Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Работа има, няма желаещи да я работят
30 August 2017

Странна е статистиката на Дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе, която "оптимистично" отчита за месец юли 2017 година лек спад на безработицата в Разградска област.

Продължава...
 
Новите предизвикателства на мутробарока – един „актуален“ у нас стил
21 August 2017

Какво е мутробарокът? Може би най-точното понятие, с което може да го отъждествим, е безвкусица. В една смесица от архитектурни елементи и строителни материали без обоснована употреба липсва най-важното – вкусът, във всички смисли на тази дума. При употребата на много „подправки“ и различни вкусове крайният резултат е без вкус. Без вкус, стил и култура при цялостното проектиране. Основен прийом е използването на декоративни елементи, скъпи материали, но за съжаление в много случаи изпълнението е непрофесионално.

Продължава...
 
Благодарим на всички, които ни помогнаха и ни спасиха живота!
21 August 2017

Уважаема редакция, искаме първо ние, двамата – майка и син, които стояхме 3 денонощия на улицата и под жаркото слънце, и след това в големия дъжд – буря, да Ви благодарим, че първи се озовахте при нас, за да разберете какво точно се е случило. И специално на журналистката Антония Кирилова, която всъщност написа и репортажа . Благодарим й!

Продължава...
 
Докога кални води ще заливат селото?
21 August 2017

Преди години жителите на село Гецово избраха члена на БЗНС Пенчо Пенчев за кмет. По настояване на избирателите той се зае с изграждането на подземен канал за мръсни води. Според условията, това можело да стане само ако има 2000 жители в селото. Зае се кметът с нелеката задача – установи броя на жителите и изготви списъците и ги представи на Общината в Разград. Дотук добре! Ама не!

Продължава...
 
Администрация, любов моя...
17 August 2017

Всички знаем, че днес сме наследници на командно-административната система на тоталитарното общество. Дотам се бяха слели партия, държава и бюрокрация, че обществото бе почти циментирано и не можеше да мърда наникъде. Още малко и съвсем щеше да се разшири административно-командната система и да не останат хора, за да бъдат управлявани и командвани. Цялото общество щеше да се състои от бюрократи от различно ниво и тип.

Продължава...
 
Маестро Георги ЧИМШИРОВ: Диригентът Красен Иванов да стане почетен гражданин на Разград!
16 August 2017

Дългогодишният ръководител на Разградската филхармония Маестро Георги Чимширов се обърна чрез „Екип 7“ към разградската управа и обществеността с предложение за избирането за почетен гражданин на града на сегашния ръководител и диригент на симфониците Маестро Красен Иванов. Поместваме изцяло писмото му.

Продължава...
 
От липсата на консолидация на ВиК операторите ще загубят всички общини в областта
04 August 2017

В последния брой на „Екип 7“ e публикувана статията „Община Разград губи 35 000 000 лева“ . Тъй като материалът съдържа и некоректна информация, накърняваща имиджа на „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД - Разград, считам за необходимо да поднеса на вниманието на читателите следните факти.

Продължава...
 
Руският впряг и нашите селски работи...
04 August 2017

По време на Втората световна война, след кратък престой в нашето село, червеноармейците от Трети украински фронт продължиха пътя си към Берлин. На изпроводяк подариха на общината един чифт расови коне, впрегнати в руска каруца. Конете бяха от породата „Съветски тежковоз, като само единият от тях теглеше товар от 23 тона, което беше регистрирано като официален световен рекорд. Постижението не беше записано в Книгата за рекордите на Гинес само защото тя все още не беше измислена...

Продължава...
 
Сега е момента завоят на улица „Бузлуджа“ да се изправи, за да не стават катастрофи
31 July 2017

С предложение за частична реконструкция на един от най-натоварените пътни участъци в Разград дойде в редакцията на „Екип 7“ читателят ни Веско Христов. Още с идването си той поясни, че е решил да се обърне към нас, тъй като неколкократните му опити да се срещне с кмета Валентин Василев се увенчали с неуспех. Твърди, че за последния един месец е ходил пет пъти до Общината, но градоначалникът все бил зает.

Продължава...
 
Има ли съвест съвестният гражданин Христо Кръстев Христов?
31 July 2017

Във връзка с публикацията в брой 84 на вестник „Екип 7“ „Постройка на съсед редовно ми наводнява имота“ желая да се възползвам от правото си на отговор. В материала „съвестният гражданин“ Христо Кръстев Христов за пореден път алармира публично за извършени „нарушения“ от собственици на имоти, живущи около него. Многократно от страниците на вестника той отправя апели за незаконно строящи се постройки, огради и други в съседните на него имоти. Дори през годините търпяхме тормоза му за това, че и дъното на ул. „Околчица“ е негова собственост!?

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1202