Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Кой и защо позволява детските клатушки в центъра на Разград да пеят на турски?
01 October 2018

Ясно е, че живеем в район със смесено население, че на всеки втори човек майчиният му език е турски и използва предимно него в ежедневието и комуникацията си. Към тази особеност по нашите ширини всички проявяваме толерантност.

Продължава...
 
Кога най-после Община Разград ще разчисти колите паметници?
26 September 2018

Червен „Фиат“, чийто двигател е загаснал завинаги, а купето му е корозирало непоправимо, заема от години тротоар в междублоковото пространство зад аптека „Генезис“.

Автомобилът със софийска регистрация плаче за морга, собственикът му обаче явно няма никакво намерение да се разделя с него. А бракмата не само пречи на пешеходците, но и ограничава видимостта на шофьорите, които ползват прилежащия паркинг.

Продължава...
 
Г-н кмете, повечко се разхождайте из Разград, за да видите какво има да вършите!
20 September 2018

От много месеци насам огромна дупка зее в началото на улица „Марица“ в Разград, на паркинга пред общинския пазар. Винаги когато минават с колите си по тази улица, шофьорите нямат възможен вариант за избягване на пропадане в тази яма, която с всеки изминат ден увеличава своята дълбочина.

Продължава...
 
Без наука няма сполука!
19 September 2018

За близо 12 000 ученици и за стотици учители започна в понеделник първият учебен ден в цялата област. Нашите екипи видяха навсякъде много радост, цветя, приповдигнато настроение, ремонтирани и обновени сгради.

Продължава...
 
Музито отлетя към по-добрия свят, но ще живее в спомените на своите приятели...
19 September 2018

До последно се надявах обаждането за кончината на моя добър приятел Музаффер Мустан да е поредната направена с мен лоша шега. Уви. Колкото и за не ми се искаше, оказа се самата истина - Музито се пренесе в по-добрия от световете, за да се присъедини към огромната група от приятели, която ни наблюдава отвисоко и ни си присмива за настанилата се у нас алчност, завист и човешка злоба.

Продължава...
 
Като човек съм против паметника, но нямам законово основание да отменя решението на ОбС Лозница
03 September 2018

Уважаеми автори на Открито писмо на група български граждани – писатели, журналисти, преподаватели и други,

Впечатлен съм от Вашия интерес към събития, които се случват на територията на Област Разград, но бих искал да споделя с Вас следното.

Продължава...
 
Трябва да има паметник на Пенчо Кубадински
03 September 2018

Известно е, че човешката памет не е еднозначна в оценките за събития и хора. Тя отразява многообразието на заобикалящия ни свят като идеи, политики и житейски практики. Това го виждаме и сега, когато за 100-годишнината от рождението на Пенчо Кубадински се води дискусия трябва или не трябва да има негов паметник на обществено място в Лозница. Много ми се иска с тази дискусия да не навлизаме в раздвоението между "Осанна!" и "Разпни Го!"

Продължава...
 
Общинските администрации не са органите, които еднолично контролират шума!
31 August 2018

Във връзка с обръщение до кмета на Разград чрез „Екип 7“ в статията „Докога ще ни тероризират с шума от циганските сватби?“ в броя от 27.08.2018 г. бихме желали да уточним, че през настоящата 2018 година до Община Разград са постъпили 9 молби за провеждане на тържества на открито, като са издадени осем разрешения.

Продължава...
 
Как да има ред и нормална държава с народ от гащници – от най-простия човек до първия горе!
31 August 2018

Преди няколко дни при катастрофа на автобус край Своге загинаха 17 българи – жертва на голямата война по пътищата на България. Ще се окаже сигурно, както всеки друг път, че виновен е единствено шофьорът, макар че всички разбрахме колко много милиони са „усвоени“ за ремонт на път, който и след ремонта продължил да бъде некачествен и опасен.

Продължава...
 
Времето е най-големият съдник
29 August 2018

Докато четях материала на Шенол Ахмедов „И защо само на Кубадински? Че утре някой и на Хитлер може да вдигне паметник – основания винаги се намират“ /в. „Екип 7“, бр.97/ си спомних за чут отдавна разговор пред бюста на Сталин на Червения площад в Москва. Там един не приемаше този паметник и ожесточено го обясняваше на екскурзовода руснак.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1326