Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
От много тактики и ротации към посредствеността
01 December 2017

Докато се казваше, че при Дерменджиев играта на „Лудогорец“ била прекалено лесно разгадаема, то при Херо едва ли и самите футболисти са наясно как да играят на терена. Това го видяхме снощи на стадион „Трейс арена“ в Стара Загора. Футболистите на домакините, които вече са забравили как изглеждат парите, категорично надиграха далеч по-класните футболисти на Херо. Впрочем това не стана само вчера.

Продължава...
 
Нужни са новатори и предприемачи, а не послушни работни пчелички
27 November 2017

Една работна среща за проблемите на младите хора, която отразих преди дни, предизвика в мен бурен циклон от размисли за професиите на бъдещето и развитието на технологиите.

На въпросната кръгла маса участниците обсъдиха високия ръст на безработица, ниското заплащане на труда, нарастващата потребност от квалифицирани кадри и куп други теми, които се дъвчат в медийното пространство в последното десетилетие.

Продължава...
 
Хем помагаме на инвалидите, хем и пречим!
22 November 2017

Искам чрез „Екип 7“ да отправя едно предложение, към Общината в Разград, по градоустройствен проблем, който засяга много хора.

Отдавна ми прави впечатление едно недомислие, което на пръв поглед изглежда маловажно, но създава трудности при придвижването на инвалидите с колички, пък и на майките с детски колички.

Продължава...
 
Хубава работа, ама разградска. Че поправете се, де, зима иде!
22 November 2017

На мястото на потрошения тротоар по ул. „Свети Климент“ беше създаден много хубав нов. Но вече трета седмица тази купчина пясък пречи за нормалното преминаване на пешеходците. За да се премине, трябва да се слезе на пътното платно, което си е опасно, като имаме предвид натовареното движение.

Продължава...
 
Ало, статистиците, ще ни развалите семействата, бе!
15 November 2017

Докато повечето сфери на обществено-икономическия живот в страната през годините на демокрация се реорганизираха и промениха стила си на работа, то май в Националния статистически институт си я карат като едно време - с оптимистически пориви да съобщават само положителни тенденции /за да се харесат на властта/, служителите творят анализи и прогнози в кабинетите си и хвърлят в потрес и учудване гражданите.

Продължава...
 
В КАТ-Разград работят честни и добри хора, каквито рядко вече се срещат
13 November 2017

8 ноември 2017 г. - Архангеловден, за мен ще остане много специален след това, което преживях.

При регистрацията на закупена кола и заплащането на таксите при касиерките на КАТ съм забравила да си прибера найлонката с 600 лева. Едва когато ми потрябваха да плащам на следващата каса, потърсих парите и се оказа, че ги няма. Това се случи цели два часа по-късно. В момента много се притесних. Отидох при касиерките и със страх ги запитах не са ли ги виждали. Жените се засмяха и ми подадоха плика със сумата от 600 лева.

Продължава...
 
За будителите и за магаретата с дипломи, дето утре можа да са и будители...
02 November 2017

Дните преди Деня на народните будители посрещнах и изпратих със задоволство. Най-после явно бе дошло времето, когато от един-два самотни доскоро гласа протестиращите против чуждия за родните ни традиции Хелоуин гласове се увеличиха многократно. Лично аз през последните две години се криех срещу 1-ви ноември от разни „хелоуинци“ – цъфнали пред вратата ми, кой от кой по-страшно облечен.

Продължава...
 
Ха дано, ама няма да стане!
29 October 2017

Тъжната констатация на г-н Искрен Христов, изразена в материала му „След 27 години в Швеция се прибрах, но тук нищо не се е променило“ /„Екип 7“, бр.117/ не ми поднесе нещо изненадващо. Призивът му обаче „Осъзнайте се, хора“ ми прозвуча наивно, най-вече защото при нашенската народопсихология подобно осъзнаване няма как да стане.

Продължава...
 
Размисли за будителите и българските читалища днес
29 October 2017

Наближава 1 ноември - Денят на народните будители. Неслучайно празнуваме този ден, защото на будителството дължим съхраняване на нашите идентичност. Първите будители Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, братя Миладинови, Петко Славейков и много други в мрачното безвремие разбуждат народната свяст чрез словото и събиране на автентичен фолклор.

Продължава...
 
Дано девизът на „Лудогорец“ да е водещ и за цял Разград!
27 October 2017

Шофиращите из града вече могат да въздъхнат с облекчение: рехабилитацията на асфалтовата настилка на Разград е факт. Е, „Странджа“ си чака реда по процедура, но е ясно, че не може всичко да се случи с магическа пръчка!

Няма да изпадаме в дребнавости от рода на: „хубаво, ама до първия дъжд“, в смисъла на неправилното оттичане на водата към канализационната система, макар и това да го има.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1225