Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Хаджер ОСМАН: Мъжът ми е 100% инвалид, а му отказват личен асистент
14 December 2016

„В продължение на осем години бях личен асистент на съпруга ми, който е със 100% инвалидност, но в последните две му отказват тази социална услуга. Ядосана съм, заради несправедливия принцип, на чиято база се одобряват кандидатите за лични асистенти, защото познавам хора, които се грижат за своите близки, които нямат нужда от чужда помощ. Да не говорим, че има хора, които само фиктивно работят като лични асистенти и само източват социалната система“, разказа 62-годишната Хаджер Осман от Разград.

Продължава...
 
История с куче
09 December 2016

Дядо Васил, съседът ми по селска къща, открай време имаше куче. Отгледа го от малко и още когато го донесе, бяхме единодушни, че трябва да се наименува Шарко. Защото беше шарен – бялото в него се редуваше с черно, дори ушите му бяха такива. Свикнахме с него, още повече, че по цял ден дядо Васил му викаше ту да дойде при него, ту да се махне от цветната градинка, където обичаше да се търкаля.

Продължава...
 
Как Момина чешма засенчи Айфеловата кула...
09 December 2016

Да, така бе разтресен символът на Париж, че парижани още дълго време ще ги люлее този земетръс...Напук на многото си „доброжелатели“ у нас Орлите доказаха в Париж, че израстват от мач на мач и вече играят като равен с равен с класни европейски отбори от ранга на ПСЖ. Виждаме как европейски грандове вече се съобразяват с разградския тим.

Продължава...
 
Кметът и губернаторът трябва да си закачат картата с анализа на региона срещу бюрата
07 December 2016

Докато България е последна по доходи и среда за живеене в целия Eвропейски съюз, оказва се Разград и регионът са на дъното като опашкари в таблицата на страната по развитие и икономика.

Продължава...
 
Комшии ме спасиха, след като коминът ми се запали
05 December 2016

Искам да благодаря на моите отзивчиви съседи, които ми помогнаха в критична за мен ситуация. Преди една седмица, късно вечерта, коминът на къщата ми в село Дянково се самозапали от натрупаните сажди. Много се изплаших и изпаднах в силно шоково състояние, изобщо не знаех как да реагирам. Цялата се разтреперих, не можех да стоя на краката си, пръстите на ръцете ми започнаха да пожълтяват.

Продължава...
 
Буквално се задушавам в родния Разград
02 December 2016

От няколко месеца се мъча да установя какво ми е. Почти половината от времето прекарвам в София, където имам жилище, другата половина съм си в Разград, в моя роден град. Когато съм в Разград, носът ми е постоянно запушен, а нямам хрема и не ме боли гърло.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Заявените реформи на ГЕРБ са обречени на неуспех
02 December 2016

На заседанието на Общинския съвет в Разград във вторник бяха избрани двама заместник-председатели на местния парламент и се извършиха някои промени в състава и ръководствата на постоянните комисии. Една от най-изненадващите смени бе свалянето от председателския пост на Иво Димитров от Реформаторския блок, който оглавяваше комисията по ТСУ.

Продължава...
 
Докато не установят „производителите“ на фалшиви пенсионери, проблемът няма да се реши
28 November 2016

Нова порция пенсионери по болест, които всъщност са здрави, разследват служители на Областната дирекция на МВР-Разград, стана ясно от публикация в предходния брой на „Екип 7“.

И докато млади, страдащи уж от коварна болест, играят белот в селските кръчми, техните връстници с по няколко деца кърпят семейния бюджет с мижави заплати, от които държавата им взима удръжки, за да осигури пенсии на псевдотрудоустроените.

Продължава...
 
Толерантност – да! Но докъде?
28 November 2016

В броя от 14 ноември на в. „Екип7” прочетох материала „Урок по толерантност в ЦУТНТ“. Похвално мероприятие, което обаче ме накара за пореден път да се замисля върху продължението на темата. Не само защото по въпроса за толерантността на българина са писали автори като като Тодор Панов, Иван Хаджийски и др., но и защото в края на живота си писателят Николай Хайтов би тревога с едно: „Прекалената толерантност е равна на глупост“.

Продължава...
 
В автобусите на „Груп“ пушат и подлагат на риск пътниците
25 November 2016

Не бях пътувал скоро с автобус до София. Направих го преди няколко дни, беше наложително и съжалявам. Пътувах с автобус на фирма „Груп“, която иначе се ползва с добро име, но не стоят така нещата в Разград.

На отиване със сутрешния автобус беше нормално. Шофьорът - любезен, стриктен и внимателен, ни закара за около 6 часа без произшествия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1115