Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Бърза помощ до Бърза помощ...
25 October 2017

Преди дни човек от съседния жилищен блок получи тежка контузия. Минути след обаждането до телефон 112-и пристигна с вой линейка от Бърза и неотложна медицинска помощ, отнесе го за лечение. Днес съседът се разхожда по улиците излекуван и доволен, пък аз си мисля какво хубаво нещо е това Бързата помощ. Не само тая, която идва със сирена при теб, когато я ти се разхлопа сърцето, я те блъсне кола на пешеходна пътека...

Продължава...
 
Няма ли най-сетне „Паркстрой“ да си свърши работата по улица „Проф. Д.Ненов“?
23 October 2017

Уважаема редакция, пиша Ви с единствената надежда отново и за пореден път чрез страниците на Вашия вестник сигналът ми да стигне до тези, които трябва, но доказано не си вършат работата и застрашават ежедневно живота и здравето ни на пътя, като пешеходци или шофьори.

Продължава...
 
Най-сетне се почувствах като нормален клиент в Разград
23 October 2017

В нетипичен стил този път ще пиша много позитивно.

Простосмъртен клиент съм на услуги, нагледал се през годините предимно на сърдити келнери, рецепционисти, продавачи, администратори и пр., предлагащи услуги лица. Лица, за които генезисът на думичките „услуга“ и „слуга“ не означава нищо.

 

Продължава...
 
Маестро Георги ЧИМШИРОВ: Нека покажем, че Разград с право е наричан Българският Ваймар
23 October 2017

Държавният симфоничен оркестър в Разград е третият или четвъртият в страната (първият е в Пловдив, вторият във Варна, а третият и четвъртият едновременно в Бургас и Разград, създадени на 1 август 1947 г.)

Аз съм отдал 42 години от моя живот на Разградска филхармония и съм съосновател на Музикалните дни „Димитър Ненов“. През този период съм възпитал като добри оркестранти много млади музиканти.

Продължава...
 
Боже, колко мъка у нас създаде „Лудогорец“!
23 October 2017

Ще перифразирам финалните думи на гениалния наш литературен класик, който завършва разказа си „По жицата“ с изречението „Боже, колко мъка има на този свят, боже!“. До този извод стига Моканина, след като среща семейство, тръгнало да дири носещата щастие бяла лястовица, та белким оздравее тяхното момиче.

Продължава...
 
Благодаря на разградските хирурзи, че ме изправиха на крака
19 October 2017

Най-сърдечно благодаря на всички лекари от отделението по хирургия на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград, които ме изправиха на крака. Претърпях инцидент, при който паднах и си ударих лявото коляно. Надявах се травмата да се премахне от само себе си, но не стана така. След като получих отток на крака потърсих личната си лекарка д-р Галина Минкова, която ми даде направление за специалист по ортопедия и травматология. Посетих д-р Петър Бозмаров, който извърши необходимите процедури и след това ме приеха в хирургичното отделение на разградската болница.

Продължава...
 
След 27 години в Швеция се прибрах, но тук нищо не се е променило
18 October 2017

 

 

Живял съм и съм работил в Швеция не една, не две, а цели 27 години. В много страни съм бил, но винаги съм мечтал да се върна в родината си, защото тук се чувствам най-добре. Дойдох си преди година с надеждата, че България се е променила, че хората са станали по-добри, по-съзнателни, че пазят природата и въздуха по-чисти. Уви, нищо подобно не заварих.

 

Продължава...
 
Разград е пример за синкретизъм на изкуствата
16 October 2017

 

 

Още първите две предпремиерни представления на спектакъла „Нестинари“ получиха възторжени оценки от публиката: „Такова нещо не сме гледали“, „Това е нещо различно!“,

„Очаровани сме“, „…на сцената има постоянно движение, толкова е красиво…“. Такива коментари и още много други искрени отзиви се чуваха при излизането на публиката в Бяла и Исперих.

 

Продължава...
 
Разградчани: Искаме си хранителния магазин "Македония"
11 October 2017

"Ние, голяма част от съкварталците, вече 18-20 години пазаруваме от хранителния магазин "Македония" /"Петров - Цонев"/, който се намира на ул. "В. Левски" в Разград. Разстревожени сме! Научихме, че на 20 октомври 2017 година магазинът ще бъде затворен и помещението ще бъде обявено на търг. Не се знае дали новият наемател ще развива същата дейност или ще се появи поредната банка, игрална зала и т.н. А много хора, особено пенсионерите не могат всеки ден да ходят до "Билла", "Терамаркет" или пък чак до "Кауфланд".

Продължава...
 
От пет наши искания, кметът Василев изпълни само едно
11 October 2017

Уважаема редакция,

С подписка до кмета на Община Разград с вх.№ АО- 05.03 - 5934 от 20 юли 2017 година за изпълнение на няколко наши искания е решен само един от посочените проблеми - запълване на дупките по ул. "Странджа". Това се изпълни защото може би втори път сигнализирахме.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1225