Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Кмет, съветници, общественост – всички ние сме едно нищо!
02 February 2018

След толкова минали години си спомних, че във вестник „Септемврийче“ пишеше, че в някои софийски села през лятната ваканция е започнало масово колективното четене на книгата „Винету“ от всички пионери. След прочитането й се е провеждало всеобщо обсъждане, а имената на първенците са били изписвани в издаваните стенвестници в училищата.

Продължава...
 
Моля Ви, господа общинари, спрете с тези лъвчета!
31 January 2018

Вече няколко месеца всеки, който напише в интернет „разградски лъвчета“ ще се убеди как съдбата на тези невинни създания се оказа по-важна и по-дискутирана, за съжаление, отколкото всички останали проблеми на града, общината, кмета и Общинския съвет...

Снощи обаче всичко ми дойде в повече. В централната емисия на bTV - пак Терез и Масуд!

Продължава...
 
Като едното нищо ще се изложим пред чужденците, ей!
31 January 2018

Пилоните за знамена в началото на Разград, откъм жп гарата, тази година посрещнаха гостите и жителите покрай Деня на града само с българския флаг, който се вееше самотно и някак тъжно. Липсваха знамената на Община Разград и на Европейския съюз, като беше досега и както е редно да бъде.

Продължава...
 
Някогашните граждани правеха балове, сегашните си хвърлят боклуците...
31 January 2018

Разбрахме тия дни, че Министерството на отбраната прехвърля ДНА-то /някогашния Военен клуб/ на областната управа, която щяла да се нанесе там. Дали това е правилно, или не, е отделна тема, сега думата ни е за друго.

Продължава...
 
Не се възмущавайте от липсата на осветление в Разград – това всъщност е иновация...
26 January 2018

Пиша във връзка с това, че много граждани се възмущават от липсата на улично осветление в голяма част от града. Скоро прозрях, че зад тъмната страна на нощния уличен пейзаж се крие една светла и уникално иновативна идея.

Всички тези десетки, дори стотици неработещи лампи, са част от проект за енергийна ефективност. Да, има европейски градове, където използват възобновяеми енергийни източници, за да захранват градското осветление с ток.

Продължава...
 
Спортната площадка в Манастирско – кому бе нужна?
26 January 2018

Построената модерна спортна площадка в лознишкото село Манастирско е уникален пример за безхаберното харчене на държавни и евросредства за непотребни неща.

Съоръжението бе издигнато в населено място със затихващи функции, където децата, които евентуално биха могли да го ползват при осигурен достъп, са не повече от десетина.

Продължава...
 
Вели Чаушев – големият приятел на Разград, се пренесе на небесната сцена
17 January 2018

На 6 януари в София, на 83-годишна възраст, почина големият български актьор от Сатирични театър /и писател/ Вели Чаушев, голям приятел на Разград и с много приятели в Разград, Исперих и Кубрат. Освен многобройните си изяви на сцената на Младежкия дом, той почти цял сезон живя тук и участва в ролята на Набръчкания човек н спектакъла „Морско синьо“ /„Пук“/ на Валери Петров, с режисьор Владимир Николов, през 1995 година. Гостува и на ДМДТ „Назъм Хикмет“ по покана на неговия директор Юксел Чушев с моноспектакъла си по стихове на Валери Петров…

Продължава...
 
Иван ВУЦОВ: „Лудогорец“ може да отстрани „Милан“
17 January 2018

Една от знаковите фигури в българския футбол в последните 50 години - Иван Вуцов, е имал привилегията два пъти да се изправи срещу италианския град „Милан“.

Ето какво споделя легендарният футболист, треньор и ръководител за своите срещи срещу „росонерите“ и за шансовете на разградчани в предстоящия двубой в Лига Европа.
„Така се случи, че два пъти имах възможност да се изправя срещу „Милан“.

Продължава...
 
Комунизмът умря, поне във футбола...
12 January 2018

 

 

Три четвърти от досегашния ми живот премина изцяло с футбола. Гледал съм какви ли не двубои на три континента, правил съм интервюта с велики футболисти и какво ли не съм преживял покрай тях, но това, което каза Стойчо Стоилов във вторник по една от телевизиите, едва ли се побира в здравия човешки разум!

 

Продължава...
 
Община Разград осигурява условия за инвеститорите, те избират кога и как ще стартират проекта си!
10 January 2018

 

Всеки инвеститор, чието инвестиционно намерение за реализиране на инвестиции на територията на Бизнес зона „Перистър“ е получило положително становище на заседание на Комисията по чл.3 от Наредба № 21 за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, на територията на „Бизнес зона „Перистър“ в Разград, има възможност да участва в последващо насрочен търг за учредяване вещно право на строеж за конкретен поземлен имот, частна общинска собственост, находящ се на територията на зоната.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1242