Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Болести и надежди в Делиорманското подножие...
25 May 2018

През 2002 година се завърнах след 5 години живот в Шумен в родния си град Разград.

Тогава центърът много ми заприлича на площад, на който шуртящите летни шадравани се опитваха да придадат градски облик на Делиорманското подножие.

Почти липсата на хора по улиците се отразяваше невиждащо в погледите на опечалените некролозни снимки по металните стени.

Продължава...
 
Защо спряха ранния автобус от Разград за Варна?
21 May 2018

От една година пътувам до Варна на лечение. Поне 3 пъти в месеца. Процедурите изискват изчакване на 3-4 опашки и то до обяд, затова се налага да използвам най-ранния автобус. Заедно с още доста разградчани, както междувременно установих. От няколко месеца обаче автобусът в 6.30 часа не се движи и се налага да разчитам на русенската фирма в 7.30 часа.

Продължава...
 
Хората от блок „Дан Колов“ са подведени
18 May 2018

Ръководството на Община Разград се запозна с материала „Дан Колов“ в схватка с общината“, публикуван във вестник „Екип 7“ брой 52/4205 от 14.05.2018 г.

Редакцията на вестник „Екип 7“ правилно е дала гласност за мнението на живущите в жилищен блок „Дан Колов“ в Разград. За съжаление по този начин са „тиражирани“ изключително неверни твърдения.

Продължава...
 
Не случи ДПС на честни кметове и това е!
18 May 2018

Не случи партия ДПС в Лудогорието на честни и политически отговорни кметове и това е! Не мине година, и кадър на Движението – я общински, а селски кмет, е поредният подведен под съдебна отговорност. И то за далавери и облагодетелстване за сметка на измъчения електорат. Същият, който ги избира, гласува им доверие и ги издига на власт.

Продължава...
 
Благодаря на кмета на Гецово, че ми помогна
16 May 2018

Може би случката, която ще разкажа, ще се стори незначителна за мнозина, но за мен тя означава много и най-вече ми доказва, че все още има добри хора, независимо какво работят.

Преди няколко дни реших да посетя гробището на Гецово, където са погребани мои близки. Аз живея в Разград и отидох в селото с автобус.

Продължава...
 
От „Лудогорец“ вече спокойно могат да поискат вписване в „Гинес“
04 May 2018

Порових се доста за информация за рекордите в „Книгата на Гинес“ за футбола. Има отбелязани различни рекорди. Например „Най-много отбелязани голове за един сезон“ - Лионел Меси през 2012 г. забива безпрецедентните 73 гола, като подобрява рекорда на знаменития Герд Мюлер от близкото минало с 67 гола; „Най-много голове в Европейски клубни турнири“ - 73 на Раул Гонзалес с № 7 на гърба, а също с №7 е и Крисиано Роналдо, втори в тази класация с 68 попадения...И много други рекорди въобще в световния футбол, за които няма да ни стигнат стотици страници.

Продължава...
 
Приказка за рицаря и меча: СЕЧИ ГЛАВИ, ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!
27 April 2018

Усъмних се в правотата на приказките някъде през далечната 1987 година. По-точно в една от тях, в която се разказва за двама рицари, които срещнали по пътя си триглавата ламя на злото. Единият рицар тоз час извадил меча си да се пребори с нея, докато другият се опитал да го спре с думите, че няма смисъл, след което продължил сам по пътя си.

Продължава...
 
Футболното хулиганство? Ами нека всички да вземат пример от Разград!
27 April 2018

Тези дни медиите в България ни проглушиха ушите, стреснаха ни и със снимки на пострадалата полицайка на мача от първенството между „Левски“ - ЦСКА, след мача между същите отбори, но за Купата на България, пак имаше ексцесии, побоища, арестувани; хиляди полицаи бяха мобилизирани, т.е. масрафът накрая бе платен от българския данъкоплатец...

Продължава...
 
Обричат Завет да се превърне в едно голямо село
23 April 2018

След отказа на здравния министър Кирил Ананиев да бъде изграден Филиал за спешна помощ в Завет, общинският град е обречен да се превърне в едно голямо село. Жалко за хвърляните с години усилия населеното място да бъде превърнато в малък европейски и цивилизован град.

Продължава...
 
Инвеститори ли? Да не са луди?
23 April 2018

Пътят в района на бившия КОС, към който наскоро интерес проявиха турски инвеститори, може да уплаши с вида си всеки, решил да влага пари в бизнес у нас.

За последно асфалт в участъка е полаган в годините на социалистическия възход и оттогава досега само се експлоатира.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1293