Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
С носталгия за онзи комшулък и достлук, който означаваше много…
10 January 2018

 

 

Един от най-светлите ми спомени от детството е „комшулъкът“ като поведение, като ценност, като част от битовото всекидневие и съзнание. Далече в спомените ми оживява онова време, когато хората означаваха много един за друг, а да имаш комшия, който ти е повече от брат се приемаше за богатство.

 

Продължава...
 
Трима души в една лодка, двамата от които са излишни...
08 January 2018

 

 

Вместо предислов

Винаги, когато, обсебен от мрачни мисли, се загубя по кривите и разкаляни междуселски пътища, препрочитам книжките на моето детство. В тях намирам обяснение за правдата и кривдата в тоя жесток човешки свят, възстановявам душевното си равновесие, откривам нови хоризонти пред себе си. Така направих и след случайната среща на Женския пазар в София с непознатото момченце, което нарекох Малкия български принц.

 

Продължава...
 
Вандали потрошиха спирка на петичката
05 January 2018

 

 

Спирката на градския транспорт в Разград по - линия №5, която е в близост до „Т-Маркет” в жк "Орел", е потрошена до неузнаваемост. Зулумът бе направен още преди Нова година. Въпреки че и преди не пазеше чак толкова от дъжд и виелици, си беше по-добре, отколкото сега, и поне пазеше завет.

 

Продължава...
 
Селата в община Разград са подложени на безогледна дискриминация
05 January 2018

 

 

Бог високо, цар далеко – ето Ви точна фраза, отразяваща трайното негативно отношение на властимащите /и преди, и сега!/ в Община Разград и кметство Благоево към населението на една махала/квартал на Благоево. На книга Община Разград има за приоритет „подобряването на инфраструктурата на малките населени места“, но изглежда този приоритет е валиден само за някои от населените места.

 

Продължава...
 
Премиерът и правителството се изплюха на разградчани в сурата. На кмета – също!
28 December 2017

 

 

И какво стана, мои съграждани, с нашите проблемни лъвчета?

Усетихте ли как нашето любимо правителство ни се изплю право в сурата?

Как отново доказа, че нашият регион, че хората, които живеем тук, че нашият глас нищо не струва, че ние не можем да отстояваме своята собственост и своите желания...

 

Продължава...
 
Време е общинарите да се разшетат и да разчистят града от коли гробници
20 December 2017

Здравейте! Относно статията „Десетки зяпаха обърната по таван кола, никой не сигнализира полицията“, поместена в броя на „Екип 7“ от 15 декември, аз бих искал да попитам какво въобще търси този автомобил на обществен паркинг. След като е бракуван, той трябва да се предаде на отпадъци или да се паркира в частен имот - декларация за това се попълва в КАТ още при бракуването.

Продължава...
 
Не можем стигна Румъния, камо ли да гоним Америка!
18 December 2017

Първото си посещение в Румъния направих преди 10 години, обикаляйки „тяхната“ Добруджа край Дунава.

Второто беше неотдавна. В групата ни бяха хора от областта – от Разград, Кубрат, Лозница и Гецово.

Ето за какво си мислех докато обикалях и гледах как я карат румънците.

 

Продължава...
 
Народът е болен. Но има и истински лекари – да им благодарим!
13 December 2017

В годините на моята младост един мъдър роднина ми каза, че всеки осъзнат човек трябва да минава веднъж в месеца през гробищата и в болницата.

Бедни и богати, алчни и щедри, добри и зли, коравосърдечни и хуманни – няма човек, който да не е потърсил лекарско съдействие.

Продължава...
 
Коледният базар в Разград прилича на битак
13 December 2017

За поредна на година в централната част на града е разположен коледен базар, който прилича на битак. Едва ли има човек, който да не забележи шатрите на площада до джамията, увити с найлони, в които се предлагат различни стоки.

Не е ли време Разград да придобие европейски вид по време на коледните и новогодишни празници?

Продължава...
 
Образцов ремонт – и аварията отстраниха, и здравец засадиха!
11 December 2017

Обикновено сме свикнали за електро-, топло- и водоснабдяване да се говори с негативи, но този път видях нещо съвсем различно. На 7 декември сутринта забелязах теч на бистра вода по улица "Гаврил Кръстевич" в Разград, в 9.30 часа подадох сигнал във "Водоснабдяване Дунав" ЕООД. В 10 часа авариен екип с лаборатория и необходимата техника бе на място.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1242