Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Кметът и губернаторът трябва да си закачат картата с анализа на региона срещу бюрата
07 December 2016

Докато България е последна по доходи и среда за живеене в целия Eвропейски съюз, оказва се Разград и регионът са на дъното като опашкари в таблицата на страната по развитие и икономика.

Продължава...
 
Комшии ме спасиха, след като коминът ми се запали
05 December 2016

Искам да благодаря на моите отзивчиви съседи, които ми помогнаха в критична за мен ситуация. Преди една седмица, късно вечерта, коминът на къщата ми в село Дянково се самозапали от натрупаните сажди. Много се изплаших и изпаднах в силно шоково състояние, изобщо не знаех как да реагирам. Цялата се разтреперих, не можех да стоя на краката си, пръстите на ръцете ми започнаха да пожълтяват.

Продължава...
 
Буквално се задушавам в родния Разград
02 December 2016

От няколко месеца се мъча да установя какво ми е. Почти половината от времето прекарвам в София, където имам жилище, другата половина съм си в Разград, в моя роден град. Когато съм в Разград, носът ми е постоянно запушен, а нямам хрема и не ме боли гърло.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Заявените реформи на ГЕРБ са обречени на неуспех
02 December 2016

На заседанието на Общинския съвет в Разград във вторник бяха избрани двама заместник-председатели на местния парламент и се извършиха някои промени в състава и ръководствата на постоянните комисии. Една от най-изненадващите смени бе свалянето от председателския пост на Иво Димитров от Реформаторския блок, който оглавяваше комисията по ТСУ.

Продължава...
 
Докато не установят „производителите“ на фалшиви пенсионери, проблемът няма да се реши
28 November 2016

Нова порция пенсионери по болест, които всъщност са здрави, разследват служители на Областната дирекция на МВР-Разград, стана ясно от публикация в предходния брой на „Екип 7“.

И докато млади, страдащи уж от коварна болест, играят белот в селските кръчми, техните връстници с по няколко деца кърпят семейния бюджет с мижави заплати, от които държавата им взима удръжки, за да осигури пенсии на псевдотрудоустроените.

Продължава...
 
Толерантност – да! Но докъде?
28 November 2016

В броя от 14 ноември на в. „Екип7” прочетох материала „Урок по толерантност в ЦУТНТ“. Похвално мероприятие, което обаче ме накара за пореден път да се замисля върху продължението на темата. Не само защото по въпроса за толерантността на българина са писали автори като като Тодор Панов, Иван Хаджийски и др., но и защото в края на живота си писателят Николай Хайтов би тревога с едно: „Прекалената толерантност е равна на глупост“.

Продължава...
 
В автобусите на „Груп“ пушат и подлагат на риск пътниците
25 November 2016

Не бях пътувал скоро с автобус до София. Направих го преди няколко дни, беше наложително и съжалявам. Пътувах с автобус на фирма „Груп“, която иначе се ползва с добро име, но не стоят така нещата в Разград.

На отиване със сутрешния автобус беше нормално. Шофьорът - любезен, стриктен и внимателен, ни закара за около 6 часа без произшествия.

Продължава...
 
Присъдата ми е несправедлива, моделът „Кой“ е действащ в съдебната система
23 November 2016

Уважаеми журналисти, уважаема г-жо Добрева, мислех да отмина статията, написана от г-жа Янка Добрева като едно забавно четиво, но прецених, че трябва да се даде отпор на всички неистини, написани от нея.

Не ми е работа да се спирам на избора на кандидата на ДПС за предишните местни избори, но ако все още някой си мисли, че там решенията се взимат разумно, просто не е вярно.

Продължава...
 
Влакът на община Кубрат е без машинист
21 November 2016

Повод за тези редове е статията „Дано следващия път Кубрат да избере кмет с чисто минало“, публикувана във вестник „Екип 7“ на 11 ноември 2016 година. Препоръката на автора Шенол Ахмедов ме развълнува. В община Кубрат да бъде избран достоен кмет – това е и моята отдавнашна мечта. Само че кандидат-кметовете се посочват и предлагат от общинските ръководства на политическите партии или инициативни комитети без проучване.

Продължава...
 
Спортната площадка в Йонково – нещо като нищо
21 November 2016

Жителите на исперихското село Йонково още се дивят на изградената уж за нуждите на младото и подрастващо поколение спортна площадка, която трябвало по проект да включва волейболно и баскетболно игрище. Съоръжението, което е изградено по времето, когато селски управник е бил Кямуран Мустафа от ДПС, е отчетено според местните жители за готово, а средствата за усвоени.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1102