Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Народът е болен. Но има и истински лекари – да им благодарим!
13 December 2017

В годините на моята младост един мъдър роднина ми каза, че всеки осъзнат човек трябва да минава веднъж в месеца през гробищата и в болницата.

Бедни и богати, алчни и щедри, добри и зли, коравосърдечни и хуманни – няма човек, който да не е потърсил лекарско съдействие.

Продължава...
 
Коледният базар в Разград прилича на битак
13 December 2017

За поредна на година в централната част на града е разположен коледен базар, който прилича на битак. Едва ли има човек, който да не забележи шатрите на площада до джамията, увити с найлони, в които се предлагат различни стоки.

Не е ли време Разград да придобие европейски вид по време на коледните и новогодишни празници?

Продължава...
 
Образцов ремонт – и аварията отстраниха, и здравец засадиха!
11 December 2017

Обикновено сме свикнали за електро-, топло- и водоснабдяване да се говори с негативи, но този път видях нещо съвсем различно. На 7 декември сутринта забелязах теч на бистра вода по улица "Гаврил Кръстевич" в Разград, в 9.30 часа подадох сигнал във "Водоснабдяване Дунав" ЕООД. В 10 часа авариен екип с лаборатория и необходимата техника бе на място.

Продължава...
 
Музика за Коледа
06 December 2017

На древнокитайския философ Конфуций принадлежи твърдението, че ако се смени музиката на една държава, променя се и мисленето на обществото. Прието в своя преносен смисъл, казаното веднага поражда въпроса за настоящата ни родна музика, която ни свирят и която слушаме ежедневно. Факт е, че някогашният бавен и меланхоличен блус, с който живеехме, се смени преди три десетилетия от бърз, задъхан, и все още недоизяснен музикален ритъм.

Продължава...
 
Българските панаири, или за управията на ханството на ювиги хан Кубрат
06 December 2017

1. Българските панаири, както всички панаири по света, са витрините, на които се излага на показ както икономическият, така и социалният и духовният живот на нацията. В тях се извършва непосредствена стоково-парична размяна. Според кесията си всеки може да си купи всичко. От най-съвременните космически технологии до захаросани ябълки и шекерени петлета.

Продължава...
 
Замислете се как да се възползваме пълноценно от безплатното саниране
06 December 2017

Панелните блокове са в много лошо състояние, абсолютно всички текат, комините я ги има, я ги няма, отдушниците са задръстени, пространството между покрива и тавана на последния етаж е пълно с птичи курешки, перушина и скелети от умрели птици, тръбопроводите и за мръсната и за течащата вода са в много лошо състояние, железобетонът е ръждясал и се руши, падат и се лющят парчета бетон, мазите са пълни с мишки и хлебарки, около 50-60% от дограмата не е сменена - неуплътнена, изгнила, с по едно стъкло или разни фазери, балатуми или тенекии.

Продължава...
 
Хората все пак са по-важни от кучетата, нужни са твърди мерки!
06 December 2017

Времето ни е толкова динамично, че трудно стана да се ориентираш в събитията. Новините се менят през минута, всяка медия ги тълкува според своето разбиране и особено пък ако е зависима по партийна линия.

Знаете ли, в първия ден, когато чух, че някакъв депутат е казал, че мнозинството българи са били там някакви си /б.р. дебили, изказването бе на проф. Иво Христов, депутат от БСП/, ми стана неприятно, но впоследствие започнах да си мисля, че той може и да е прав.

Продължава...
 
Само със съзнание не става - ред, контрол и яки глоби са нужни!
06 December 2017

Трябва да е наистина неизлечим и неизкореним този ген на унищожението и безобразието у нашенеца, след като при наличието на толкова контейнери за битови, строителни и всякакви други отпадъци, той продължава последователно и упорито да си хвърля боклуците на поляната.

Продължава...
 
Критиките на Керанка Маркова са неверни
04 December 2017

В бр. 136 на вестник „Екип 7” от 01.12.2017 г. бе публикувано водещо заглавие „Помощ! САНИРАТ събарят ни“ . В статията и съпътстващ коментар се отправят критики и изнасят неверни данни от лицето Керанка Маркова, свързани с работата по изпълнението на дейности по Национална програма за Енергийна Ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Продължава...
 
д-р Валентин Василев: Противопоставяме се на всички опити да бъдем отклонени от правилния път!
01 December 2017

Омерзен, разочарован, но не и изненадан, останах след развитието на проведената на 28 ноември сесия на Общински съвет в Разград, на която бе свален достоен професионалист и честен човек - председателят Надежда Радославова и на нейно място бе избран Стоян Ненчев от БСП.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1225