Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Някогашните граждани правеха балове, сегашните си хвърлят боклуците...
31 January 2018

Разбрахме тия дни, че Министерството на отбраната прехвърля ДНА-то /някогашния Военен клуб/ на областната управа, която щяла да се нанесе там. Дали това е правилно, или не, е отделна тема, сега думата ни е за друго.

Продължава...
 
Не се възмущавайте от липсата на осветление в Разград – това всъщност е иновация...
26 January 2018

Пиша във връзка с това, че много граждани се възмущават от липсата на улично осветление в голяма част от града. Скоро прозрях, че зад тъмната страна на нощния уличен пейзаж се крие една светла и уникално иновативна идея.

Всички тези десетки, дори стотици неработещи лампи, са част от проект за енергийна ефективност. Да, има европейски градове, където използват възобновяеми енергийни източници, за да захранват градското осветление с ток.

Продължава...
 
Спортната площадка в Манастирско – кому бе нужна?
26 January 2018

Построената модерна спортна площадка в лознишкото село Манастирско е уникален пример за безхаберното харчене на държавни и евросредства за непотребни неща.

Съоръжението бе издигнато в населено място със затихващи функции, където децата, които евентуално биха могли да го ползват при осигурен достъп, са не повече от десетина.

Продължава...
 
Вели Чаушев – големият приятел на Разград, се пренесе на небесната сцена
17 January 2018

На 6 януари в София, на 83-годишна възраст, почина големият български актьор от Сатирични театър /и писател/ Вели Чаушев, голям приятел на Разград и с много приятели в Разград, Исперих и Кубрат. Освен многобройните си изяви на сцената на Младежкия дом, той почти цял сезон живя тук и участва в ролята на Набръчкания човек н спектакъла „Морско синьо“ /„Пук“/ на Валери Петров, с режисьор Владимир Николов, през 1995 година. Гостува и на ДМДТ „Назъм Хикмет“ по покана на неговия директор Юксел Чушев с моноспектакъла си по стихове на Валери Петров…

Продължава...
 
Иван ВУЦОВ: „Лудогорец“ може да отстрани „Милан“
17 January 2018

Една от знаковите фигури в българския футбол в последните 50 години - Иван Вуцов, е имал привилегията два пъти да се изправи срещу италианския град „Милан“.

Ето какво споделя легендарният футболист, треньор и ръководител за своите срещи срещу „росонерите“ и за шансовете на разградчани в предстоящия двубой в Лига Европа.
„Така се случи, че два пъти имах възможност да се изправя срещу „Милан“.

Продължава...
 
Комунизмът умря, поне във футбола...
12 January 2018

 

 

Три четвърти от досегашния ми живот премина изцяло с футбола. Гледал съм какви ли не двубои на три континента, правил съм интервюта с велики футболисти и какво ли не съм преживял покрай тях, но това, което каза Стойчо Стоилов във вторник по една от телевизиите, едва ли се побира в здравия човешки разум!

 

Продължава...
 
Община Разград осигурява условия за инвеститорите, те избират кога и как ще стартират проекта си!
10 January 2018

 

Всеки инвеститор, чието инвестиционно намерение за реализиране на инвестиции на територията на Бизнес зона „Перистър“ е получило положително становище на заседание на Комисията по чл.3 от Наредба № 21 за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, на територията на „Бизнес зона „Перистър“ в Разград, има възможност да участва в последващо насрочен търг за учредяване вещно право на строеж за конкретен поземлен имот, частна общинска собственост, находящ се на територията на зоната.

 

Продължава...
 
С носталгия за онзи комшулък и достлук, който означаваше много…
10 January 2018

 

 

Един от най-светлите ми спомени от детството е „комшулъкът“ като поведение, като ценност, като част от битовото всекидневие и съзнание. Далече в спомените ми оживява онова време, когато хората означаваха много един за друг, а да имаш комшия, който ти е повече от брат се приемаше за богатство.

 

Продължава...
 
Трима души в една лодка, двамата от които са излишни...
08 January 2018

 

 

Вместо предислов

Винаги, когато, обсебен от мрачни мисли, се загубя по кривите и разкаляни междуселски пътища, препрочитам книжките на моето детство. В тях намирам обяснение за правдата и кривдата в тоя жесток човешки свят, възстановявам душевното си равновесие, откривам нови хоризонти пред себе си. Така направих и след случайната среща на Женския пазар в София с непознатото момченце, което нарекох Малкия български принц.

 

Продължава...
 
Вандали потрошиха спирка на петичката
05 January 2018

 

 

Спирката на градския транспорт в Разград по - линия №5, която е в близост до „Т-Маркет” в жк "Орел", е потрошена до неузнаваемост. Зулумът бе направен още преди Нова година. Въпреки че и преди не пазеше чак толкова от дъжд и виелици, си беше по-добре, отколкото сега, и поне пазеше завет.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1269