Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
За малките хора на прехода и за изгубените в него...
14 February 2018

Мобилният ми телефон сърдито изръмжа и залая. Не звъни, а ръмжи и лае, защото е последен модел на комуникационните технологии и е програмиран с езика на общуване между хората в съвременното човешко общество. Ръмжи, лае и хапе като американски питбул. Всичките ми опити да заменя кучешкото ръмжене и лаене с нещо излъчващо човешка топлина и нежност за душата, като например с Моцартовата "Малка нощна музика" или с Шумановото "Мечтание" излязоха неуспешни.

Продължава...
 
„Лудогорец“ промени и Разград освен българския футбол
14 February 2018

От 6-7 години Разград стана съвсем друг - от град нейде там, в дълбоката провинция, стана привлекателно място за мнозина. Вече гостите ни могат да видят не само старинния град Абритус, но и своите любимци в мачовете срещу тях. А някои пък видяха Абритус и други забележителности на града благодарение на „Лудогорец“.

Продължава...
 
Как посрещаме „Милан“ и защо това да е важно?
09 February 2018

Сиво, мрачно, пусто - така изглежда през месец февруари 2018 година, един от основните входове към град Разград - на двеста метра от „Лудогорец Арена“ - мястото, където след седмица ще бъдем свидетели на спортен европейски сблъсък на изключително високо ниво! Кажете ми, за бога, как едното нещо съответства на другото нещо?

Продължава...
 
Няма да се научат с добро, глоби трябват...
09 February 2018

Въобще не я вярно, че само „ония с мерцедесите и беемветата“, понеже били мангизлии и нагли, правели каквото си искат.

Сиромасите и те я карат през просото – ето как е паркирал собственикът на един прогнил старичък автомобил в Разград.

Продължава...
 
За разликите между добрия мениджър и тираничния ръководител
07 February 2018

Явленията и казусите от ежедневието се оказват най-поучителни. Дали като пасивни наблюдатели или не, дали като част от даден колектив или не, съвсем спокойно можем да кажем, познаваме ли добрия ръководител или все още мечтаем да попаднем на такъв и да изпитаме радост и удовлетворение, че сме ръководени от човек, който успява да обедини екипа и да създаде чувството на заедност и позитивна работна среда.

Продължава...
 
Първо ще закрият детската градина в Осенец, после идва ред и на селото...
07 February 2018

Искам да Ви разкажа няколко неща за Осенец от едно време, пък нека всеки сам си направи изводите какво се е правело навремето от властта за хората и особено за децата, т.е. за бъдещето, и какво се прави сега.

В края на XIX век, около 1897-1898 година, община Осенец, след допитване с населението и обсъждане на общоселско събрание, приема решение да дари на училището 532,5 декара нива – земеделска земя.

Продължава...
 
Някои съображения и предложения за девиз на Разград
05 February 2018

Неотдавна на заседание на комисията по култура общинските съветници в Разград изразиха резерви към единственото предложение за девиз на Разград /група граждани предложиха мисълта на Левски „Дързост и постоянство“ - част от негово писмо/. Кметът д-р Валентин Василев според мен правилно оттегли докладната си записка по този повод и така се даде възможност за набиране на нови предложения – нещо, което вече се прави чрез „Екип 7“, и в крайна сметка за по-добър избор.

Продължава...
 
Кмет, съветници, общественост – всички ние сме едно нищо!
02 February 2018

След толкова минали години си спомних, че във вестник „Септемврийче“ пишеше, че в някои софийски села през лятната ваканция е започнало масово колективното четене на книгата „Винету“ от всички пионери. След прочитането й се е провеждало всеобщо обсъждане, а имената на първенците са били изписвани в издаваните стенвестници в училищата.

Продължава...
 
Моля Ви, господа общинари, спрете с тези лъвчета!
31 January 2018

Вече няколко месеца всеки, който напише в интернет „разградски лъвчета“ ще се убеди как съдбата на тези невинни създания се оказа по-важна и по-дискутирана, за съжаление, отколкото всички останали проблеми на града, общината, кмета и Общинския съвет...

Снощи обаче всичко ми дойде в повече. В централната емисия на bTV - пак Терез и Масуд!

Продължава...
 
Като едното нищо ще се изложим пред чужденците, ей!
31 January 2018

Пилоните за знамена в началото на Разград, откъм жп гарата, тази година посрещнаха гостите и жителите покрай Деня на града само с българския флаг, който се вееше самотно и някак тъжно. Липсваха знамената на Община Разград и на Европейския съюз, като беше досега и както е редно да бъде.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1269