Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Времето е най-големият съдник
29 August 2018

Докато четях материала на Шенол Ахмедов „И защо само на Кубадински? Че утре някой и на Хитлер може да вдигне паметник – основания винаги се намират“ /в. „Екип 7“, бр.97/ си спомних за чут отдавна разговор пред бюста на Сталин на Червения площад в Москва. Там един не приемаше този паметник и ожесточено го обясняваше на екскурзовода руснак.

Продължава...
 
За много неща не сте прав, г-н Аутори
29 August 2018

За много неща не сте прав, г-н Пауло Аутори. След мача със „Славия“ казахте, че не Ви притеснява точковата разлика! Не сте прав. След още един такъв безличен мач /не дай, боже!/ разликата ще набъбне още повече, а в българския език има пословица, която гласи, че „изпуснеш ли питомното, отиваш да гониш дивото“.

Продължава...
 
Докога ще ни тероризират с шума от циганските сватби?
27 August 2018

Докога, господин кмете, ще ни тормозят циганските тържества? Питаме група граждани от блоковете „Строител“ и блок 25 на ЖК „Орел“ и настояваме за отговор и бързи действия. Между първи и втори блок на „Строител“ /ул. „Никола Пенев“ 44-48/ има пространство, което ежедневно се ползва за паркинг на колите ни, но кметската управа решава, че улица „Никола Пенев“ е циганска и там може да се разписват разрешения за провеждане на сватби и тържества.

Продължава...
 
Карат като бесни, как няма да има катастрофи?
27 August 2018

В четвъртък срещу петък, миналата седмица, час и половина след мача на „Торпедо“ и „Лудогорец“, когато народът се разотиваше и заведенията и улиците не бяха още съвсем безлюдни, мерцедес се заби в заложната къща на разградската улица „Дунав“. Колата влезе в сградата, като потроши фасадата и преди това отнесе стълба на кръстовището с монтирания неотдавна светофар.

Продължава...
 
Поръчах и платих за 3 кубика дърва, доставиха ми под 2.5
27 August 2018

На 17 август ми доставиха дърва от фирма „Лес Груп“ ООД. Имах поръчка за 3 кубика по 85 лева за кубик. Още при разтоварването ми направи впечатление, че са по-малко и веднага се обадих в офиса да предупредя, че след като ги подредя ще искам проверка.

Катя Жекова, управител на фирмата, каза, че няма възможност да изпрати вещо лице, след което повече не можах да се свържа с нея, тъй като затваряше или изключваше телефона си.

Продължава...
 
И защо само на Кубадински? Че утре някой и на Хитлер може да вдигне паметник
27 August 2018

Паметникът на дългогодишния функционер на БКП Пенчо Кубадински, който вече краси центъра на Лозница, дълги години ще е спорен и ще буди различни чувства и емоции както сред тукашното население, така и сред хилядите жертви на тоталитарния режим и наследниците им и хилядите прокудени през 1989 година български турци, сега живеещи в Турция.

Продължава...
 
Няма логика „Биовет“ да е източникът на миризмите
27 August 2018

Във връзка с гражданската позиция на Антония Кирилова, публикувана в броя на „Екип 7 от 24 август искаме да внесем някои уточнения.

Нека помислим трезво. За поредна година през месеците август и септември в Разград, в точно определени часове от денонощието, се разнасят неприятни миризми.

Продължава...
 
Докога ще дишаме мръсния въздух, надявайте противогазите и на протест!
24 August 2018

Острите задушливи миризми, които обгазяват Разград през последните две седмици предизвикаха гнева на разградчани и отново заваляха сигнали към Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Русе. За първи път се стигна до сигнализиране на комисаря по околната среда в Европейската комисия и до Европейската агенция за околна среда. Въпреки масовите проверки през последните три години, в града продължава да се сее дразнещ очите, гърлото и белите дробове газ.

Продължава...
 
Разград се превръща във все по-скучен град за живеене
12 August 2018

Всеки делничен ден, след края на работното време, когато интензивният трафик за кратко заменя иначе спокойното и ненатоварено движение по улиците, градът изведнъж замира. Хората се прибират по домовете си и улиците, тротоарите, алеите – всичко опустява. Тогава Разград се превръща в тъжно и самотно място, а заради глутниците бездомни кучета и слабото осветление в някои райони е и страшно да излезеш навън след залез слънце.

Продължава...
 
Разградчанинът Марин ГЕОРГИЕВ: Оскверниха гроба на съпругата ми
08 August 2018

В понеделник в редакцията развълнуван дойде 79-годишният разградчанин Марин Георгиев. Възрастният мъж разказа, че предния ден, неделя, посетил гроба на починалата си съпруга. Преди да има здравословни проблеми той редовно на всеки две седмици идвал тук и по думите му го почиствал до последната тревичка. Тъй като нямал физическа възможност, сега по изключение не бил идвал от няколко месеца.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1347