Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Доходен занаят стана ибрикчийството. Голяма далавера се върти с него...
13 March 2017

Да ме прощава моят приятел журналистът Любен Панов, че му стъпвам на територията, макар и обут с лачени трандафори, и че вземам за временно ползване един от главните му герои - Лудото Сабри. Но когато човек прочете книжката му „Такси за Дренчовица“, не може да не се замисли и да не поразсъждава върху авторовите идеи и внушения. Книгите за това се пишат, за да се разсъждава върху написаното.

Продължава...
 
Филиалът подготвя квалифицирани специалисти, а не кабинетни учени
13 March 2017

Най-после академичната общност на разградския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ започна да прилага теорията от дебелите учебници на практика чрез създаване на реално производство .

Новите икономически механизми, довели до раздържавяване на предприятията и изкупуването им от частни фирми и дружества, нарушиха утвърдената традиция студенти да водят практически занятия в реална работна среда.

Продължава...
 
Майката на Маги да не плюе хората, които са й помогнали
08 March 2017

Силно възмущение изпитах, след като прочетох статията във вестник „Екип7“, озаглавена – „Защо сдружение „Да бъдем хора“ прибра 5% от даренията за Маги?“ .

За мен и всеки здравомислещ човек е ясно, че няма нарушения и злоупотреби от страна на председателя на неправителствената организация Полина Иванова.

Продължава...
 
Срещу вятърните мелници, или народ ли сме или стадо?
06 March 2017

Отмина поредната сакрална дата от нашата история – 3 март. Пак чествахме и славословихме, пак ляхме сълзи и дитирамби, пак се клехме във вярност, любов и преданост. Защото сме народ от мазохисти, продължаващ упорито да си втълпява и внушава любов към оня, който го лъже в очите, който го манипулира и моделира в изгода на шовинистичните си и имперските си амбиции. Извинете ме, но сме дори не народ, а овче стадо, наивно следващо „пастирите си“ към кланицата и заколението. Към изличаването ни от световната и европейската карта!

Продължава...
 
Докога ще плащаме за вода, която не сме консумирали
01 March 2017

От години „Водоснабдяване –Разград“ ощетява своите потребители, начислявайки им разпределение на вода, за да компенсира загубите по системата - от стари инсталации, от ненавременни ремонти, от разлики в параметрите на отчитащите водомери ...

Не съм сигурен дали тези загуби трябва да се покриват от гражданите, тъй като имам чувството, че те са калкулирани и в без това високата цена на водата.

Продължава...
 
Млади хора, а пък стоят без работа... Някакви идеи, господа?
27 February 2017

Простете, но ми стана много смешно от нещо прочетено в любимия ми вестник... То тази дописка ще е за друго, но аз искрено се забавлявах, когато на 2 страница долу /от броя в миналия понеделник/ фиксирах израза за едва „прохождащия в политиката 24-годишен Димитър Ганчев“, а след това прочетох мнението на г-жа Диляна Георгиева на 8-ма страница горе, където тя ни сподели, че „в областта много млади хора от 15 до 29-годишна възраст са неактивни – не учат, не работят, не спортуват, нямат мотивация да се развиват и да участват в общественият живот“.

Продължава...
 
Кому е нужно парите на дарители да минават през сдружение?
27 February 2017

Ако бяхме нормална и социална държава, каквито днес са например Швейцария и Норвегия, нямаше да се налага родителите на 3-годишната Маги от Разград да разчитат на дарения за лечението на дъщеря си. Но понеже и след т.нар. „преход“, и след приемането ни в Евросъюза, си оставаме една от най-бедните и неуредени държави, се пръкват измислени структури, наречени сдружения, които, под предлог, че помагат на обществото, трупат дивиденти.

Продължава...
 
Зимни мисли за времето на един замръзнал мислител
22 February 2017

Вървя си аз по туй нещо, дето се нарича тротоар, и гледам в краката си. Предния ден се беше позатоплило времето нещо, ама през нощта пак паднали градусите, та кишавицата станала нещо невероятно - нито знаеш къде ще стъпиш, нито знаеш на какво!

Вървя и си мисля за това, дето Левски е казал: „Времето е в нас и ние сме във времето.

Продължава...
 
Николай Падалски: Г-н кмете, Вие сте абсолютен лъжец! Извинете се, иначе ще се видим в съда!
20 February 2017

С пълна пара продължава разразилият се задочен спор между кмета на Валентин Василев и организатора на петъчния протест срещу общината Николай Падалски.

В края на миналата седмица русенецът, който от година и половина живее в Разград, чрез социалната мрежа призова гражданите да се включат в „Протестни действия срещу управлението на Община Разград и кмета на града“.

Продължава...
 
Как се прави онлайн политика или защо ме изтриха от страницата на „Кауза Разград“?
20 February 2017

Доколкото знам, страницата във Фейсбук „Кауза Разград“ е политически проект на тези двама души, които, опитвайки се да „впрегнат“ народното недоволство чрез своята „кауза“, успяха да влязат и в управата на града ни. Няма лошо, хората са ги припознали като свои и са гласували за тях, чудесно. Аз самият бях фен на „Кауза Разград“ още от самото й създаване, но, дявол да го вземе, преди време бях изгонен оттам.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1102