Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Г-н Василев, Вие хората в „Орел“ за толкоз прости ли ги мислите?
01 March 2019

На проведената преди дни извънредна пресконференция кметът на Разград Валентин Василев разяснени изпълнението на проекта за благоустрояване на квартал „Орел“ и изрази недоволство за това как хората много неправилно протестирали, че се изсичат дървета.

Продължава...
 
Разград - там някъде в мрака на миналото...
01 March 2019

Наскоро се случи да се прибирам с колата от Шумен, по време тъмно, като в рог, вееше снежна виелица - зимна приказка... Не се вижда ни маркировка, ни път. И се получи така, че за малко да подмина първото отклонение (до бензиностанция „Петрол“) към Разград, въпреки че минавах оттам за може би хиляден път. Тогава ми направи впечатление - по нищо не личи, че в непосредствена близост съществува областен център на Република България.

Продължава...
 
И тази криза ще мине – подкрепяйте си отбора!
27 February 2019

Че „Лудогорец“ е в някаква мини криза, е ясно на всички. Случвало се е и друг път /загуба от „Любимец“ в първия кръг и незадоволителни резултати срещу непретенциозни отбори/, но в крайна сметка разградският тим финишира като шампион. Така ще бъде и този път, бъдете уверени.

Продължава...
 
Как дърварят стана голям бял вожд, а туземците бяха изпързаляни...
22 February 2019

Неотдавна съветът на старейшините на малко балканско кралство избра за крал един дървар. Детската мечта на дърваря беше не само да стане крал, но и да влезе в кралското си владение на бял кон. За да изпълни мечтата си, той замени кралството за едно туземско племе, обуто в мокасини от еленова кожа и за един бял кон. След като се качи на белия кон поданиците му заговориха, че вятърът го веел на бял кон. Но това се случи чак в самия край на настоящата история.

Продължава...
 
Петричев към Любо Пенев: С треньор като тебе ще те спрат на границата!
22 February 2019

Изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев, публикува остър пост в официалната си страница във Фейсбук по повод на атаката на треньора на ЦСКА Любослав Пенев. Бившият футболист заяви, че част от титлите на „орлите“ не са заслужени и че не би работил в „Лудогорец“.

Продължава...
 
Пази, боже, от нови светци, или още нещо за новите митове...
13 February 2019

В бр. 16/8.02.2019 г. на „Екип 7“ е публикуван материалът на Красимир Кънчев „Ум да ти зайде от митове и митологеми за „националния“ ни празник 3 март“. Хванах се за тия кавички на думата „националния“, понапънах се, изчетох докрай и този пореден опит някой да блесне с „новаторството си“. Макар отдавна да се знае, че всяка „фобия“, независимо към държава или отделен обект е насочена, си е чисто заболяване и никому полезна.

Продължава...
 
В Северната индустриална зона на Разград трябва да се пътува с луноход
11 February 2019

Пътната инфраструктура в Северната индустриална зона на Разград над жп гарата става все по-непреодолима за огромните камиони, които обслужват предприятията в района, пък и за леките коли, за които вече е почти невъзможно да минат по отсечката между дянковския жп прелез и „Амилум“.

Продължава...
 
Някои ще са с по-малък данък за МПС отпреди, а тези с най-масовите коли - с от 5 до 30 лева повече
11 February 2019

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ от 06.02.2019 г. „Данъците на автомобилите в Разград – почти два пъти по-скъпи от София“ ще уточним, че в статията избирателно са направени сравнения на няколко автомобила, които не дават нито пълна, нито ясна картина на новите данъчни налози в Разград. Прави се сравнение със София и други големи градове, което не считаме, че е удачно, защото там шофьорите имат много по-различни разходи.

Продължава...
 
С новите данъци разградската власт си направи предизборно харакири
08 February 2019

Местната власт в Разград за пореден път разочарова електората и не успя да защити интересите му, като увеличи данъците на автомобилите драстично в сравнение с други градове на страната.

Дори общинските съветници, които по презумпция трябва да бранят интересите на гражданите и да са коректив на нецелесъобразните управленски идеи, чинно гласуваха за повишението.

Продължава...
 
За ритуалите и времето – какво може да се промени в Разград
08 February 2019

Преди години имаше една реклама: „Традициите не са това, което бяха“. Сетих се за нея, след като на 28 януари т.г. по време на поднасянето на венците пред мавзолея-костница в Разград моята 6-годишна внучка, която, особено в началото, гордо размахваше националния трикольор ни запита: „Докога ще продължава раздаването на венци“, та се наложи да я изведем и на друго място да изчакаме зарята, а впоследствие и да й обясняваме разликата в термините.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1391