Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Тоя филм с прозрачния директорски конкурс съм го гледал...
11 July 2018

Гледай, гледай, какви работи се случват в Разград – таксиметров шофьор става директор на училище чрез открит и прозрачен конкурс, сделки за земя под аренда, лични и политически интереси, протестиращи родители; манипулирани подписки.Този филм не само съм го гледал, но и лично съм участвал в него.

Продължава...
 
Калоян МОНЕВ: Подкрепям почистването на р. Бели Лом, но не и начина, по който се прави
09 July 2018

Преди няколко години бе унищожена зелената система в голяма част от центъра на Разград, включително по улица „Св.св.Кирил и Методий“. Тогавашната управа обеща, че ще се засадят нови дръвчета, но уви. Резултатът е налице – неугледност, жега и липса на зеленина. Миналата година бе разчистено коритото на река Бели Лом в централната част. Сега е ред да се разчисти коритото на реката преди автогарата на изток и след бившата Родопа на запад.

Продължава...
 
Кой сте вие, Виктор Врачев?
09 July 2018

Спомням си, че в юношеските ми години на сцената на Разградския драматичен театър беше представена с огромен успех пиесата „Кой сте вие, д-р Зорге?“. В главната роля играеше н.а. Любомир Киселички, като имаше по две представления дневно. Пиесата вървя на сцената поне два месеца, а аз я изгледах поне десетина пъти.

Продължава...
 
Политическите пристрастия нямат място в образованието
06 July 2018

Причината да се възползвам от правото си на отговор са десетките телефонни обаждания, които получих от мои съселяни от село Ясеновец. Всички те бяха възмутени и обидени от начина, по който са били употребени от т.нар. „Инициативен комитет на жителите на с.Ясеновец, общ. Разград“.

Продължава...
 
За политическите назначения и дребните селски хитреци...
04 July 2018

Опити за изнудване, уговорени назначения, дребни сделки под масата, селски тарикатлъци и лично облагодетелстване...такава е милата родна действителност. Във всички сфери на обществения живот гният дълбоки рани, които се дължат на политическа нечистоплътност, неморалност, продажност за жълти стотинки.

Продължава...
 
Областното пътно управление няма ангажимент да чисти незаконни сметища
02 July 2018

Във връзка с публикуваната в „Екип 7“ статия „Незаконни сметища никнат като гъби край пътя за Исперих“ изразявам следното становище.

Продължава...
 
Какво губим от енергоспестяващите крушки?
29 June 2018

С Директива 2010/30 на Европейския съюз досегашните класически крушки с нажежаема жичка задължително се заменят с енергоспестяваши крушки.

Изчисленията на Брюксел са показали, че нововъведените енергийноефективни крушки консумират по-малко електричество, в резултат на което сметките за електроенергия на едно средно домакинство могат да намалеят с близо 15%. В зависимост от размера на домакинството и броя и вида на използваните лампи, това означава нетни спестявания от 25 до 50 евро на година.

Продължава...
 
Фестивалът „Античният Абритус“ – развитие на културния туризъм или отбиване на номера?
25 June 2018

Историческият фестивал „Античният Абритус“, който се проведе преди дни в Разград, предизвиква въпроса има ли общинската администрация цялостна концепция за развитие на културния туризъм или просто се пръскат обществени средства за изолирани събития, колкото да се отбие номерът?

Продължава...
 
Доживяхме музикален педагог да ни изнася лекция по право
25 June 2018

В броя на в. „Екип 7“ от 21.06.2018 година общинският съветник и новоназначен общински служител Надежда Радославова - по професия музикален педагог, е направила пространно изложение по правни проблеми, засягащи действия на кмета на общината Валентин Василев.

Ще припомня само, че се касае за договор за изработка по Закона за задълженията и договорите с предмет „правни консултации“, сключен между кмета и адвокат от Адвокатска колегия - Разград и поето задължение от кмета от общинския бюджет да се заплащат по 400 лева месечно за тези консултации от 01.03. до 31.12.2017 година.

Продължава...
 
Г-н кмете, ни виждате ли, че има проблеми с чистотата на Разград?
25 June 2018

Малко на брой са жълтите контейнери за разделно събиране на отпадъците в Разград.

Живея в жк „Освобождение, бл. № 1. Зад блокове с номера от № 1 до № 8 няма нито един такъв контейнер. При предишното общинско ръководство имаше на 3 места жълти, сини и зелени контейнери.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1293