Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Измислена история за Вълю Българията, който стана Вълю Лайното и за нашите български работи...
26 October 2016

Вълю Вълев постъпи на работа в института със собственоръчно написана биография. Както всяка автобиография, така и неговата съдържаше малка, героизирана част от фамилната му история, отражение на несбъднати желания. Беше роден някъде в Тетевенския край. Злонамерените му земляци говореха, че е потомък на оня дядо Вълю, който предаде Бенковски и малката му чета след Априлското въстание в местността Костина край с. Рибарица.

Продължава...
 
Защо не работи Часовниковата кула? Въпрос на пари ли е, на организация, на желание?...
24 October 2016

Не вярвах, че ще седна да пиша тези редове, защото донякъде ми е било безразлично, но от друга страна в последно време взех сериозно да се замислям - какво всъщност стана с часовниковата кула в Разград?

Някой чувал ли е, забелязал ли е, направило ли му е впечатление, че тя не работи. Може би вече втори месец. Ни вопъл, ни стон, ни звук, ни камбанен удар, ни показване на час.

Продължава...
 
Внимавайте! Безплатният паркинг зад пощата в Разград не е безплатен!
24 October 2016

Уважаема редакция, пиша Ви, за да алармирам читателите за това, че безплатният паркинг зад пощата в Разград всъщност не е безплатен.

В петък, както винаги, синът ми беше на училище. По принцип часовете му са до 11.15 ч., но този път ми се обади, че са ги разпуснали по-рано и така в 11.05 ч. бях пред училището, за да го прибера.

Продължава...
 
Маргарита ВЕЛИКОВА: Благодарна съм на домашния ми помощник за грижите и подкрепата
24 October 2016

„Изключително съм признателна на домашния ми помощник Лиляна Александрова, която се грижи всеотдайно за мен и ме подкрепя при извършването на ежедневни дейности като ходене, пазаруване и чистене“. Това разказа 51-годишната Маргарита Великова от Разград, която е претърпяла три операции за отстраняване на тумор в главния мозък. Вследствие на втората хирургична интервенция жената е с увредено зрение и се нуждае от придружител.

Продължава...
 
Бюрократщина, слаби доктори и ръждива вода ми вгорчиха престоя в Разград
21 October 2016

От двайсет години живея в Пловдив. Наскоро майка ми почина и аз се върнах временно в Разград. Само за няколко дни установих, че решението ми да живея на друго място е било правилно. Сблъсках се с бюрократщина, а за нивото на медицинското обслужване и нравите на някои лекари на отговорни позиции мога само да кажа, че ако някой болен иска да оздравее, трябва да избягва болницата тук.

Продължава...
 
Г-да от "Топлофикация", не умувайте повече, ами ни пуснете парното
21 October 2016

Живея в Разград на ул. "Бели Лом" 37 вх.А, ап.3. Блокът ни е топлофициран, но от седмица-две студуваме. Сега в апартамента е 13 градуса. Ходих в клиентския център на "Топлофикация" да проверя дали не дължа нещо от миналия сезон. Не, не дължа. Всичко е изчистено. Така е и при почти всички съседи.

Продължава...
 
И това е част от играта!
21 October 2016

Да, „Лудогорец“ загуби катастрафално в Лондон, но това е част от играта и едва ли трябва да се прави някаква трагедия от това. В Шампионска лига далеч по-именити тимове са инкасирали загуби с по-голямо цифрово изражение от това 0:6. И въпреки това са преодолявали шока и излизали по-силни от ситуацията.

Продължава...
 
Ангел Петричев ни показа как можем да ги стигнем американците
18 October 2016

Как можем да ги стигнем американците, както пееше в песента си покойният Тодор Колев, ясно ни показа изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев с безкомпромисното си отношение към головата машина на тима Джонатан Кафу.

Продължава...
 
Децата в жк "Орел" не бива да страдат заради безхаберието на кмета
10 October 2016

Миналата седмица кметът Валентин Василев съобщи на пресконференция, че две детски площадки до блок 20 и блок 24 в жк "Орел" са незаконни. Същия ден общински чиновници разрушиха детския кът до бл. 24, където заедно с хора от квартала бяхме започнали да го обезопасяваме. Пред очите на майките с колички, подчинените на кмета отнесоха незнайно къде пързалки и люлки, а после в местната преса неговият пресцентър обясни, че площадките били незаконни и опасни.

Продължава...
 
От правителството и президентството, та до ООН - вече навсякъде провиждаме майки, пък бащи няма. Защ
10 October 2016

Едиповият комплекс е обществена характеристика на комунизма и, уви, на посткомунизма у нас сега. Изумителните факти за лансиране на най-високите позиции във властта в България - в Парламента, в Столичната община, в посолството ни в САЩ, в партийната централа на БСП, в МВР, в правосъдното, социалното, образователното и др. министерства, омбудсманът ни е жена, а вече имаме и няколко кандидатки за майки на нацията (президентки), една от които е с предизвестена победа на изборите, имаме си и комисарки в ЕС, шефка на ЮНЕСКО, а до онзи ден и цели две (!) българки-кандидатки за генерален секретар на ООН, при положение, че няколко континента нямат кандидати за този пост - будят недоумение и почуда.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1087