Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
След коледните убийства в Берлин - прекалените светци и богу не са драги!
28 December 2016

Има една такава общоизвестна сентенция - „Всеки може да бъде луд, колкото си иска. Стига да не пречи на околните!“, но аз ще започна не с нея, а с виц.

Съвременни мисионери покръстили в християнството един безпросветен и живеещ в мир с природата африкански обитател на джунглата.

Продължава...
 
Лютеница е празничният бонус за посетителите на социалната трапезария в Разград
28 December 2016

Здравейте, уважаема редакция,

В българската Конституция пише, че България е социална държава! Да, такава е, но само на хартия!

Имам съсед, който се храни от социалната трапезария в града ни. Когато го попитах какво са им дали допълнително за Коледните празници, отговорът му беше една тъжна усмивка...

Днес го срещнах отново и разбрах, че този път за Новогодишните празници има бонус, състоящ се от едно бурканче лютеница.

Продължава...
 
Наяжте се добре, господа съветници, и се помолете да не ни застига трагедия като в Хитрино
28 December 2016

Докато хората от цялата страна съпреживяваха ужаса от Хитрино, жертвите и разрушенията от взривените цистерни и търсеха начин да помогнат на пострадалите, местните общински съветници, воглаве с председателя на ОбС-Разград Надя Радославова, гласуваха „въздържал се“ и не пожелаха да дарят декемврийските си заплати за каузата.

Продължава...
 
Ферхат МЕХМЕДОВ: Сиренето струва пари, но трябва да ни го продават коректно
23 December 2016

С бучка сирене и касова бележка, издадена в магазин „Кауфланд“ в редакцията дойде разградчанинът Ферхат Мехмедов. Мъжът пожела да предупреди гражданите да бъдат нащрек, когато си купуват нещо не само от тази верига. Поводът бе разликата в цената, посочена на стикера върху самото сирене и платената сума за него, изписана в бележката. Те са съответно 3.63 лева и 4.15 лева.

Продължава...
 
Телефонни измамници опитаха да ми измъкнат 30 000 лева, прочетете как и се пазете!
23 December 2016

Внимание, граждани на Разград! В града има сериозно коледно нашествие на телефонни измамници! Внимавайте!

Ето и една истинска история. Преди два дни домашният ми телефон иззвъня. Обади се мъжки глас и се представи: „Аз съм старши инспектор Димитров и съм началник на Криминалния отдел на полицията в Разград. Водя сериозно разследване срещу тези измамници. Наскоро заловихме двама от тях.

Продължава...
 
Тия репортерки по султанския метод ли ги избират, а?
18 December 2016

Един султан си търсел първа жена. Хем да е красива, хем да е умна и представителна за пред другите султани. От цялото султанство изпратените съгледвачи избрали три подходящи. Довели ги в двореца и една по една ги представяли на господаря си. На първата султанът задал въпроса, колко е две по две. Жената отговорила правилно и оня останал много доволен. По същия начин минало оглеждането и на останалите две. Тогава съгледвачите попитали коя от трите да е за първа жена.

Продължава...
 
Всеки прост народ си има такива управници, каквито си заслужава...
18 December 2016

И тая сутрин, рано-рано, отивам да си купя „Екип 7“ от най-близката до дома ми „ЛаФка“, замислен за граматиката, според която „Лафка“ се пише с „В“ и случаен мой познат мигом ме убеди с личните си проблеми, че наименованието на тия кафеджийски, лотарийни и вестникарски изобретения на полуадаша ми Делян Пеевски наистина произлизат не от „лавка“, а от „Лаф да става“…

Продължава...
 
Подавам оставка заради безпринципната коалиция ГЕРБ, ДПС и „Кауза Разград“
16 December 2016

Госпожо председател, моля да приемете оставката ми като заместник-председател на Постоянната комисия по ТСУ към Общинския съвет. Напускам поста в знак на протест срещу коалицията между ГЕРБ, ДПС и „Кауза Разград“, която със задкулисни договорки, зад гърба на хората от Разград, обслужва личните амбиции на кмета Валентин Василев.

Продължава...
 
Ха честита Ви демокрация от разградски тип!
16 December 2016

Тъкмо си мислехме, че демократичните промени и свободата са изхвърлили на бунището на историята репресивните методи и стил на работа на всемогъщата някога комунистическа партия, изведнъж председателят на местния парламент в Разград г-жа Надежда Радославова, внася промени в правилника с привкус на старо тоталитарно мислене.

Продължава...
 
Празничните базари в центъра убиват дребния търговец
16 December 2016

Пиша тези редове по повод на една наложена практика от Община Разград – организиране на така наречените базари в центъра на града по повод и без повод. Ще Ви изложа някои от моите доводи против тези мероприятия, с които общината ощетява голяма част от гражданите на града, работещи в сферата на търговията целогодишно, изрядни платци откъм данъци и такси за тази своя дейност.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1127