Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
И центърът на Разград е превзет от кучета, докато разкъсат дете ли ще търпим?
20 April 2018

Провокиран от публикацията „Деца и възрастни – в обръча на бездомните кучета в Разград“ от броя на „Екип 7“ от 16 април, в която се разказва как кучешки глутници са превзели района около кръстовището до Стария порцелан, няма как да замълча за това, което се случва и в центъра на града.

Продължава...
 
Чиновници много, а животът все по-труден
20 April 2018

Пролетта пак дойде. Едни се радват, че са успели да издържат през зимата на недоимъка и че отново могат да посрещат утрото на едни непредсказуеми дни на бъдещето, а други на изобилието и охолството, което сегашната власт им донесе.

Ние, българите, както винаги бързаме.

Продължава...
 
Опасност дебне отвсякъде. А готови ли сме ние?
04 April 2018

Вече три десетилетия управляващите ни доказват как някога, при комунизма, всичко е било много лошо и се чудят как ние, сега възрастните, сме живели по това време. Да, безспорно имаше лоши неща /липсата на свобода, на частна собственост, ниска производителност на труда и т.н/. Системата всъщност не издържа и се срути заради заложените в нея слабости – няма как да се излъже историята, всички видяхме това.

Продължава...
 
Защо трябва да изхвърлим микровълновата печка?
01 April 2018

Проф. д-р Атанас Лазаров е роден в Разград през 1941 година. Правнук е на първия разградски кмет след Освобождението Георги А.Попов. Възпитаник на последния гимназиален випуск в училище „Васил Левски“ в Разград, висшето си образование е завършил в Москва, специалност „Информационно-измервателна техника“. Научната му специализация е в областта на информатиката и електромагнитните излъчвания, дълги години е преподавател в Техническия университет в София.

Продължава...
 
Общинска администрация има еднакво отношение към всички нуждаещи се от общинско жилище
30 March 2018

Във връзка с поредица статии, касаещи наемател с изчерпан максимален срок за настаняване под наем в общинско жилище, изразяваме следното становище.

Законът за общинската собственост /ЗОС/ не предвижда възможност за отдаване под наем на общинско имущество безсрочно. Съгласно разпоредбата на чл. 45а, ал. 1 от ЗОС - Условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища се определят с наредба на общинския съвет, каквато е Наредба № 17 на Общински съвет - Разград за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища.

Продължава...
 
За „Лудогорец“, ЦСКА, историята и слепите зайченца...
30 March 2018

Преди няколко дни внукът ми от Холандия ми задава въпрос, който, да си призная честно, бе с много повишена трудност. Тъй като тренира в академията на „Хераклес“ и разбира от футбол, не вървеше да го преметна. „Дядо, пита ме той, нали на 5 май „Лудогорец“ щеше да играе с някакъв отбор ЦСКА, кое от цесеката е това всъщност, разбрах, че са няколко, кое е оригиналното и коя всъщност му е емблемата?“.

Продължава...
 
Ех, Еленко, като си се наврял в купчина тор, по-добре е много да не пееш!...
23 March 2018

Драги ми Ленко, помниш ли как преди повече от 20 години години измина бос три километра разстояние в знак на протест срещу някаква градска или държавна неправда и разградската общественост справедливо се възмущаваше от нея, съчувстваше ти, възхищаваше ти се на смелостта и те подкрепяше?

Продължава...
 
При 6 кубика консумация имаме 7.585 куб.м от общ водомер...
23 March 2018

"Здравейте! Днес след като прочетох статията "Водоснабдяване - Дунав" ни изнудва да плащаме чужди сметки" реших да изпратя и моята сметка да видите за какво става въпрос. При 6 куб.м. консумация имаме 7.585 куб.м разпределение от общия водомер, което е повече от 126% . Направо съм възмутена. Това вече е прекалено, чак не мога да си обясня голямата разлика.

Хубав ден!"

Продължава...
 
"Водоснабдяване Дунав" ни изнудва да плащаме чужди сметки
21 March 2018

Вълна на недоволство срещу практиката на "Водоснабдяване - Дунав" ЕООД да добавя към сметките за вода на клиентите си и кубици от показанията от общия водомер се надигна от поредна жилищна сграда в Разград. Блокът на ул. "Йордан Чобанов" 9 е с два входа с 18 апартаменти, 2 боксониери и 13 гаража. Към фактурите на всички тях са добавени въпросните кубици, които не са отчетени от техните индивидуални водомери.

Продължава...
 
История от разградското гето за неравния житейски старт
21 March 2018

Един ден, докато изхвърлях боклука си, видях моя позната от детството да рови в контейнера. Чувството на състрадание ме накара да изтичам обратно до вкъщи и да взема няколко дребни монети, за да й помогна. Тя ми благодари с изненада и си поприказвахме малко за нашето детство. Сетих се, че когато бяхме малки, повечето деца я гонеха и й се подиграваха, защото имаше психично заболяване.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1293