Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Какъв „Ремонтстрой“ са тия, след като не правят ремонти?
10 February 2017

Искам да подам сигнал чрез „Екип 7“ /дотам сме я докарали, че вестникът в много случаи е последната надежда на многострадалния разградчанин!/ във връзка с липсващо осветление в частта от ул. „Хайдут Сидер №1“ и нехайството на общинско предприятие „Ремонтстрой“.

Накратко става въпрос за следното.

Продължава...
 
За приобщаването ни към света и за шапките не по мярка на българските глави...
07 February 2017

Приобщаването на нашето село към глобалния свят започна след като, според описанието на Йордан Радичков, по жълтите павета на столичния площад „Народно събрание“ захвърчаха шапките на много паднали глави. В калабалъка /така нашенци наричат множеството от събрани хора/ шапките търсеха собствените си глави и като не ги намираха, кацваха на първата срещната глава, независимо дали им беше по мярката. Оттогава досега много глави си разменяха капите и още толкова много глави си крояха кюляфите, но нито една не можа да си намери еша.

Продължава...
 
КОЙ! КОЙ! Защо назначиха Ахмед Ахмедов за зам.- председател на ДПС след тоталния му провал?
07 February 2017

Ахмед Ахмедов е роден в Разград. Завърши благополучно „най-елитното“ училище в града - СПТУ по керамика и стъкло. Стана един добър керамик и стъклар. След като получи средно образование не му беше проблем да завърши и Русенския технически университет и да стане инженер.

След дипломирането започнаха и проблемите, безработица и висене по цял ден в кафенетата по центъра на града с надеждата, че някой ще почерпи едно кафе.

Продължава...
 
Критериите съвсем са се принизили, щом агроном ще ни управлява културата
06 February 2017

В Разград няма невъзможни неща, след като доживяхме агроном да седне в управленското кресло на културна институция.

В миналия си брой „Екип 7“ съобщи, че 23-годишният Имрен Шефкет е оглавил Общинския културен център в Разград. Предстои да видим как точно младежът ще се грижи за културните дела и прояви в града ни, след като разчита на знания от Аграрния университет в Пловдив.

Продължава...
 
Трябват бързи спасителни мерки, за да спре упадъкът на българските села
06 February 2017

Във встъпителното си слово неотдавна президентът Радев посочи, че българските села са занемарени. Да, това е безспорно. Вярно е и това, че отношението на управниците от всякакъв ранг към българските селяни е като към хора от трето качество. Така е дори и в Разград, а уж сме селски район!

Продължава...
 
За училищната агресия и липсата на толерантност между съвременната младеж
06 February 2017

С огромен интерес прочетох статията на г-ца Десислава Стефанова за наболелите проблеми с агресия и омраза между учениците през последните години. Казват, че човек за човека е вълк, но и думата „толерантност“ хич не се вписва в съвременното „младежко“ разбиране. На Запад една особена дума е на почит в момента, която на български се превежда като „политкоректен“.

Продължава...
 
Г-да бъдещи депутати, помислете и за хората, които Ви избират!
03 February 2017

Колкото и да ни убеждават избраните от нас народни представители, че по принцип са слуги на народа и колко е неблагодарна и тежка тяхната работа, от проведената анкета в ,,Екип 7“ се оказва, че нито един от досегашните разградски народни представители не смята да се оттегли от парламентарната банка. Дори напротив – всеки се надява хората в Лудогорието пак да го изберат. Било заради натрупания опит, било заради ангажименти към партията или заради безграничната обич на електората.

Продължава...
 
Чудовищното неравенство ни убива!
03 February 2017

На обикновения работещ българин му трябват 6 000 години /на пенсионера – 12 000 години/ да пести, за да си купи къщата в полите на Витоша, за която „едно младо симпатично семейство софиянци“ дало 6 000 000 лева, научихме от новините.

Неравенството в България наистина е абсурдно и чудовищно, като в най-дивите африкански страни, и то продължава да расте.

Продължава...
 
Какви са били учениците по време на Освобождението...А какви са те днес?!
01 February 2017

В броя на „Екип 7“ от 30 януари бе поместена статията „Какви са били учениците по време на Освобождението на Разград“ . Винаги обаче, когато се връщаме назад, е редно да сравняваме фактите и процесите някога със съвременното състояние. Нека тогава се запитаме какви са учениците днес?

Продължава...
 
Студената зима на 81-ва – нищо по-различно, само дето си нямахме Бойко Борисов да ни спасява...
23 January 2017

Тъкмо се бях наканил да напиша нещо за трагичните социалистически времена, когато на зимата й се викаше зима, а не „бедствено положение“, когато глобалното затопляне беше още научна фантастика и когато другарят Живков въобще не си мърдаше пръста, да вади лично тирове от шанците, и излезе публикация на колежката Мила Кюлюмова „Снежната блокада през 1981 година – четири дни не драма, а емоции в преспите“ /„Екип 7“, бр. 4 от 11 януари 2017 г./...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1147