Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Общината предложи да настани бедстващата жена в Дома за възрастни хора
28 September 2017

По повод на статията от 27 септември 2017 г. в „Екип 7“ „77-годишна жена живее в страх под разпадащия се покрив на къщата си“ искаме да направим няколко разяснения. Общинска администрация е запозната с проблема с къщата на Иванка Дренчева. Многократно са правени опити да се намери решение за него.

Продължава...
 
Разочаровах се от ОП "Обреден дом"
28 September 2017

От известно време живея и работя в чужбина и всяка година през септември си идвам в родния Разград. Винаги когато си дойда, ходя в гробищния парк, за да се поклоня пред паметта на починалите ми близки. Така беше и сега.

Преди няколко дни отидох там. Беше към 15 часа. Бях купила цветя от града, а свещите мислех да си набавя от магазинчето на гробищата. Знаех, че там продават, тъй като аз самата преди години работех в Обредния дом.

Продължава...
 
Районът около блок „Строител“ в Разград ще бъде облагороден
20 September 2017

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 105/4112 „Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“, Общинска администрация в Разград уведомява жителите в тази част от жк „Орел“, че този участък е включен в мащабния проект „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“. Той обхваща 27 междублокови пространства в жилищния квартал.

Продължава...
 
Национално знаме да се вее над джамия? Може, но не и в България...
20 September 2017

Появилият се български трикольор на минарето на голямата "Магбул Ибрахим паша" джамия в Разград смути изповядващите мюсюлманската религия. Едни съзряха в националното знаме държавна намеса и сигнал за започване на дългоочаквания ремонт на паметника на културата, който е вписан в регистрите на ЮНЕСКО. Други пък са на мнение, че наличието на знамена и символи в дори неработещи молитвени храмове е неуместно и недопустимо.

Продължава...
 
Еволюция в България ли? Не вярвам!
20 September 2017

Не вярвам вече в теорията на Чарлз Дарвин за еволюционното развитие на човека. А допреди време вярвах. Не само защото в училище я учихме усърдно, но и защото един приятел все ме уверяваше, че в крайна сметка произхождаме директно от маймуните, тъй като, казваше той, я виж колко малко маймуни са останали в Африка.

Сега и приятелят ми се съмнява в правилността на Дарвиновата теория. И как да не се съмняваш? След толкова хилядолетия еволюция, еволюция, еволюция... и накрая какво – стигаме до бащицата Бойко, Корнелия, бат Сали, г-н Кой и така нататък до края. Егати еволюцията!...

Продължава...
 
За стадиона на „Славия“ и главата на Венци Стефанов
18 September 2017

Преди дни внучката ми съвсем изненадващо ми задава въпрос - „Дядо, какво е общото между стадиона на "Славия" и главата на боса им Венцислав Стефанов"? След дълъг размисъл се предадох, а тя ми отговори, че както стадионът, така и плешивата глава на чичо Венци са еднакво празни!

Продължава...
 
Политика на исперихската разруха, или как се унищожава един хубав някога град
14 September 2017

Ако някой иска да види как един приличен град от близкото минало се превръща в запустяващо село днес, може да види машината на времето в действие, ако посети Исперих.

Тук плащаме най-скъпата вода заради необоснован инат на съветници и ръководство, та чак вече идват на крака зам.-министри да накарат местните ръководители да прогледнат.

Продължава...
 
Гражданската позиция не се изразява само в това, което искаме, а и в това, което вършим!
13 September 2017

В „Екип 7“ от 11 септември на страница 9 е публикуван материал, който скача от тема в тема. Една от тях касае и дейността на Община Разград – запълване на дупките в квартал „Орел“, което се извършва в момента. Посочено е, че човек, живеещ в бл. 24, не е доволен от начина, по който се прави това и коментира, че „Всяка година се запълват дупките в жк „Орел“ с по един пръст асфалт… Това е като да наливаш от пусто в празно. Харчат парите за пълнежи - еднодневки, на следващото лято пак на нова сметка, ама все нашата“.

Продължава...
 
Община Разград: Междублоковите пространства са за обществено ползване
04 September 2017

Живея в блока на ул. "Искър" 16, зад който има пространство, използвано за паркинг. Допреди година там имаше табела, ограничаваща достъпа на външни автомбили. Дори имаше и полиция. Сега табелата я няма и паркинга се пълни с коли от града, селата и други региони. Стана така, че ние, живущите, няма къде да спираме автомобилите си и се принуждаваме да го правим на платения паркинг откъм улицата. Освен това магазините няма как да зареждат. Смятам че това е несправедливо.

Продължава...
 
Жител на Раковски съветва гражданите да са нащрек в магазините
01 September 2017

Жител на село Раковски, решил да си купи замразена скумрия от магазин "Корона" в квартал „Васил Левски“ в Разград и останал крайно изненадан от несъответствието между цената в етикета на опаковката на рибата и цената от касовата бележка. След ревизиране на сметката 38-годишният Хюсмен Хюсмен открил, че скумрията му струва с 1 лев повече.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1202