Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Да опитаме да ограничим намаляването на населението в Лудогорието
24 April 2017

Само за една година жителите на Разградска област сме се стопили с 1839 души е отчел Националният статистически институт в последното си проучване. Това се равнява на едно от малкото големи села в региона.

Продължава...
 
Нелегални имигранти или бежанци – какво предстои?
24 April 2017

Неотдавна бяха обявени резултатите от Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Голямата награда на конкурса бе присъдена на Елена Таракова, единайсетокласничка от ПГИТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Петрич, за публицистичната статия на тема „Нелегални имигранти или бежанци - какво предстои“.

 

Продължава...
 
Исус Христос възкръсна, а Разград?
24 April 2017

Допреди две години считахме, че демокрацията в Разград не е дошла, че комунизмът не си е отишъл и с облекчение въздъхнахме, че най-после крепостта БСП се разруши сама. Всъщност нито комунизмът, нито демокрацията могат да дойдат или да си отидат, ако хората не поискат това. Какво искат днес разградчани ми е трудно да предположа.

Продължава...
 
Отиде си един талантлив млад човек, но ни останаха книгите му...
10 April 2017

За първи път чух за изявите на Митко Божанов от един наш общ приятел в Езиковата гимназия. Беше преди пет години вероятно. „Знаеш ли, че един мой съученик е написал книга?“, така ми каза моят познат, а после разбрах, че става дума именно за Божанов.

Продължава...
 
Хайдушкото хоро и прокъсаната народна риза, която няма кой да смени...
05 April 2017

Всяко ново летоброене в световната история започва с една тайна вечеря /може да е приятелска закуска или делови обяд, но пак се нарича тайна вечеря/ и с едно разпятие Христово. Формата на масата винаги е определяна като кръгла, макар понякога тя да е правоъгълна или квадратна, но с изгладени ръбове, за да не се удрят присъстващите под кръста.

Продължава...
 
„Лудогорец“ срещу всички, всички срещу него...и пак шампион
03 April 2017

Четиридесет и осем години от съзнателния ми живот са преминали под знака на най-великата игра – футбола. Гледал съм на живо два финала за Купата на Европа и безброй срещи от Шампионска лига. Какво ли не съм видял - първо като футболист, а след това и като журналист.

Продължава...
 
Аз пък съм българофил. Искам, боря се и такъв ще си остана!
31 March 2017

Бях решил да отминавам с мълчание или с „високомерно пренебрежение“ всякакви реплики и нападки по отношението ми към т. нар. „Освобождение“ на България, за преклонението пред ролята на Русия във възстановяването на нашата държавност. Не защото не мога да защищавам и/или отстоявам позицията си, мнението си, чувствата си, ако щете.

Продължава...
 
Ода за „петичките“, без които „Орел“ не може
29 March 2017

Искам да изразя благодарност от името на живеещите в „Орел“, ползващи маршрутка № 5 от завода за антибиотици до комплекса и обратно, към петимата шофьори, обслужващи линията, към опитния автомеханик Младен и особено към собственика на транспортната фирма „Полипартс“ Георги Генчев.

Продължава...
 
Аз пък съм русофил. До гроб!
29 March 2017

Много се изкушавам да заема позата на съвременен, объркан Хамлет и да започна да разсъждавам в стил „Да бъда или да не бъда!“, върху това, колко ми е трудно да се ориентирам в съвременното ни житие-битие. Как съм раздвоен между детските си соцспомени (за мое съжаление, възрастта ми е такава, че имам и такива!) и това, което, поради липсата на по-подходяща цензурна дума, наричаме „демокрация“.

Продължава...
 
Защо не гласувах за ГЕРБ?
27 March 2017

Дори и да е имало в мен някаква надежда, че ГЕРБ ще се погрижи за хората, за все повече обедняващи българи, тя се изпари бързо, бързо като лятна омара... Бързо! И за да не демонстрирам голословност ще посоча за пример водача на листата на ГЕРБ – Разград – Десислава Атанасова – от Дулово. Има въпроси, които моите съграждани си задават, има хора, които знаят и отговорите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1147