Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Музито отлетя към по-добрия свят, но ще живее в спомените на своите приятели...
19 September 2018

До последно се надявах обаждането за кончината на моя добър приятел Музаффер Мустан да е поредната направена с мен лоша шега. Уви. Колкото и за не ми се искаше, оказа се самата истина - Музито се пренесе в по-добрия от световете, за да се присъедини към огромната група от приятели, която ни наблюдава отвисоко и ни си присмива за настанилата се у нас алчност, завист и човешка злоба.

Продължава...
 
Като човек съм против паметника, но нямам законово основание да отменя решението на ОбС Лозница
03 September 2018

Уважаеми автори на Открито писмо на група български граждани – писатели, журналисти, преподаватели и други,

Впечатлен съм от Вашия интерес към събития, които се случват на територията на Област Разград, но бих искал да споделя с Вас следното.

Продължава...
 
Трябва да има паметник на Пенчо Кубадински
03 September 2018

Известно е, че човешката памет не е еднозначна в оценките за събития и хора. Тя отразява многообразието на заобикалящия ни свят като идеи, политики и житейски практики. Това го виждаме и сега, когато за 100-годишнината от рождението на Пенчо Кубадински се води дискусия трябва или не трябва да има негов паметник на обществено място в Лозница. Много ми се иска с тази дискусия да не навлизаме в раздвоението между "Осанна!" и "Разпни Го!"

Продължава...
 
Общинските администрации не са органите, които еднолично контролират шума!
31 August 2018

Във връзка с обръщение до кмета на Разград чрез „Екип 7“ в статията „Докога ще ни тероризират с шума от циганските сватби?“ в броя от 27.08.2018 г. бихме желали да уточним, че през настоящата 2018 година до Община Разград са постъпили 9 молби за провеждане на тържества на открито, като са издадени осем разрешения.

Продължава...
 
Как да има ред и нормална държава с народ от гащници – от най-простия човек до първия горе!
31 August 2018

Преди няколко дни при катастрофа на автобус край Своге загинаха 17 българи – жертва на голямата война по пътищата на България. Ще се окаже сигурно, както всеки друг път, че виновен е единствено шофьорът, макар че всички разбрахме колко много милиони са „усвоени“ за ремонт на път, който и след ремонта продължил да бъде некачествен и опасен.

Продължава...
 
Времето е най-големият съдник
29 August 2018

Докато четях материала на Шенол Ахмедов „И защо само на Кубадински? Че утре някой и на Хитлер може да вдигне паметник – основания винаги се намират“ /в. „Екип 7“, бр.97/ си спомних за чут отдавна разговор пред бюста на Сталин на Червения площад в Москва. Там един не приемаше този паметник и ожесточено го обясняваше на екскурзовода руснак.

Продължава...
 
За много неща не сте прав, г-н Аутори
29 August 2018

За много неща не сте прав, г-н Пауло Аутори. След мача със „Славия“ казахте, че не Ви притеснява точковата разлика! Не сте прав. След още един такъв безличен мач /не дай, боже!/ разликата ще набъбне още повече, а в българския език има пословица, която гласи, че „изпуснеш ли питомното, отиваш да гониш дивото“.

Продължава...
 
Докога ще ни тероризират с шума от циганските сватби?
27 August 2018

Докога, господин кмете, ще ни тормозят циганските тържества? Питаме група граждани от блоковете „Строител“ и блок 25 на ЖК „Орел“ и настояваме за отговор и бързи действия. Между първи и втори блок на „Строител“ /ул. „Никола Пенев“ 44-48/ има пространство, което ежедневно се ползва за паркинг на колите ни, но кметската управа решава, че улица „Никола Пенев“ е циганска и там може да се разписват разрешения за провеждане на сватби и тържества.

Продължава...
 
Карат като бесни, как няма да има катастрофи?
27 August 2018

В четвъртък срещу петък, миналата седмица, час и половина след мача на „Торпедо“ и „Лудогорец“, когато народът се разотиваше и заведенията и улиците не бяха още съвсем безлюдни, мерцедес се заби в заложната къща на разградската улица „Дунав“. Колата влезе в сградата, като потроши фасадата и преди това отнесе стълба на кръстовището с монтирания неотдавна светофар.

Продължава...
 
Поръчах и платих за 3 кубика дърва, доставиха ми под 2.5
27 August 2018

На 17 август ми доставиха дърва от фирма „Лес Груп“ ООД. Имах поръчка за 3 кубика по 85 лева за кубик. Още при разтоварването ми направи впечатление, че са по-малко и веднага се обадих в офиса да предупредя, че след като ги подредя ще искам проверка.

Катя Жекова, управител на фирмата, каза, че няма възможност да изпрати вещо лице, след което повече не можах да се свържа с нея, тъй като затваряше или изключваше телефона си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1352