Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Няма да нарека гимназията по облекло шивашкото, а дизайнерското училище
09 October 2017

В нашето динамично време, когато родителите трябва да насочат децата си към желаната от тях професия, те често се оказват на кръстопът. Заливат ги с информация, залъгват ги със социални придобивки и се явява въпросът за информирания избор.

Българинът отдавна е намерил правилния подход, който може да се обобщи с народната поговорка „око да види, ръка да пипне“.

Продължава...
 
Въпреки трудностите разградската болница има много добри специалисти
06 October 2017

- Иди в Русе, в Плевен, в София, даже и в Търговище, но не влизай в разградската болница – ме посъветва приятелка, когато проблемите ми със стомашно-чревните истории станаха непоносими.

А аз влязох чрез Спешна помощ в разградската болница въпреки това, защото зная, че има много добри лекари, които са ме лекували по други поводи и на които вярвам безрезервно.

Продължава...
 
Херо започна и ще продължи да надхитрява противника с тактика
04 October 2017

Наставникът на „Лудогорец“ Димитър Димитров - Херо на пресконференцията преди мача с „Хофенхайм“ на мой въпрос дали е добре запознат с противника, се усмихна и каза, че е наясно с всички положителни и отрицателни страни . Излезе, че не само е наясно, ами и успешно противодейства, като с тактика надхитри треньора на гостите Юлиян Негелсман, за когото знаем, че е един от кандидатите за треньор на „Байрен“ /Мюнхен/.

Продължава...
 
Общината предложи да настани бедстващата жена в Дома за възрастни хора
28 September 2017

По повод на статията от 27 септември 2017 г. в „Екип 7“ „77-годишна жена живее в страх под разпадащия се покрив на къщата си“ искаме да направим няколко разяснения. Общинска администрация е запозната с проблема с къщата на Иванка Дренчева. Многократно са правени опити да се намери решение за него.

Продължава...
 
Разочаровах се от ОП "Обреден дом"
28 September 2017

От известно време живея и работя в чужбина и всяка година през септември си идвам в родния Разград. Винаги когато си дойда, ходя в гробищния парк, за да се поклоня пред паметта на починалите ми близки. Така беше и сега.

Преди няколко дни отидох там. Беше към 15 часа. Бях купила цветя от града, а свещите мислех да си набавя от магазинчето на гробищата. Знаех, че там продават, тъй като аз самата преди години работех в Обредния дом.

Продължава...
 
Районът около блок „Строител“ в Разград ще бъде облагороден
20 September 2017

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 105/4112 „Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“, Общинска администрация в Разград уведомява жителите в тази част от жк „Орел“, че този участък е включен в мащабния проект „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“. Той обхваща 27 междублокови пространства в жилищния квартал.

Продължава...
 
Национално знаме да се вее над джамия? Може, но не и в България...
20 September 2017

Появилият се български трикольор на минарето на голямата "Магбул Ибрахим паша" джамия в Разград смути изповядващите мюсюлманската религия. Едни съзряха в националното знаме държавна намеса и сигнал за започване на дългоочаквания ремонт на паметника на културата, който е вписан в регистрите на ЮНЕСКО. Други пък са на мнение, че наличието на знамена и символи в дори неработещи молитвени храмове е неуместно и недопустимо.

Продължава...
 
Еволюция в България ли? Не вярвам!
20 September 2017

Не вярвам вече в теорията на Чарлз Дарвин за еволюционното развитие на човека. А допреди време вярвах. Не само защото в училище я учихме усърдно, но и защото един приятел все ме уверяваше, че в крайна сметка произхождаме директно от маймуните, тъй като, казваше той, я виж колко малко маймуни са останали в Африка.

Сега и приятелят ми се съмнява в правилността на Дарвиновата теория. И как да не се съмняваш? След толкова хилядолетия еволюция, еволюция, еволюция... и накрая какво – стигаме до бащицата Бойко, Корнелия, бат Сали, г-н Кой и така нататък до края. Егати еволюцията!...

Продължава...
 
За стадиона на „Славия“ и главата на Венци Стефанов
18 September 2017

Преди дни внучката ми съвсем изненадващо ми задава въпрос - „Дядо, какво е общото между стадиона на "Славия" и главата на боса им Венцислав Стефанов"? След дълъг размисъл се предадох, а тя ми отговори, че както стадионът, така и плешивата глава на чичо Венци са еднакво празни!

Продължава...
 
Политика на исперихската разруха, или как се унищожава един хубав някога град
14 September 2017

Ако някой иска да види как един приличен град от близкото минало се превръща в запустяващо село днес, може да види машината на времето в действие, ако посети Исперих.

Тук плащаме най-скъпата вода заради необоснован инат на съветници и ръководство, та чак вече идват на крака зам.-министри да накарат местните ръководители да прогледнат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1225