Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Музика за Коледа
06 December 2017

На древнокитайския философ Конфуций принадлежи твърдението, че ако се смени музиката на една държава, променя се и мисленето на обществото. Прието в своя преносен смисъл, казаното веднага поражда въпроса за настоящата ни родна музика, която ни свирят и която слушаме ежедневно. Факт е, че някогашният бавен и меланхоличен блус, с който живеехме, се смени преди три десетилетия от бърз, задъхан, и все още недоизяснен музикален ритъм.

Продължава...
 
Българските панаири, или за управията на ханството на ювиги хан Кубрат
06 December 2017

1. Българските панаири, както всички панаири по света, са витрините, на които се излага на показ както икономическият, така и социалният и духовният живот на нацията. В тях се извършва непосредствена стоково-парична размяна. Според кесията си всеки може да си купи всичко. От най-съвременните космически технологии до захаросани ябълки и шекерени петлета.

Продължава...
 
Замислете се как да се възползваме пълноценно от безплатното саниране
06 December 2017

Панелните блокове са в много лошо състояние, абсолютно всички текат, комините я ги има, я ги няма, отдушниците са задръстени, пространството между покрива и тавана на последния етаж е пълно с птичи курешки, перушина и скелети от умрели птици, тръбопроводите и за мръсната и за течащата вода са в много лошо състояние, железобетонът е ръждясал и се руши, падат и се лющят парчета бетон, мазите са пълни с мишки и хлебарки, около 50-60% от дограмата не е сменена - неуплътнена, изгнила, с по едно стъкло или разни фазери, балатуми или тенекии.

Продължава...
 
Хората все пак са по-важни от кучетата, нужни са твърди мерки!
06 December 2017

Времето ни е толкова динамично, че трудно стана да се ориентираш в събитията. Новините се менят през минута, всяка медия ги тълкува според своето разбиране и особено пък ако е зависима по партийна линия.

Знаете ли, в първия ден, когато чух, че някакъв депутат е казал, че мнозинството българи са били там някакви си /б.р. дебили, изказването бе на проф. Иво Христов, депутат от БСП/, ми стана неприятно, но впоследствие започнах да си мисля, че той може и да е прав.

Продължава...
 
Само със съзнание не става - ред, контрол и яки глоби са нужни!
06 December 2017

Трябва да е наистина неизлечим и неизкореним този ген на унищожението и безобразието у нашенеца, след като при наличието на толкова контейнери за битови, строителни и всякакви други отпадъци, той продължава последователно и упорито да си хвърля боклуците на поляната.

Продължава...
 
Критиките на Керанка Маркова са неверни
04 December 2017

В бр. 136 на вестник „Екип 7” от 01.12.2017 г. бе публикувано водещо заглавие „Помощ! САНИРАТ събарят ни“ . В статията и съпътстващ коментар се отправят критики и изнасят неверни данни от лицето Керанка Маркова, свързани с работата по изпълнението на дейности по Национална програма за Енергийна Ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Продължава...
 
д-р Валентин Василев: Противопоставяме се на всички опити да бъдем отклонени от правилния път!
01 December 2017

Омерзен, разочарован, но не и изненадан, останах след развитието на проведената на 28 ноември сесия на Общински съвет в Разград, на която бе свален достоен професионалист и честен човек - председателят Надежда Радославова и на нейно място бе избран Стоян Ненчев от БСП.

Продължава...
 
От много тактики и ротации към посредствеността
01 December 2017

Докато се казваше, че при Дерменджиев играта на „Лудогорец“ била прекалено лесно разгадаема, то при Херо едва ли и самите футболисти са наясно как да играят на терена. Това го видяхме снощи на стадион „Трейс арена“ в Стара Загора. Футболистите на домакините, които вече са забравили как изглеждат парите, категорично надиграха далеч по-класните футболисти на Херо. Впрочем това не стана само вчера.

Продължава...
 
Нужни са новатори и предприемачи, а не послушни работни пчелички
27 November 2017

Една работна среща за проблемите на младите хора, която отразих преди дни, предизвика в мен бурен циклон от размисли за професиите на бъдещето и развитието на технологиите.

На въпросната кръгла маса участниците обсъдиха високия ръст на безработица, ниското заплащане на труда, нарастващата потребност от квалифицирани кадри и куп други теми, които се дъвчат в медийното пространство в последното десетилетие.

Продължава...
 
Хем помагаме на инвалидите, хем и пречим!
22 November 2017

Искам чрез „Екип 7“ да отправя едно предложение, към Общината в Разград, по градоустройствен проблем, който засяга много хора.

Отдавна ми прави впечатление едно недомислие, което на пръв поглед изглежда маловажно, но създава трудности при придвижването на инвалидите с колички, пък и на майките с детски колички.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1242