Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Венелин УЗУНОВ, кмет на Разград от 1991 до 2005 година: Благодаря Ви, братя Домусчиеви!
21 July 2017

В сряда вечерта Вие превърнахте Разград във вулкан от емоции, радост и възторг. Видях това, което дълги години е част от мечтите ми. Хората от моя град да се гордеят с него, а приятели и близки да им звънят, да ги поздравяват, да им се възхищават и... завиждат.

Продължава...
 
Светослав МИТЕВ: Промяната е нещо неизбежно, а израстването – личен избор
19 July 2017

Имаше нещо недоразбрано от журналистите, отразили т.нар. „протест“ на родители и деца от ДТА „Лудогорче“ и това си пролича в някои от публикациите по темата. В тях се твърдеше, че „Лудогорче“ си върна ръководството след бунт на деца и родители“.

Каква е истината? Капанският ансамбъл се състои от основен състав, Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ и Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“. Директорът на Капанския ансамбъл е директор на трите формации и назначава хората в тях.

Продължава...
 
„Лудогорец“ ще си играе в Европа, пък нека разните измислени отбори да се учат от него по телевизора
30 June 2017

 

 

Тия дни пребоядисаният от оранжево в червено и бяло отбор с тире, опитващ се да открадне историята на един велик клуб, отново се заяде с „Лудогорец“ и неговият собственик Кирил Домусчиев. Обвиняват последния, че едва ли не той е наредил на УЕФА /гледай колко им е акълът!/ тимът с тирето да не бъде допуснат за участие в европейските турнири. Най-дейни в истеричните си крясъци са обвиняваният за документни измами в Германия Стойкас Стоилас и пълният лаик във футбола Милко Георгиев.

 

Продължава...
 
Кажете ми – защо народът ни е толкова злобен? Беден и злобен!
28 June 2017

 

 

Богатите ходят на психолог, за да разтоварят напрежението и терзанията си, алкохолиците се напиват, агресивните се изявяват някъде и върху някому, наркозависимите се надрусват, а аз реших да го споделя с Вас.

През ноември 2014 година реших да се пенсионирам. Започна да се говори за безплатно саниране на съществуващите панелни блокове. Осъзнах, че за това е необходимо да се създаде организация по подготовката на изискващите се документи, което ще изисква време, някакви умения за съставяне на документи с данни на собствениците и т.н.

 

Продължава...
 
Тенденциозна статия срещу Автото, целяща антиреклама на най-старото професионално училище
26 June 2017

 

 

Настоящият материал е опровержение на статията на г-жа Антония Кирилова „Ученици от Спортното и Автото - последни на матурите“ (брой 69/4076 от 23 юни 2017 г.), съдържаща некоректни изводи за резултатите от ДЗИ.

Учителският колектив на училището изразява своето възмущение от публикацията, която е отрицание на техните усилия и професионализъм.

 

Продължава...
 
Вестникът не е отговорен за ниските резултати на учениците, просто ги съобщава
26 June 2017

 

 

Като журналист винаги съм спазвала професионалните и етични норми в професията и съм следвала личния си морален кодекс. Материалът за резултатите на зрелостниците от държавните зрелостни изпити не прави изключение и не е обосновано да се твърди, че е тенденциозен при положение, че се опира на официални данни от Регионалното управление на образованието.

 

Продължава...
 
Улици в Благоево стават блата при всеки дъжд, от Общината от години нехаят
07 June 2017

Тази снимка е направена на 3 юни на улица „Вит“ в село Благоево. Както се вижда, това е по-скоро блато с дълбочина 30-35 см, а не пътно платно на 30 метра от главен път Разград-Попово. Блатото започва от мост и завършва с мост. Тази ситуация в този участък се появява при всеки дъжд от много години насам. За проблема неведнъж сме уведомявали Община Разград с молба нещо да се направи. Уви, глас в пустиня.

Продължава...
 
Пътят към римското селище е в дупки, пълни с кал. Защо?
05 June 2017

Пешеходната и велосипедна алея по пътя към Абритус е осеяна с дупки, пълни с кал. След падналите дъждове през миналата седмица, пътят за пешеходци от страната на „Биовет“ е в окаяно състояние. Избралите придвижването пеш или на две колела са принудени да излизат на платното за движение, за да избегнат изцапването с кал. Когато не вали, състоянието на пътната настилка не е по-добро. Дупките и напуканият асфалт развалят иначе приятната разходка до археологическия резерват.

Продължава...
 
Претенцията е едно, а реалността съвсем друга
26 May 2017

Бих искал да взема отношение във връзка със статията „Чии интереси обслужва „Време за промяна сега?“, тъй като се споменава моето име. Вътрешната ми убеденост зачита всяко едно противоположно мнение, но някак си започна да ми идва в повече различни знайни и незнайни „герои“ да злоупотребяват с моето име. Щях да подмина въпросната статия, ако не беше пълна с неистини и насилена с изразни средства без съдържание.

Продължава...
 
Кварталният магазин – не го загърбвайте, той е част от нашия живот!
24 May 2017

Беше след 1989 година, когато кварталните магазини никнеха като гъби. Фалитите им започнаха щом построиха моловете. В квартал остана най-много по един и то подложен на жестока конкуренция от чуждите големи магазини.

Но когато започваха студените дъждовни дни, заледените пътища, тогава хората осъзнаваха колко е необходим кварталният магазин.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1148