Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Дано следващия път Кубрат да избере кмет с чисто минало
11 November 2016

Не й провървя на община Кубрат с избора на нов градоначалник, който да отговаря на условията да е почтен човек и с чисто минало. Старт в компрометирането даде кандидатът от листата на ДПС Гюнан Халил, който атакува последните избори с фалшива диплома за средно образование, за което по-късно бе и осъден.

Продължава...
 
Феновете на „Лудогорец“: Чуждопоклонници, защо плюете българското?
11 November 2016

За фермерите и чуждопоклонниците: О, Боже, прости им! Каква полет на мисълта е да измислиш заглавието: „Лудогорец“ са група български фермери!“?

Те чакат само някой самозванец да оплюе българското и веднага цъкат с мишката на клавиатурата, за да е възможно най-дебел кегелът на заглавийцето. Да не би случайно някой да го пропусне.

Продължава...
 
Похвално слово за проекта „Домусчиев“
07 November 2016

Никога през живота си не съм изричал или писал похвални слова за хора и събития. Дори и тогава, когато едно похвално слово, макар и изказано или написано по йезуитски, с лъжа и лицемерие, носеше слава, кариера, материални изгоди. Днес ще наруша принципа си, без да влизам във вътрешно противоречие със самия себе си. Поради универсалната обществена значимост на проекта "Домусчиев", излизаща извън футболните терени.

Продължава...
 
Нека „Лудогорец арена“ утре да позеленее!
04 November 2016

Преди повече от месец старши треньорът на „Лудогорец“, въпреки скромността си, изрече високо, че отборът е от средноевропейска класа. На някого това вероятно се е сторило пресилено. След домакинския мач с „Арсенал“ мнозина вече мислим, че тимът от Разград може да се изправи още по-високо. Почти 90 минути момчетата на Георги Дерменджиев играха равностойно с именития английски гранд.

Продължава...
 
Браво на „Лудогорец“! Надигра „Арсенал“, но трудно 11 играят срещу 16...
04 November 2016

Срещу „Арсенал“ футболистите на „Лудогорец“ изиграха най-добрия си мач от участието си в групите на Шампионската лига. Такова е общото мнение на фенове, специалисти, медии. Огромната разлика в цената на лондонските и разградските футболистите на терена не се чувстваше с изключение в края на мача. Тук си пролича, че футболистите на „Арсенал“ са с класа пред футболистите на „Лудогорец“.

Продължава...
 
Сирни Заговезни или Хелоуин?
02 November 2016

Сирни Заговезни или Хелоуин? Това е един от често обсъжданите въпроси през последните няколко години. Всъщност и българският, и американският празник имат нещо, по което си приличат, и след като разгледаме и двата празника поотделно, ще разберем защо и кой от тях предпочита младото поколение.

Продължава...
 
Почитай си историята, разградчанино, ако искаш да имаш бъдеще!...
31 October 2016

Имаше един социалистически виц: „Срещнали се две кучета на браздата на гръцката граница. Едното бяга от Гърция за България, другото от България за Гърция… Защо бягаш, бе? - попитало гръцкото куче нашенското такова...Защото ми дават да ям, ама не ми дават да лая, а ти защо бягаш?... Защото на мен пък ми дават да лая, ама не ми дават да ям! – отговорило то.

Продължава...
 
Да се...изтаковаш на метеното, или за един висш пилотаж в простотията
28 October 2016

Вече месеци наред почти всяка сутрин живеещите в блоковете срещу спортната зала до автогарата ставаме свидетели на, бих казала висш пилотаж в простотията. Мъж на зряла възраст влиза да разхожда и изхожда кучето си на чисто новото спортно игрище, което бе изградено в междублоковото пространство.

Продължава...
 
Има още един източник на вонята над Разград и той е в Недоклан
26 October 2016

Уважаема редакция, обичам този вестник и дълбоко уважавам екипа, който го създава, затова не допускам, че „резултатите от извънредните проверки“ по повод на „обгазяването“ /не само в сряда, а в следващите дни/ са успели да заблудят и вас.

Честно казано, цялата ситуация с проверките ми прилича точно на оня старец, който недовиждал и недочувал, но със силно развито чувство за самосъхранение не пресякъл улицата, докато не отминал самолетът над него, защото си мислел, че се задава кола.

Продължава...
 
„Травиата“ в Разград - който не дойде, може само да съжалява...
26 October 2016

Нашият град е град с културни традиции. Аз пък съм един от тия, които не само се възхищават от културата във всичките й разновидности, но колкото и нескромно, даже клиширано да звучи, коленича пред нея.

Гледал съм я тая, слушал съм я „Травиата“ - я има, я няма преди около петдесет и кусур години на софийска сцена, сравненията са излишни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1087