Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
И защо само на Кубадински? Че утре някой и на Хитлер може да вдигне паметник
27 August 2018

Паметникът на дългогодишния функционер на БКП Пенчо Кубадински, който вече краси центъра на Лозница, дълги години ще е спорен и ще буди различни чувства и емоции както сред тукашното население, така и сред хилядите жертви на тоталитарния режим и наследниците им и хилядите прокудени през 1989 година български турци, сега живеещи в Турция.

Продължава...
 
Няма логика „Биовет“ да е източникът на миризмите
27 August 2018

Във връзка с гражданската позиция на Антония Кирилова, публикувана в броя на „Екип 7 от 24 август искаме да внесем някои уточнения.

Нека помислим трезво. За поредна година през месеците август и септември в Разград, в точно определени часове от денонощието, се разнасят неприятни миризми.

Продължава...
 
Докога ще дишаме мръсния въздух, надявайте противогазите и на протест!
24 August 2018

Острите задушливи миризми, които обгазяват Разград през последните две седмици предизвикаха гнева на разградчани и отново заваляха сигнали към Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Русе. За първи път се стигна до сигнализиране на комисаря по околната среда в Европейската комисия и до Европейската агенция за околна среда. Въпреки масовите проверки през последните три години, в града продължава да се сее дразнещ очите, гърлото и белите дробове газ.

Продължава...
 
Разград се превръща във все по-скучен град за живеене
12 August 2018

Всеки делничен ден, след края на работното време, когато интензивният трафик за кратко заменя иначе спокойното и ненатоварено движение по улиците, градът изведнъж замира. Хората се прибират по домовете си и улиците, тротоарите, алеите – всичко опустява. Тогава Разград се превръща в тъжно и самотно място, а заради глутниците бездомни кучета и слабото осветление в някои райони е и страшно да излезеш навън след залез слънце.

Продължава...
 
Разградчанинът Марин ГЕОРГИЕВ: Оскверниха гроба на съпругата ми
08 August 2018

В понеделник в редакцията развълнуван дойде 79-годишният разградчанин Марин Георгиев. Възрастният мъж разказа, че предния ден, неделя, посетил гроба на починалата си съпруга. Преди да има здравословни проблеми той редовно на всеки две седмици идвал тук и по думите му го почиствал до последната тревичка. Тъй като нямал физическа възможност, сега по изключение не бил идвал от няколко месеца.

Продължава...
 
Оказа се, че бюрократщината си вирее добре и в частните компании
08 August 2018

Имаме домашен телефон, който е на името на жена ми Магдалена Жечева, която е инвалид, първа група. Поради смяна на адреса ни искахме да ползваме телефона на новото място. Служителки на "Виваком" ми отказаха - трябвало Магдалена лично да дойде. Тъй като тя е болна на легло, предложих им да ги закарам с кола вкъщи. Отказаха ми!

Продължава...
 
Приберете бездомните кучета от Липник
08 August 2018

Броят на малките бездомни кучета, окупирали центъра на разградското село Липник, вече надхвърля броя на малките деца в селото, като много скоро популацията им ще задмине и реалния брой жители на селото. И ако засега са мили и сладки, не след дълго, като пораснат, вече ще са сериозна опасност.

Продължава...
 
Туристически информационен център трябва да има в Исперих
08 August 2018

И днес забелязвам пред Паметника на основателя на Българската държава Хан Аспарух в центъра на града да се суетят непознати хора, които явно не са от Исперих. Тръгнали са на екскурзия и желаят да научат за културно-историческите забележителности в района. Няма обаче от кого да получат информация и след малко си тръгват.

Продължава...
 
Ще направите ли спирка край Стражец, г-н кмете?
06 August 2018

Жителите на Стражец, които сутрин и вечер пътуват за работа, училище или просто на пазар в областния град и ползват автобусните спирките до селото, отправиха актуален въпрос към кмета Валентин Василев чрез ,,Екип 7“: докога ламаринената спирка в горния край на селото, която беше пометена от шофьор джигит, ще се търкаля, а пътниците ще чакат на дъжда, който допреди няколко дни нямаше спиране?

Продължава...
 
Не е трагедия загубата от „Локо“, катастрофа ще е отпадане от „Жрински“
06 August 2018

След отпадането на „Лудогорец“ от Шампионската лига мои бивши колеги от централната преса ми звъннаха по телефона, за да ме питат за бъдещето на треньора Пауло Аутори. Между другото, често си споделяме с тях за представянето на „Лудогорец“, тъй като и те са наясно, че съм един от малкото пишещи за спортни издания, които са настроени позитивно към разградския тим.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1352