Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Хубава работа, ама разградска. Че поправете се, де, зима иде!
22 November 2017

На мястото на потрошения тротоар по ул. „Свети Климент“ беше създаден много хубав нов. Но вече трета седмица тази купчина пясък пречи за нормалното преминаване на пешеходците. За да се премине, трябва да се слезе на пътното платно, което си е опасно, като имаме предвид натовареното движение.

Продължава...
 
Ало, статистиците, ще ни развалите семействата, бе!
15 November 2017

Докато повечето сфери на обществено-икономическия живот в страната през годините на демокрация се реорганизираха и промениха стила си на работа, то май в Националния статистически институт си я карат като едно време - с оптимистически пориви да съобщават само положителни тенденции /за да се харесат на властта/, служителите творят анализи и прогнози в кабинетите си и хвърлят в потрес и учудване гражданите.

Продължава...
 
В КАТ-Разград работят честни и добри хора, каквито рядко вече се срещат
13 November 2017

8 ноември 2017 г. - Архангеловден, за мен ще остане много специален след това, което преживях.

При регистрацията на закупена кола и заплащането на таксите при касиерките на КАТ съм забравила да си прибера найлонката с 600 лева. Едва когато ми потрябваха да плащам на следващата каса, потърсих парите и се оказа, че ги няма. Това се случи цели два часа по-късно. В момента много се притесних. Отидох при касиерките и със страх ги запитах не са ли ги виждали. Жените се засмяха и ми подадоха плика със сумата от 600 лева.

Продължава...
 
За будителите и за магаретата с дипломи, дето утре можа да са и будители...
02 November 2017

Дните преди Деня на народните будители посрещнах и изпратих със задоволство. Най-после явно бе дошло времето, когато от един-два самотни доскоро гласа протестиращите против чуждия за родните ни традиции Хелоуин гласове се увеличиха многократно. Лично аз през последните две години се криех срещу 1-ви ноември от разни „хелоуинци“ – цъфнали пред вратата ми, кой от кой по-страшно облечен.

Продължава...
 
Ха дано, ама няма да стане!
29 October 2017

Тъжната констатация на г-н Искрен Христов, изразена в материала му „След 27 години в Швеция се прибрах, но тук нищо не се е променило“ /„Екип 7“, бр.117/ не ми поднесе нещо изненадващо. Призивът му обаче „Осъзнайте се, хора“ ми прозвуча наивно, най-вече защото при нашенската народопсихология подобно осъзнаване няма как да стане.

Продължава...
 
Размисли за будителите и българските читалища днес
29 October 2017

Наближава 1 ноември - Денят на народните будители. Неслучайно празнуваме този ден, защото на будителството дължим съхраняване на нашите идентичност. Първите будители Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, братя Миладинови, Петко Славейков и много други в мрачното безвремие разбуждат народната свяст чрез словото и събиране на автентичен фолклор.

Продължава...
 
Дано девизът на „Лудогорец“ да е водещ и за цял Разград!
27 October 2017

Шофиращите из града вече могат да въздъхнат с облекчение: рехабилитацията на асфалтовата настилка на Разград е факт. Е, „Странджа“ си чака реда по процедура, но е ясно, че не може всичко да се случи с магическа пръчка!

Няма да изпадаме в дребнавости от рода на: „хубаво, ама до първия дъжд“, в смисъла на неправилното оттичане на водата към канализационната система, макар и това да го има.

Продължава...
 
Бърза помощ до Бърза помощ...
25 October 2017

Преди дни човек от съседния жилищен блок получи тежка контузия. Минути след обаждането до телефон 112-и пристигна с вой линейка от Бърза и неотложна медицинска помощ, отнесе го за лечение. Днес съседът се разхожда по улиците излекуван и доволен, пък аз си мисля какво хубаво нещо е това Бързата помощ. Не само тая, която идва със сирена при теб, когато я ти се разхлопа сърцето, я те блъсне кола на пешеходна пътека...

Продължава...
 
Няма ли най-сетне „Паркстрой“ да си свърши работата по улица „Проф. Д.Ненов“?
23 October 2017

Уважаема редакция, пиша Ви с единствената надежда отново и за пореден път чрез страниците на Вашия вестник сигналът ми да стигне до тези, които трябва, но доказано не си вършат работата и застрашават ежедневно живота и здравето ни на пътя, като пешеходци или шофьори.

Продължава...
 
Най-сетне се почувствах като нормален клиент в Разград
23 October 2017

В нетипичен стил този път ще пиша много позитивно.

Простосмъртен клиент съм на услуги, нагледал се през годините предимно на сърдити келнери, рецепционисти, продавачи, администратори и пр., предлагащи услуги лица. Лица, за които генезисът на думичките „услуга“ и „слуга“ не означава нищо.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1242