Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Администрация, любов моя...
17 August 2017

Всички знаем, че днес сме наследници на командно-административната система на тоталитарното общество. Дотам се бяха слели партия, държава и бюрокрация, че обществото бе почти циментирано и не можеше да мърда наникъде. Още малко и съвсем щеше да се разшири административно-командната система и да не останат хора, за да бъдат управлявани и командвани. Цялото общество щеше да се състои от бюрократи от различно ниво и тип.

Продължава...
 
Маестро Георги ЧИМШИРОВ: Диригентът Красен Иванов да стане почетен гражданин на Разград!
16 August 2017

Дългогодишният ръководител на Разградската филхармония Маестро Георги Чимширов се обърна чрез „Екип 7“ към разградската управа и обществеността с предложение за избирането за почетен гражданин на града на сегашния ръководител и диригент на симфониците Маестро Красен Иванов. Поместваме изцяло писмото му.

Продължава...
 
От липсата на консолидация на ВиК операторите ще загубят всички общини в областта
04 August 2017

В последния брой на „Екип 7“ e публикувана статията „Община Разград губи 35 000 000 лева“ . Тъй като материалът съдържа и некоректна информация, накърняваща имиджа на „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД - Разград, считам за необходимо да поднеса на вниманието на читателите следните факти.

Продължава...
 
Руският впряг и нашите селски работи...
04 August 2017

По време на Втората световна война, след кратък престой в нашето село, червеноармейците от Трети украински фронт продължиха пътя си към Берлин. На изпроводяк подариха на общината един чифт расови коне, впрегнати в руска каруца. Конете бяха от породата „Съветски тежковоз, като само единият от тях теглеше товар от 23 тона, което беше регистрирано като официален световен рекорд. Постижението не беше записано в Книгата за рекордите на Гинес само защото тя все още не беше измислена...

Продължава...
 
Сега е момента завоят на улица „Бузлуджа“ да се изправи, за да не стават катастрофи
31 July 2017

С предложение за частична реконструкция на един от най-натоварените пътни участъци в Разград дойде в редакцията на „Екип 7“ читателят ни Веско Христов. Още с идването си той поясни, че е решил да се обърне към нас, тъй като неколкократните му опити да се срещне с кмета Валентин Василев се увенчали с неуспех. Твърди, че за последния един месец е ходил пет пъти до Общината, но градоначалникът все бил зает.

Продължава...
 
Има ли съвест съвестният гражданин Христо Кръстев Христов?
31 July 2017

Във връзка с публикацията в брой 84 на вестник „Екип 7“ „Постройка на съсед редовно ми наводнява имота“ желая да се възползвам от правото си на отговор. В материала „съвестният гражданин“ Христо Кръстев Христов за пореден път алармира публично за извършени „нарушения“ от собственици на имоти, живущи около него. Многократно от страниците на вестника той отправя апели за незаконно строящи се постройки, огради и други в съседните на него имоти. Дори през годините търпяхме тормоза му за това, че и дъното на ул. „Околчица“ е негова собственост!?

Продължава...
 
Въпрос на време е опасните покриви в центъра на Разград да разсекат някого
28 July 2017

Към 15.00 часа на 25 юли имаше силни ветрове. Прибирайки се, забелязах на покрива на блока ни как ламарина, около 1.5 кв.м, виси на една ръждясала тел и се мята от вятъра като лист хартия във всички посоки. Притеснен, звъннах на телефон 112 да съобщя, защото прецених, че ако тази тел се откъсне, ламарината не се знае накъде щеше да изхвърчи и ако удари някого, ще го разсече - не беше малка и имаше силен вятър!

Продължава...
 
Разградчанинът Христо ХРИСТОВ: Постройка на съсед редовно ми наводнява имота
28 July 2017

Преди три месеца общинска комисия установи по време на проверка, че съседът ми е изградил незаконна постройка, която ми създава неприятности. Тъй като досега не са предприети никакви реални действия, имам съмнение, че са „пуснати връзки“, за което искам да алармирам публично.

Продължава...
 
Политиците разболяха разградската болница
26 July 2017

Че политиката, политиканстването и подмолните игри и сделки никога не са водили до нищо добро и прогресивно, а са облагодетелствали живота и джоба на един или няколко тарикати, по блестящ начин се видя от хаоса, разделението и въобще от случващото се в разградската болница.

Продължава...
 
Пълен фарс в разградската болница!
24 July 2017

Пълен фарс се разигра при смяната на борда на директорите на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград. Като член на отстраненото ръководство, съм длъжен да изразя позицията си за случилото се.

Прави впечатление, че всички представители на управляващите обясняват, че смяната на директорския борд на лечебното заведение не била политическа. Прехвърлят си един на друг„горещия картоф“ кой е инициаторът на тези уволнения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1148