Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Тия репортерки по султанския метод ли ги избират, а?
18 December 2016

Един султан си търсел първа жена. Хем да е красива, хем да е умна и представителна за пред другите султани. От цялото султанство изпратените съгледвачи избрали три подходящи. Довели ги в двореца и една по една ги представяли на господаря си. На първата султанът задал въпроса, колко е две по две. Жената отговорила правилно и оня останал много доволен. По същия начин минало оглеждането и на останалите две. Тогава съгледвачите попитали коя от трите да е за първа жена.

Продължава...
 
Всеки прост народ си има такива управници, каквито си заслужава...
18 December 2016

И тая сутрин, рано-рано, отивам да си купя „Екип 7“ от най-близката до дома ми „ЛаФка“, замислен за граматиката, според която „Лафка“ се пише с „В“ и случаен мой познат мигом ме убеди с личните си проблеми, че наименованието на тия кафеджийски, лотарийни и вестникарски изобретения на полуадаша ми Делян Пеевски наистина произлизат не от „лавка“, а от „Лаф да става“…

Продължава...
 
Подавам оставка заради безпринципната коалиция ГЕРБ, ДПС и „Кауза Разград“
16 December 2016

Госпожо председател, моля да приемете оставката ми като заместник-председател на Постоянната комисия по ТСУ към Общинския съвет. Напускам поста в знак на протест срещу коалицията между ГЕРБ, ДПС и „Кауза Разград“, която със задкулисни договорки, зад гърба на хората от Разград, обслужва личните амбиции на кмета Валентин Василев.

Продължава...
 
Ха честита Ви демокрация от разградски тип!
16 December 2016

Тъкмо си мислехме, че демократичните промени и свободата са изхвърлили на бунището на историята репресивните методи и стил на работа на всемогъщата някога комунистическа партия, изведнъж председателят на местния парламент в Разград г-жа Надежда Радославова, внася промени в правилника с привкус на старо тоталитарно мислене.

Продължава...
 
Празничните базари в центъра убиват дребния търговец
16 December 2016

Пиша тези редове по повод на една наложена практика от Община Разград – организиране на така наречените базари в центъра на града по повод и без повод. Ще Ви изложа някои от моите доводи против тези мероприятия, с които общината ощетява голяма част от гражданите на града, работещи в сферата на търговията целогодишно, изрядни платци откъм данъци и такси за тази своя дейност.

Продължава...
 
Де всички у нас да работеха както разградските хирурзи!...
14 December 2016

Пиша това писмо с благодарност към хирургичното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград.

Макар и кратък, престоят ми там събуди в мен желанието да поощря работата на всеотдайните медицински работници на отделението, ако не с друго, то поне с няколко добри думи. Смятам, че те имат нужда да чуват по-често похвали за усърдието, с което изпълняват трудната си, но благородна професия.

Продължава...
 
Студентска Коледа, или как писателят Захари Стоянов изуми...милицията
14 December 2016

По време на моето детство Коледа беше на 7 януари. Масата в нощта срещу нея се отрупваше с постни яденета, най-вече плодове, а дядо ми ме повдигаше до тавана и благославяше:

- Ей толкова голям да станеш и много умен!

Нито едното станах, нито другото, но вече е късно да съжалявам за това.

По време на студентските ми години Коледа се празнуваше без много шум и публичност на 25 декември.

Продължава...
 
Хаджер ОСМАН: Мъжът ми е 100% инвалид, а му отказват личен асистент
14 December 2016

„В продължение на осем години бях личен асистент на съпруга ми, който е със 100% инвалидност, но в последните две му отказват тази социална услуга. Ядосана съм, заради несправедливия принцип, на чиято база се одобряват кандидатите за лични асистенти, защото познавам хора, които се грижат за своите близки, които нямат нужда от чужда помощ. Да не говорим, че има хора, които само фиктивно работят като лични асистенти и само източват социалната система“, разказа 62-годишната Хаджер Осман от Разград.

Продължава...
 
История с куче
09 December 2016

Дядо Васил, съседът ми по селска къща, открай време имаше куче. Отгледа го от малко и още когато го донесе, бяхме единодушни, че трябва да се наименува Шарко. Защото беше шарен – бялото в него се редуваше с черно, дори ушите му бяха такива. Свикнахме с него, още повече, че по цял ден дядо Васил му викаше ту да дойде при него, ту да се махне от цветната градинка, където обичаше да се търкаля.

Продължава...
 
Как Момина чешма засенчи Айфеловата кула...
09 December 2016

Да, така бе разтресен символът на Париж, че парижани още дълго време ще ги люлее този земетръс...Напук на многото си „доброжелатели“ у нас Орлите доказаха в Париж, че израстват от мач на мач и вече играят като равен с равен с класни европейски отбори от ранга на ПСЖ. Виждаме как европейски грандове вече се съобразяват с разградския тим.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1102