Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Общинска администрация има еднакво отношение към всички нуждаещи се от общинско жилище
30 March 2018

Във връзка с поредица статии, касаещи наемател с изчерпан максимален срок за настаняване под наем в общинско жилище, изразяваме следното становище.

Законът за общинската собственост /ЗОС/ не предвижда възможност за отдаване под наем на общинско имущество безсрочно. Съгласно разпоредбата на чл. 45а, ал. 1 от ЗОС - Условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища се определят с наредба на общинския съвет, каквато е Наредба № 17 на Общински съвет - Разград за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища.

Продължава...
 
За „Лудогорец“, ЦСКА, историята и слепите зайченца...
30 March 2018

Преди няколко дни внукът ми от Холандия ми задава въпрос, който, да си призная честно, бе с много повишена трудност. Тъй като тренира в академията на „Хераклес“ и разбира от футбол, не вървеше да го преметна. „Дядо, пита ме той, нали на 5 май „Лудогорец“ щеше да играе с някакъв отбор ЦСКА, кое от цесеката е това всъщност, разбрах, че са няколко, кое е оригиналното и коя всъщност му е емблемата?“.

Продължава...
 
Ех, Еленко, като си се наврял в купчина тор, по-добре е много да не пееш!...
23 March 2018

Драги ми Ленко, помниш ли как преди повече от 20 години години измина бос три километра разстояние в знак на протест срещу някаква градска или държавна неправда и разградската общественост справедливо се възмущаваше от нея, съчувстваше ти, възхищаваше ти се на смелостта и те подкрепяше?

Продължава...
 
При 6 кубика консумация имаме 7.585 куб.м от общ водомер...
23 March 2018

"Здравейте! Днес след като прочетох статията "Водоснабдяване - Дунав" ни изнудва да плащаме чужди сметки" реших да изпратя и моята сметка да видите за какво става въпрос. При 6 куб.м. консумация имаме 7.585 куб.м разпределение от общия водомер, което е повече от 126% . Направо съм възмутена. Това вече е прекалено, чак не мога да си обясня голямата разлика.

Хубав ден!"

Продължава...
 
"Водоснабдяване Дунав" ни изнудва да плащаме чужди сметки
21 March 2018

Вълна на недоволство срещу практиката на "Водоснабдяване - Дунав" ЕООД да добавя към сметките за вода на клиентите си и кубици от показанията от общия водомер се надигна от поредна жилищна сграда в Разград. Блокът на ул. "Йордан Чобанов" 9 е с два входа с 18 апартаменти, 2 боксониери и 13 гаража. Към фактурите на всички тях са добавени въпросните кубици, които не са отчетени от техните индивидуални водомери.

Продължава...
 
История от разградското гето за неравния житейски старт
21 March 2018

Един ден, докато изхвърлях боклука си, видях моя позната от детството да рови в контейнера. Чувството на състрадание ме накара да изтичам обратно до вкъщи и да взема няколко дребни монети, за да й помогна. Тя ми благодари с изненада и си поприказвахме малко за нашето детство. Сетих се, че когато бяхме малки, повечето деца я гонеха и й се подиграваха, защото имаше психично заболяване.

Продължава...
 
Не толкова съдиите, колкото коментаторите са виновни за хала на българския футбол
14 March 2018

Не арбитрите, а телевизионните коментатори на мачовете са виновни за неразбориите в българския футбол – на мене поне това ми става ясно от мачовете в нашето първенство напоследък. Със своето пристрастие от екрана тъй наречените спортни журналисти, които всъщност са си едни пристрастни /а може би и добре платени/ запалянковци, манипулират общественото внимание и го насочват в желаното от тях русло.

Продължава...
 
Спокойно чакане, хора!
07 March 2018

Преди години крадци разбиха и ограбиха селската ми вила. Бяха взети все неща, от които на битака можеше да се изкара някой друг лев. Дойдоха разследващите органи, снимаха, отпечатъци вземаха. След месец прокуратурата ме успокои с писмо, че извършителите са неизвестни, което означаваше или да си купя отново откраднатото, или да пия една студена вода.

Продължава...
 
За разградската зима, или защо терористите не се хабят да се занимават с нас...
07 March 2018

Спореше се преди време кой точно е изрекъл съждението „Битието определя съзнанието“ - Маркс или Енгелс, но не мога да не се съглася, че който и да го е изрекъл, е прав!

Ето примери. Ако имах пари да отида на мача на „Лудогорец“ с „Милан“, на връщане поредната неочаквана зима ме завареше на аерогарата в Букурещ и пратеше Бате Бойко авиона си да ме прибере, съзнанието ми щеше да е едно…

Продължава...
 
Дай власт на глупака и му гледай сеира, или що е домоуправител по нашенски
07 March 2018

Уважаема редакция, искам да започна с една народна мъдрост: „Дай власт на глупака и му гледай сеира“. Има я и в други варианти, но смисълът винаги е един и същ – добрите начинания се опорочават, когато практическата им реализация се повери на хора, които нямат нужната теоретична подготовка и интелектуален потенциал.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1269