Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Смилете се, г-да общинари, пуснете малко водица на Момината чешмица!
05 July 2019

Едно събитие се случи в Разград в последните няколко дни, което остана встрани от медиите, но за гражданите това беше голяма радост. Пуснаха в действие, в средата на лятото, в най-горещите дни, фонтаните в центъра на града.

Остана обаче „момата“ от Момина чешма с отворени очи и изкривена глава към високата сграда на Общината в очакването някой да пусне и нейната водичка, която столетия е утолявала жаждата на гостите и жителите на града ни.

Продължава...
 
„Южен булевард“ - изоставената възможност за пътна връзка с жк „Орел“
05 July 2019

Ами, започва се: ПФК „Лудогорец“ 1945 отново ни дарява с вълнуващи вечери, а гостите от Будапеща са първите от поредицата туристи, които очакваме да посетят града ни заради предстоящите спортни събития. Заслужава да се отбележи обаче, че маршрутът през ул. „Жеравна“ към хотел „Разград /сега „Cartoon“/ с транспортни средства не съответства на определенията „представителност“ и „естетика“.

Продължава...
 
Променете маршрута на тежкотоварните бръмчащи чудовища
05 July 2019

30-тонните автомобили на фирма „Кристера“ всекидневно превозват царевица от Попово до „Амилум“. Маршрутът им е: Селскостопанска гимназия „Ангел Кънчев“ - светофара до „Кауфланд“ - светофара при 16-етажните блокове – светофара при бившия „Порцелан“ и гаров път.

Продължава...
 
Що за благоустрояване е това, и то за 6 000 000 лева?
03 July 2019

Вчера имаше тържество за приключването на проекта за благоустрояването на разградския комплекс „Орел“.

Нека сега, след лентите, фанфарите, коктейлите, фойерверките и словата, да погледнем реалността.

Снимките, които Ви показваме, са от понеделник. Те са направени на различни места в „Орел“ - поместваме само една малка част от това, което видяхме.

Продължава...
 
Железопътният прелез към Ясеновец – късане на нерви, загуба на време и излишни човешки драми
03 July 2019

Жителите на община Разград и на община Исперих са най-големите потърпевши от железопътния прелез до село Ясеновец, който пътуващите ежедневно в двете посоки трябва да пресекат.

Бариерата стои затворена обикновено над 10 минути, нанизват се огромни опашки. Така беше преди десетки години, така е и сега – а уж технологиите са напреднали. Някой ще каже: Какво са някакви си там десетина минути чакане? Нека обаче направим едни елементарни сметки...

Продължава...
 
Как Община Исперих за две седмици загуби две дела за безстопанствените кучета
01 July 2019

В рамките на 13 дни през месец юни Община Исперих загуби две дела. И двете са свързани с огромната популация безстопанствени кучета - многогодишен проблем, предопределен от формално прилагане на правила, формално отчитане на дейност, формален контрол.

Решението по едното дело присъжда изплащане на суми от бюджета на Общината на гражданин, който е вършил задължения на общинската администрация, която дали поради некомпетентност и подценяване, дали поради откровен мързел, просто не е работила.

Продължава...
 
Още граждани недоволстват от ремонта в жк „Орел“
28 June 2019

След всеки дъжд пред входа ни се събира много вода, което затруднява достъпа до апартаментите ни. Проблемът се задълбочи особено много след като предблоковото пространство беше асфалтирано, в резултат на което отводнителните шахти са затлачени. Освен това водата влиза в блока, където е ел.таблото и стига до мазите.

 

Продължава...
 
Разградчанинът Ниязи САЛИ: След всеки дъжд пред имота ми става езеро
28 June 2019

При всеки дъжд пространството пред дома и автосервиза ни се наводнява и това е заради по-високото ниво и наклонения към нас тротоар на новопострения жилищен блок, сигнализира разградчанинът Ниязи Сали.

Продължава...
 
Хората от Осенец: Върнете ни детската градина
24 June 2019

Решението на Общинския съвет в Разград за закриването на детската градина „Иглика“ в Осенец от 1 април 2018 година продължава да среща острата съпротива на жителите на селото. Както „Екип 7“ писа, още в средата на юли на 2017 година, когато за първи път бе внесена докладната записка, мотивите на местната администрация бяха, че през последните години броят на записаните в ДГ „Иглика“ деца постоянно намалява и към началото на юни те са едва 12 – 10 от Осенец и 2 от Дряновец.

Продължава...
 
Служителите в общинска администрация - Разград не се оценяват по политически симпатии
12 June 2019

На 10 юни във вестник „Екип 7“ бе публикувана статия от пресцентъра на Общински съвет на БСП-Разград, със заглавие „БСП-Разград се жалва от политически репресии“. От публикациите в медиите общинска администрация научи, че според разградските социалисти в Община Разград има политически репресии, изразяващи се в уволнения на служители, които по някакъв начин са демонстрирали симпатии към БСП.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1391