Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Вместо да си правят пиар със стари новини, да кажат кой е пенсионирал здрави хора
28 January 2019

Не минат месец-два и Разградска област попада във водещите емисии на националните телевизии с поредната лоша за реклама. Пак такава бе и новината, че сме на второ място в страната по брой пенсионери-менте.

Действително процентът на псевдоинвалидите в Лудогорието, които точат Националния осигурителен институт, е голям.

Продължава...
 
Парите за спортната зала ще се платят чак след приемането на ремонта
21 January 2019

По повод две публикации, свързани с ремонта на спортна зала „Абритус“ - брой 5 /4305 от 14 януари и брой 7 /4307 от 18 януари 2019 на вестник „Екип 7“, Общинска администрация е длъжна да поясни, че информацията, изнесена в двете статии е подвеждаща и манипулативна. Още в заглавието на статията „За 5 години ремонт и похарчени 837 400 лева – спортна зала няма“ думата „похарчени“ е използвана изключително некоректно и невярно.

Продължава...
 
Легнали полицаи! Може ли и за нас?
21 January 2019

И ние искам легнали полицаи за нашата скоростна писта „Булевард България“ в Разград.

Подписи ли да събираме, асфалт ли да леем или да чакаме някой инцидент с фатален край да се случи?

Продължава...
 
Баскетболът в Разград – игра на запомнящи се личности
18 January 2019

Винаги се запитвам защо баскетболът е толкова коментиран в Разград. Дали заради успехите на отборите в близкото минало, дали заради габаритите на баскетболистите, дали заради сантимента, който събужда тази най-академична игра в нашия така отдалечен от столицата и същевременно така силно стремящ се към духовното и към съвършенството град.

Продължава...
 
Дойде време за предизборни обещания, пък още старите не са изпълнени
14 January 2019

Според публикувания неотдавна в „Екип 7“ отчет на кмета на Разград постигнатите показатели в сравнение с минали години са огромни.

Пропуснал е обаче няколко големи „постижения“, затова ще ги спомена аз.

„Подобри“ се инфраструктурата в града ни и особено в квартал Орел. Няма ги вече дупките по пътищата и тротоарите, не виждате ли?

Продължава...
 
Кметът и общинарите се вслушаха в гласа на разградчани и сториха добро
14 January 2019

Искаме да благодарим на кмета на Разград д-р Василев и на Общинския съвет за това, че се вслушаха в гласа на живущите на улица „Хаджи Димитър“, в Дома за стари хора и от съседните улици за поставяне на „легнали полицаи“ в района, с цел ограничаване скоростта на МПС.

Продължава...
 
Боли ни, че пак само официални лица дойдоха пред паметника на Ботев
09 January 2019

С болка искаме да споделим за една неприятна тенденция в Разград, която забелязваме особено в последно време. Ние сме възрастни хора, не сме добре със здравето, но както винаги, и тази година на 6 януари тръгнахме към парка, където по традиция се отбелязва годишнината от рождението на един от най-великите българи, загинал съвсем млад за освобождението на Родината ни – Христо Ботев.

Продължава...
 
„Лудогорец“ влиза в обичайния си шампионски ритъм
09 January 2019

 

 

Нещата малко по малко се подреждат и „Лудогорец“ тръгва уверено с началото на подготовката си към осмата поредна титла – това се усеща от лагера на шампионите в началото на годината. Струва ми се, че такава увереност, спокойствие и такова излъчване на сигурност и рутина досега не е имало през този период на годината. И има защо!

 

Продължава...
 
Исперих – безПЪТният град. Така ли ще продължим?
04 January 2019

Преди дни почина съседът ми – млад човек. Близки на семейството му хора дойдоха, за да го изпратят в последния му път. Много хора преминаха през калта, за да се простят с него...

Последното изречение е нелогично за тъжния обред, но не и в Исперих.

Продължава...
 
В Хирургията в Разград работят достойни за уважение лекари, сестри и санитари
19 December 2018

Постъпилите в Отделението по хирургия двама пострадали при пожара, въпреки че не са били осигурени, са били лекувани в отделението както всички останали пациенти с термична травма, получили изгаряния от втора А и втора В степен, т.е.:

1. Обезболяване;

2. Заместване на загубите на водно-солеви разтвори;

3. Антибиотична профилактика на инфекцията;

4. Хирургична обработка в съответната за момента степен.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1347