Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Боли ни, че пак само официални лица дойдоха пред паметника на Ботев
09 January 2019

С болка искаме да споделим за една неприятна тенденция в Разград, която забелязваме особено в последно време. Ние сме възрастни хора, не сме добре със здравето, но както винаги, и тази година на 6 януари тръгнахме към парка, където по традиция се отбелязва годишнината от рождението на един от най-великите българи, загинал съвсем млад за освобождението на Родината ни – Христо Ботев.

Продължава...
 
„Лудогорец“ влиза в обичайния си шампионски ритъм
09 January 2019

 

 

Нещата малко по малко се подреждат и „Лудогорец“ тръгва уверено с началото на подготовката си към осмата поредна титла – това се усеща от лагера на шампионите в началото на годината. Струва ми се, че такава увереност, спокойствие и такова излъчване на сигурност и рутина досега не е имало през този период на годината. И има защо!

 

Продължава...
 
Исперих – безПЪТният град. Така ли ще продължим?
04 January 2019

Преди дни почина съседът ми – млад човек. Близки на семейството му хора дойдоха, за да го изпратят в последния му път. Много хора преминаха през калта, за да се простят с него...

Последното изречение е нелогично за тъжния обред, но не и в Исперих.

Продължава...
 
В Хирургията в Разград работят достойни за уважение лекари, сестри и санитари
19 December 2018

Постъпилите в Отделението по хирургия двама пострадали при пожара, въпреки че не са били осигурени, са били лекувани в отделението както всички останали пациенти с термична травма, получили изгаряния от втора А и втора В степен, т.е.:

1. Обезболяване;

2. Заместване на загубите на водно-солеви разтвори;

3. Антибиотична профилактика на инфекцията;

4. Хирургична обработка в съответната за момента степен.

Продължава...
 
„Виваком“ се държи некоректно с клиентите си
16 December 2018

Синът ми Инанч Кобакчи сключи двегодишен договор с „Виваком“ за пакет телевизия плюс интернет с месечен абонамент 24 лева, който изтече в началото на ноември. Преди няколко месеца синът ми замина да работи в Англия. Тъй като няма изгледи да се върне скоро, аз реших да сключа нов договор при същите условия, но на мое име. Само че ударих на камък.

Продължава...
 
Размисли на един читател за новия роман на Иван Джебаров
12 December 2018

За мен Иван Джебаров не е случаен автор, затова с голям интерес разтворих страниците на последната му, единадесета по ред книга.

След „Лудата“, сега Джебаров отново обръща поглед към съдбата на една крехка млада жена, озовала се сред блатото на живота. Неслучайно авторът е озаглавил книгата си със символичното заглавие „Една година дъжд“, опирайки се на познатия прийом за пречистващата сила на водата.

Продължава...
 
Община Разград е предоставила 28 помещения за пенсионерски клубове
10 December 2018

В брой 140/4293 на „Екип 7“ от 7 декември 2018 година е публикувана статия със заглавие „Възрастни хора от жк „Орел“ настояха да им се даде пенсионерски клуб“, в която е уточнено, че възрастни хора от квартала са организирали спонтанен протест с искане Общината да им осигури пенсионерски клуб, в който да се събират.

Продължава...
 
Професор Нейко Стоянов – човек с главно „Ч“ и преподавател по призвание
10 December 2018

Някои може и да смятат, че Разград не е предпочитано място за живот и кариерно развитие, един доказан професионалист обаче - професорът по химия Нейко Стоянов, избра да остане тук, доказвайки че камъкът си тежи на мястото.

Продължава...
 
Отворено писмо от „Агротайм“ ЕООД - град Исперих
03 December 2018

 

Уважаеми жители на селата Богданци, Хърсово, Кара Михал и Голяма вода,

Чрез настоящото писмо бихме желали да внесем разяснение и спокойствие, относно инвестиционните ни намерения за строителство на покрита лагуна за течна торова маса в землището на с. Хърсово.

Продължава...
 
За некачествен ремонт в кв. „Орел“ не е професионално да се говори по време на неговото изпълнение!
29 November 2018

По повод на публикация във в. „Екип 7“ от 26.11.2018 г. „158 230 кв.м площи в жк „Орел“ ще бъдат създадени и рехабилитирани. Въпросът е как?“ от Община Разград информираме следното.

Уважаеми съграждани, по повод на публикацията във вестник „Екип 7“ от 26.11.2018 г. за „некачествени строително-ремонтни работи“ по изпълнение на строително-монтажни работи в кв. „Орел“ град Разград, внасяме яснота за „професионалистите“ в строителството.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1391