Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Исус Христос възкръсна, а Разград?
24 April 2017

Допреди две години считахме, че демокрацията в Разград не е дошла, че комунизмът не си е отишъл и с облекчение въздъхнахме, че най-после крепостта БСП се разруши сама. Всъщност нито комунизмът, нито демокрацията могат да дойдат или да си отидат, ако хората не поискат това. Какво искат днес разградчани ми е трудно да предположа.

Продължава...
 
Отиде си един талантлив млад човек, но ни останаха книгите му...
10 April 2017

За първи път чух за изявите на Митко Божанов от един наш общ приятел в Езиковата гимназия. Беше преди пет години вероятно. „Знаеш ли, че един мой съученик е написал книга?“, така ми каза моят познат, а после разбрах, че става дума именно за Божанов.

Продължава...
 
Хайдушкото хоро и прокъсаната народна риза, която няма кой да смени...
05 April 2017

Всяко ново летоброене в световната история започва с една тайна вечеря /може да е приятелска закуска или делови обяд, но пак се нарича тайна вечеря/ и с едно разпятие Христово. Формата на масата винаги е определяна като кръгла, макар понякога тя да е правоъгълна или квадратна, но с изгладени ръбове, за да не се удрят присъстващите под кръста.

Продължава...
 
„Лудогорец“ срещу всички, всички срещу него...и пак шампион
03 April 2017

Четиридесет и осем години от съзнателния ми живот са преминали под знака на най-великата игра – футбола. Гледал съм на живо два финала за Купата на Европа и безброй срещи от Шампионска лига. Какво ли не съм видял - първо като футболист, а след това и като журналист.

Продължава...
 
Аз пък съм българофил. Искам, боря се и такъв ще си остана!
31 March 2017

Бях решил да отминавам с мълчание или с „високомерно пренебрежение“ всякакви реплики и нападки по отношението ми към т. нар. „Освобождение“ на България, за преклонението пред ролята на Русия във възстановяването на нашата държавност. Не защото не мога да защищавам и/или отстоявам позицията си, мнението си, чувствата си, ако щете.

Продължава...
 
Ода за „петичките“, без които „Орел“ не може
29 March 2017

Искам да изразя благодарност от името на живеещите в „Орел“, ползващи маршрутка № 5 от завода за антибиотици до комплекса и обратно, към петимата шофьори, обслужващи линията, към опитния автомеханик Младен и особено към собственика на транспортната фирма „Полипартс“ Георги Генчев.

Продължава...
 
Аз пък съм русофил. До гроб!
29 March 2017

Много се изкушавам да заема позата на съвременен, объркан Хамлет и да започна да разсъждавам в стил „Да бъда или да не бъда!“, върху това, колко ми е трудно да се ориентирам в съвременното ни житие-битие. Как съм раздвоен между детските си соцспомени (за мое съжаление, възрастта ми е такава, че имам и такива!) и това, което, поради липсата на по-подходяща цензурна дума, наричаме „демокрация“.

Продължава...
 
Защо не гласувах за ГЕРБ?
27 March 2017

Дори и да е имало в мен някаква надежда, че ГЕРБ ще се погрижи за хората, за все повече обедняващи българи, тя се изпари бързо, бързо като лятна омара... Бързо! И за да не демонстрирам голословност ще посоча за пример водача на листата на ГЕРБ – Разград – Десислава Атанасова – от Дулово. Има въпроси, които моите съграждани си задават, има хора, които знаят и отговорите.

Продължава...
 
В предизборно време и селата живват, ама само предизборно...
24 March 2017

На финала сме на близо едномесечната предизборна кампания. От началото й досега страстите се нажежаваха с всеки изминал ден и вече достигнаха връхната си точка. Нерядко чистата предизборна агитация е заменена с груби и нецензурни ругатни и псувни по адрес на опонента.

Продължава...
 
Преустройство, промяна и заблуди до безкрай...
22 March 2017

Страната и обществото ни отново се намират в ожесточена предизборна обстановка.

Ще изразя лично мнение по някои щекотливи въпроси, които ме тревожат основателно като гражданин и гласоподавател на обруленото ни отечество.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1175