Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Зимни мисли за времето на един замръзнал мислител
22 February 2017

Вървя си аз по туй нещо, дето се нарича тротоар, и гледам в краката си. Предния ден се беше позатоплило времето нещо, ама през нощта пак паднали градусите, та кишавицата станала нещо невероятно - нито знаеш къде ще стъпиш, нито знаеш на какво!

Вървя и си мисля за това, дето Левски е казал: „Времето е в нас и ние сме във времето.

Продължава...
 
Николай Падалски: Г-н кмете, Вие сте абсолютен лъжец! Извинете се, иначе ще се видим в съда!
20 February 2017

С пълна пара продължава разразилият се задочен спор между кмета на Валентин Василев и организатора на петъчния протест срещу общината Николай Падалски.

В края на миналата седмица русенецът, който от година и половина живее в Разград, чрез социалната мрежа призова гражданите да се включат в „Протестни действия срещу управлението на Община Разград и кмета на града“.

Продължава...
 
Как се прави онлайн политика или защо ме изтриха от страницата на „Кауза Разград“?
20 February 2017

Доколкото знам, страницата във Фейсбук „Кауза Разград“ е политически проект на тези двама души, които, опитвайки се да „впрегнат“ народното недоволство чрез своята „кауза“, успяха да влязат и в управата на града ни. Няма лошо, хората са ги припознали като свои и са гласували за тях, чудесно. Аз самият бях фен на „Кауза Разград“ още от самото й създаване, но, дявол да го вземе, преди време бях изгонен оттам.

Продължава...
 
Господа социалисти, защо излъгахте хората, че сте се променили?
15 February 2017

А ние тъкмо повярвахме, че партията столетница БСП е поела курс на обновление и промяна, давайки път на нови лица, доказани професионалисти с неопетнено и необременено минало, каквато е доц. д-р Станка Дамянова... Оказа се, че нищо не се е променило и че затъналите във власт и пари червени кадри скоро няма да се предадат и оттеглят в заслужена почивка.

Продължава...
 
Станах обект на словесни нападки и заплахи от непознат шофьор
15 February 2017

Пиша ви, защото не мога да остана безразлична към простотията, арогантността и агресията, които се ширят навсякъде – и по улиците, и по високите етажи на властта. Провокирана съм от една случка, която на пръв поглед е безобидна, но показва ясно докъде сме стигнали в развитието си като общество.

Продължава...
 
Как да се изследваш за сифилис и СПИН, като може да станеш за резил?
13 February 2017

Как човек да се осмели да се изследва за сексуално-трансмисивни инфекции, след като може да стане за резил и целият град да разбере, че има я сифилис, я СПИН. Оказва се, че личните данни на хората, заразени с инфекциозни заболявания, предавани по полов път, не са защитени и могат да станат обществено достояние. Това е видно от анализа на инфекциозните заболявания през 2016 година, публикуван на сайта на Регионалната здравна инспекция в Разград.

Продължава...
 
Исперих – тъмница, непочистени улици и бездомни кучета
13 February 2017

Снежната покривка се задържа по-дълго от очакваното. По всичко личи обаче, че по исперихските улици и тротоари чакаме пролетното топене, иначе няма как да се обясни ситуацията в града.

Снежни планини са струпани навсякъде. Грозни и пречещи на движението и нормалния живот.

Продължава...
 
Община Разград уточнява, че има разликата между сигнал и устна препоръка!
13 February 2017

Във връзка със статия в „Екип 7“ от брой 17/4024 от 10 февруари 2017 г, „Защо от Община Разград ме карат да им върша работата?“ бихме желали да отговорим на г-н Стефан Стефанов чрез страниците на вестника, тъй като нямаме координатите му, именно заради устна препоръка, която е направил към администрацията, от която очаква действия.

Продължава...
 
Какъв „Ремонтстрой“ са тия, след като не правят ремонти?
10 February 2017

Искам да подам сигнал чрез „Екип 7“ /дотам сме я докарали, че вестникът в много случаи е последната надежда на многострадалния разградчанин!/ във връзка с липсващо осветление в частта от ул. „Хайдут Сидер №1“ и нехайството на общинско предприятие „Ремонтстрой“.

Накратко става въпрос за следното.

Продължава...
 
За приобщаването ни към света и за шапките не по мярка на българските глави...
07 February 2017

Приобщаването на нашето село към глобалния свят започна след като, според описанието на Йордан Радичков, по жълтите павета на столичния площад „Народно събрание“ захвърчаха шапките на много паднали глави. В калабалъка /така нашенци наричат множеството от събрани хора/ шапките търсеха собствените си глави и като не ги намираха, кацваха на първата срещната глава, независимо дали им беше по мярката. Оттогава досега много глави си разменяха капите и още толкова много глави си крояха кюляфите, но нито една не можа да си намери еша.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1115