бранш, но се разубедих и разочаровах след последното ми пътуване на 26.11.2010 г.

В 8 часа потеглихме от спирката до автогара Разград, но малко след с.Ушинци автобусът спука гума.


Продължава...
 
Нужен е обществен дебат за ценообразуването на еленергията
03 December 2010

Драга редакция, реших да се обърна към вас, провокиран от мой личен повод, който обаче засяга всички ни, но явно не му се обръща достатъчно внимание. Става дума за ценообразуването на електроенергията. Имам къща в село Пороище. За периода, за който платих последната си сметка, не съм ползвал много ток – реалната консумация е за по-малко от 4 лв.


Продължава...
 
Как ме набедиха, че съм теглила 676 лева от сметката си
29 November 2010

От известно време по медиите ни предупреждават за нов начин на измама: след като си изтеглил пари, измамниците те проследяват и под предлог, че е станала грешка, ти отнемат пенсията, например. Аз обаче твърдя, по-големите измамници са в самите банки. Ще ви опиша моя случай, а вие си направете извод.


Продължава...
 
Марин ГРИГОРОВ: Защо в „Кауфланд“ унижават лоялни клиенти?
29 November 2010

В петък млад разградчанин потърси вестника, за да изрази публично огорчението си от отношението на служители и охранители на магазин „Кауфланд“ спрямо него. 34-годишният Марин Стефанов Григоров заяви в редакцията, че е бил унижен пред десетки граждани. Ето и неговия разказ за случилото се:


Продължава...
 
Докога ще тъпчат двуетажния рейс на „Автобустранс“ като консерва?
24 November 2010

Непрекъснато говорим за войната по пътищата, за катастрофи и жертви, за безопасност на движението. Вижте обаче какво става почти всяка неделя в 14.00 часа в автобуса на „Автобустранс“ за Варна. Днес /21 ноември- б.р./ в тежкия двуетажен автобус натъпкаха поне 20 души повече от насядалите по седалките – прави, насядали по стъпалата, почти един върху друг и върху тези, които са си направили труда като цивилизовани граждани да си осигурят навреме билети.


Продължава...
 
Ахмед АХМЕДОВ по повод националистическите лозунги: Много по-голям българин съм от много българи
17 November 2010

 

Ако всичко това се беше случило преди осем-девет години, най-вероятно нямаше да му обърна такова внимание. Но сега е различно – синът ми е на осем години, в събота дъщеричката ми ще стане на една.

Много сериозно се замислям за тяхното бъдеще. Защото твърдя, че съм по-голям българин от много българи. Съвсем друг въпрос е етническото ми съзнание.


Продължава...
 
В ритъма на грешния валс – препъваме се и падаме, но не сменяме стъпките
17 November 2010

Преди дни отбелязахме за пореден път датата 10-ти ноември. Оценката на мнозина бе „двадесет години разруха“, „20 години кражби“, „20 години липса на правила“. И възниква въпросът: как да стане така, че след като години наред злото куче седи на народната трапеза и безчинства, да го накараме да слезе оттам?


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 131 132 133 134 135 136 Следваща > Последна >>

Резултати 1301 - 1310 от 1352