Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Благодаря на кмета на Гецово, че ми помогна
16 May 2018

Може би случката, която ще разкажа, ще се стори незначителна за мнозина, но за мен тя означава много и най-вече ми доказва, че все още има добри хора, независимо какво работят.

Преди няколко дни реших да посетя гробището на Гецово, където са погребани мои близки. Аз живея в Разград и отидох в селото с автобус.

Продължава...
 
От „Лудогорец“ вече спокойно могат да поискат вписване в „Гинес“
04 May 2018

Порових се доста за информация за рекордите в „Книгата на Гинес“ за футбола. Има отбелязани различни рекорди. Например „Най-много отбелязани голове за един сезон“ - Лионел Меси през 2012 г. забива безпрецедентните 73 гола, като подобрява рекорда на знаменития Герд Мюлер от близкото минало с 67 гола; „Най-много голове в Европейски клубни турнири“ - 73 на Раул Гонзалес с № 7 на гърба, а също с №7 е и Крисиано Роналдо, втори в тази класация с 68 попадения...И много други рекорди въобще в световния футбол, за които няма да ни стигнат стотици страници.

Продължава...
 
Приказка за рицаря и меча: СЕЧИ ГЛАВИ, ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!
27 April 2018

Усъмних се в правотата на приказките някъде през далечната 1987 година. По-точно в една от тях, в която се разказва за двама рицари, които срещнали по пътя си триглавата ламя на злото. Единият рицар тоз час извадил меча си да се пребори с нея, докато другият се опитал да го спре с думите, че няма смисъл, след което продължил сам по пътя си.

Продължава...
 
Футболното хулиганство? Ами нека всички да вземат пример от Разград!
27 April 2018

Тези дни медиите в България ни проглушиха ушите, стреснаха ни и със снимки на пострадалата полицайка на мача от първенството между „Левски“ - ЦСКА, след мача между същите отбори, но за Купата на България, пак имаше ексцесии, побоища, арестувани; хиляди полицаи бяха мобилизирани, т.е. масрафът накрая бе платен от българския данъкоплатец...

Продължава...
 
Обричат Завет да се превърне в едно голямо село
23 April 2018

След отказа на здравния министър Кирил Ананиев да бъде изграден Филиал за спешна помощ в Завет, общинският град е обречен да се превърне в едно голямо село. Жалко за хвърляните с години усилия населеното място да бъде превърнато в малък европейски и цивилизован град.

Продължава...
 
Инвеститори ли? Да не са луди?
23 April 2018

Пътят в района на бившия КОС, към който наскоро интерес проявиха турски инвеститори, може да уплаши с вида си всеки, решил да влага пари в бизнес у нас.

За последно асфалт в участъка е полаган в годините на социалистическия възход и оттогава досега само се експлоатира.

Продължава...
 
И центърът на Разград е превзет от кучета, докато разкъсат дете ли ще търпим?
20 April 2018

Провокиран от публикацията „Деца и възрастни – в обръча на бездомните кучета в Разград“ от броя на „Екип 7“ от 16 април, в която се разказва как кучешки глутници са превзели района около кръстовището до Стария порцелан, няма как да замълча за това, което се случва и в центъра на града.

Продължава...
 
Чиновници много, а животът все по-труден
20 April 2018

Пролетта пак дойде. Едни се радват, че са успели да издържат през зимата на недоимъка и че отново могат да посрещат утрото на едни непредсказуеми дни на бъдещето, а други на изобилието и охолството, което сегашната власт им донесе.

Ние, българите, както винаги бързаме.

Продължава...
 
Опасност дебне отвсякъде. А готови ли сме ние?
04 April 2018

Вече три десетилетия управляващите ни доказват как някога, при комунизма, всичко е било много лошо и се чудят как ние, сега възрастните, сме живели по това време. Да, безспорно имаше лоши неща /липсата на свобода, на частна собственост, ниска производителност на труда и т.н/. Системата всъщност не издържа и се срути заради заложените в нея слабости – няма как да се излъже историята, всички видяхме това.

Продължава...
 
Защо трябва да изхвърлим микровълновата печка?
01 April 2018

Проф. д-р Атанас Лазаров е роден в Разград през 1941 година. Правнук е на първия разградски кмет след Освобождението Георги А.Попов. Възпитаник на последния гимназиален випуск в училище „Васил Левски“ в Разград, висшето си образование е завършил в Москва, специалност „Информационно-измервателна техника“. Научната му специализация е в областта на информатиката и електромагнитните излъчвания, дълги години е преподавател в Техническия университет в София.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1269