Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Футболното хулиганство? Ами нека всички да вземат пример от Разград!
27 April 2018

Тези дни медиите в България ни проглушиха ушите, стреснаха ни и със снимки на пострадалата полицайка на мача от първенството между „Левски“ - ЦСКА, след мача между същите отбори, но за Купата на България, пак имаше ексцесии, побоища, арестувани; хиляди полицаи бяха мобилизирани, т.е. масрафът накрая бе платен от българския данъкоплатец...

Продължава...
 
Обричат Завет да се превърне в едно голямо село
23 April 2018

След отказа на здравния министър Кирил Ананиев да бъде изграден Филиал за спешна помощ в Завет, общинският град е обречен да се превърне в едно голямо село. Жалко за хвърляните с години усилия населеното място да бъде превърнато в малък европейски и цивилизован град.

Продължава...
 
Инвеститори ли? Да не са луди?
23 April 2018

Пътят в района на бившия КОС, към който наскоро интерес проявиха турски инвеститори, може да уплаши с вида си всеки, решил да влага пари в бизнес у нас.

За последно асфалт в участъка е полаган в годините на социалистическия възход и оттогава досега само се експлоатира.

Продължава...
 
И центърът на Разград е превзет от кучета, докато разкъсат дете ли ще търпим?
20 April 2018

Провокиран от публикацията „Деца и възрастни – в обръча на бездомните кучета в Разград“ от броя на „Екип 7“ от 16 април, в която се разказва как кучешки глутници са превзели района около кръстовището до Стария порцелан, няма как да замълча за това, което се случва и в центъра на града.

Продължава...
 
Чиновници много, а животът все по-труден
20 April 2018

Пролетта пак дойде. Едни се радват, че са успели да издържат през зимата на недоимъка и че отново могат да посрещат утрото на едни непредсказуеми дни на бъдещето, а други на изобилието и охолството, което сегашната власт им донесе.

Ние, българите, както винаги бързаме.

Продължава...
 
Опасност дебне отвсякъде. А готови ли сме ние?
04 April 2018

Вече три десетилетия управляващите ни доказват как някога, при комунизма, всичко е било много лошо и се чудят как ние, сега възрастните, сме живели по това време. Да, безспорно имаше лоши неща /липсата на свобода, на частна собственост, ниска производителност на труда и т.н/. Системата всъщност не издържа и се срути заради заложените в нея слабости – няма как да се излъже историята, всички видяхме това.

Продължава...
 
Защо трябва да изхвърлим микровълновата печка?
01 April 2018

Проф. д-р Атанас Лазаров е роден в Разград през 1941 година. Правнук е на първия разградски кмет след Освобождението Георги А.Попов. Възпитаник на последния гимназиален випуск в училище „Васил Левски“ в Разград, висшето си образование е завършил в Москва, специалност „Информационно-измервателна техника“. Научната му специализация е в областта на информатиката и електромагнитните излъчвания, дълги години е преподавател в Техническия университет в София.

Продължава...
 
Общинска администрация има еднакво отношение към всички нуждаещи се от общинско жилище
30 March 2018

Във връзка с поредица статии, касаещи наемател с изчерпан максимален срок за настаняване под наем в общинско жилище, изразяваме следното становище.

Законът за общинската собственост /ЗОС/ не предвижда възможност за отдаване под наем на общинско имущество безсрочно. Съгласно разпоредбата на чл. 45а, ал. 1 от ЗОС - Условията и реда за установяване на жилищни нужди и за настаняване под наем в общински жилища се определят с наредба на общинския съвет, каквато е Наредба № 17 на Общински съвет - Разград за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища.

Продължава...
 
За „Лудогорец“, ЦСКА, историята и слепите зайченца...
30 March 2018

Преди няколко дни внукът ми от Холандия ми задава въпрос, който, да си призная честно, бе с много повишена трудност. Тъй като тренира в академията на „Хераклес“ и разбира от футбол, не вървеше да го преметна. „Дядо, пита ме той, нали на 5 май „Лудогорец“ щеше да играе с някакъв отбор ЦСКА, кое от цесеката е това всъщност, разбрах, че са няколко, кое е оригиналното и коя всъщност му е емблемата?“.

Продължава...
 
Ех, Еленко, като си се наврял в купчина тор, по-добре е много да не пееш!...
23 March 2018

Драги ми Ленко, помниш ли как преди повече от 20 години години измина бос три километра разстояние в знак на протест срещу някаква градска или държавна неправда и разградската общественост справедливо се възмущаваше от нея, съчувстваше ти, възхищаваше ти се на смелостта и те подкрепяше?

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1306