Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
За разликите между добрия мениджър и тираничния ръководител
07 February 2018

Явленията и казусите от ежедневието се оказват най-поучителни. Дали като пасивни наблюдатели или не, дали като част от даден колектив или не, съвсем спокойно можем да кажем, познаваме ли добрия ръководител или все още мечтаем да попаднем на такъв и да изпитаме радост и удовлетворение, че сме ръководени от човек, който успява да обедини екипа и да създаде чувството на заедност и позитивна работна среда.

Продължава...
 
Първо ще закрият детската градина в Осенец, после идва ред и на селото...
07 February 2018

Искам да Ви разкажа няколко неща за Осенец от едно време, пък нека всеки сам си направи изводите какво се е правело навремето от властта за хората и особено за децата, т.е. за бъдещето, и какво се прави сега.

В края на XIX век, около 1897-1898 година, община Осенец, след допитване с населението и обсъждане на общоселско събрание, приема решение да дари на училището 532,5 декара нива – земеделска земя.

Продължава...
 
Някои съображения и предложения за девиз на Разград
05 February 2018

Неотдавна на заседание на комисията по култура общинските съветници в Разград изразиха резерви към единственото предложение за девиз на Разград /група граждани предложиха мисълта на Левски „Дързост и постоянство“ - част от негово писмо/. Кметът д-р Валентин Василев според мен правилно оттегли докладната си записка по този повод и така се даде възможност за набиране на нови предложения – нещо, което вече се прави чрез „Екип 7“, и в крайна сметка за по-добър избор.

Продължава...
 
Кмет, съветници, общественост – всички ние сме едно нищо!
02 February 2018

След толкова минали години си спомних, че във вестник „Септемврийче“ пишеше, че в някои софийски села през лятната ваканция е започнало масово колективното четене на книгата „Винету“ от всички пионери. След прочитането й се е провеждало всеобщо обсъждане, а имената на първенците са били изписвани в издаваните стенвестници в училищата.

Продължава...
 
Моля Ви, господа общинари, спрете с тези лъвчета!
31 January 2018

Вече няколко месеца всеки, който напише в интернет „разградски лъвчета“ ще се убеди как съдбата на тези невинни създания се оказа по-важна и по-дискутирана, за съжаление, отколкото всички останали проблеми на града, общината, кмета и Общинския съвет...

Снощи обаче всичко ми дойде в повече. В централната емисия на bTV - пак Терез и Масуд!

Продължава...
 
Като едното нищо ще се изложим пред чужденците, ей!
31 January 2018

Пилоните за знамена в началото на Разград, откъм жп гарата, тази година посрещнаха гостите и жителите покрай Деня на града само с българския флаг, който се вееше самотно и някак тъжно. Липсваха знамената на Община Разград и на Европейския съюз, като беше досега и както е редно да бъде.

Продължава...
 
Някогашните граждани правеха балове, сегашните си хвърлят боклуците...
31 January 2018

Разбрахме тия дни, че Министерството на отбраната прехвърля ДНА-то /някогашния Военен клуб/ на областната управа, която щяла да се нанесе там. Дали това е правилно, или не, е отделна тема, сега думата ни е за друго.

Продължава...
 
Не се възмущавайте от липсата на осветление в Разград – това всъщност е иновация...
26 January 2018

Пиша във връзка с това, че много граждани се възмущават от липсата на улично осветление в голяма част от града. Скоро прозрях, че зад тъмната страна на нощния уличен пейзаж се крие една светла и уникално иновативна идея.

Всички тези десетки, дори стотици неработещи лампи, са част от проект за енергийна ефективност. Да, има европейски градове, където използват възобновяеми енергийни източници, за да захранват градското осветление с ток.

Продължава...
 
Спортната площадка в Манастирско – кому бе нужна?
26 January 2018

Построената модерна спортна площадка в лознишкото село Манастирско е уникален пример за безхаберното харчене на държавни и евросредства за непотребни неща.

Съоръжението бе издигнато в населено място със затихващи функции, където децата, които евентуално биха могли да го ползват при осигурен достъп, са не повече от десетина.

Продължава...
 
Вели Чаушев – големият приятел на Разград, се пренесе на небесната сцена
17 January 2018

На 6 януари в София, на 83-годишна възраст, почина големият български актьор от Сатирични театър /и писател/ Вели Чаушев, голям приятел на Разград и с много приятели в Разград, Исперих и Кубрат. Освен многобройните си изяви на сцената на Младежкия дом, той почти цял сезон живя тук и участва в ролята на Набръчкания човек н спектакъла „Морско синьо“ /„Пук“/ на Валери Петров, с режисьор Владимир Николов, през 1995 година. Гостува и на ДМДТ „Назъм Хикмет“ по покана на неговия директор Юксел Чушев с моноспектакъла си по стихове на Валери Петров…

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1225