Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Защо сме бедни, или закономерната непрактичност на една общинска администрация
29 March 2019

На 18 март в град Исперих отново, за пети път в рамките на две години, осъмнахме с трупове по улиците на отровени бездомни кучета. Но голямата разлика този път беше, че за кучетата бяха изхарчени пари на данъкоплатците. Убитите животни бяха обхванати от задължителната за всяка община „Програма за овладяване на популацията от бездомни животни“, която е „рецепта“ за свеждане на уличните кучета до санитарен минимум и така улиците на града ни да си отдъхнат от глутниците.

Продължава...
 
От 2 години чакам да ми се изплати заплатата
25 March 2019

В края на ноември 2016 година по европейски проект бях назначена на работа в разградския офис на куриерската фирма „Старпост“. На 1 февруари 2017 година бях освободена, като ми оставаше да си получа януарската заплата от 434.28 лева. И до днес обаче тя не ми е изплатена. Колкото и малка да изглежда сумата за някои, за мен тя е много важна, тъй като и сега нямам постоянни доходи, а от познати съм взела малки заеми, които няма как да върна.

Продължава...
 
Никола ЛАЗАРОВ, предприемач: Ердинч Хасанов да говори за морал? Не на мен, моля!
25 March 2019

Искам да кажа, че няма да водя полемики във вестника, с когото и да било, а най-малко с хора, които не са на моето ниво. Ще направя само едно важно уточнение /б.р. - по повод на разгорялата се дискусия за павилиона за закуски в двете разградски училища – Езиковата гимназия и „Н.Й.Вапцаров“, след публикация на „Екип 7“/.

Продължава...
 
Когато някои хора говорят за морал, първо трябва да се погледнат в огледалото!
22 March 2019

В брой 32/20.03.2019 г. на „Екип7“ Ердинч Хасанов, зам.-кмет на община Разград в материала „Неморално е да се прави бизнес и политика на гърба на децата“ ми е задал пет въпроса. Преди да отговоря на тях, ще си позволя едно пояснение.

Получих жалбата от началника на РУО на МОН с придружително писмо, в което в срок до 22.03.2019 г. трябва да извърша проверка и представя доклад.

Продължава...
 
Съсипват Разградската филхармония?
20 March 2019

Имаше един филм „Ликвидаторът“ - фирма, която иска да намали разходите за заплати, наема външно лице на ръководна длъжност. Новият човек няма емоционални връзки с мястото и с хората и им прилага унижения и тормоз, докато нужният процент служители напуснат.

Продължава...
 
Неморално е да се прави бизнес и политика на гърба на децата
20 March 2019

В брой 31/4331 на „Екип 7“ от 18.03.2019 г. беше публикуван материал със заглавие „Атакуват фирма „Лазаров“, вземат ѝ обект“. В него освен че се цитира името, се правят внушения и се поднася невярна и непроверена информация. Поради това се възползвам от правото си на отговор.

Продължава...
 
Език мой – враг мой, или как лексикалното разнообразие може да ни вкара в неудобни ситуации
17 March 2019

Богатството на един език често пъти показва и своята комична страна. Ненапразно една латинска сентенция гласи, че „заради неразбран език стават много неприятности“. Няма спор, че латинският е бил богат на образи, синоними, метафори и т.н. език, още по-малко е излишен спорът около богатството на българския език.

Продължава...
 
Никой не отрича нуждата от благоустройство в „Орел“, но нека да е качествено и по правилата!
17 March 2019

Отговорът от Пресцентър на Община Разград във връзка с моето мнение, публикувано във в. „Екип 7“ , относно строително-монтажните работи, които се извършват в жк „Орел“, е написан за наивници, без необходимата експертиза. Не е това, което очаквах – аргументиран, с необходимата експертност отговор.

И аргументите ми за това твърдение са следните.

Продължава...
 
Проектът в жк „Орел“ цели не да ощети гражданите, а да създаде по-добри условия за тях!
15 March 2019

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ внасяме яснота за хората, които наистина се интересуват от реализацията на проект „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“, град Разград“ и благоприятното му влияние в квартала.

Общинска администрация Разград, в лицето на настоящото ръководство, многократно е показвала, че работи прозрачно.

Продължава...
 
За проекта в „Орел“ и сечта на дървета, или как се харчат парите на данъкоплатците?
13 March 2019

 

 

„Дяволски обичам да слушам лъжи...особено когато зная истината“, казваше Адриано Челентано, което пък на мене ми напомня ситуацията в Разград и по-точно някои странни неща, свързани с проекта за благоустрояване на „Орел“, който се изпълнява в момента.

Градът ни е малък, да. Кино - нямаме. Но филми, о, филми, колкото искате...

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1391