Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Студената зима на 81-ва – нищо по-различно, само дето си нямахме Бойко Борисов да ни спасява...
23 January 2017

Тъкмо се бях наканил да напиша нещо за трагичните социалистически времена, когато на зимата й се викаше зима, а не „бедствено положение“, когато глобалното затопляне беше още научна фантастика и когато другарят Живков въобще не си мърдаше пръста, да вади лично тирове от шанците, и излезе публикация на колежката Мила Кюлюмова „Снежната блокада през 1981 година – четири дни не драма, а емоции в преспите“ /„Екип 7“, бр. 4 от 11 януари 2017 г./...

Продължава...
 
Размисли зад Великата китайска стена
18 January 2017

В един горещ августовски ден на 1989 година с доц. Ли Шън, преподавател по руски език в Хоххотския университет, се разхождахме по Великата китайска стена. Той беше интересен събеседник, винаги открит за философски размисли и разсъждения на тема държава и общество. Интересите и знанията му далеч надхвърляха границите на професионалната му подготовка.

Продължава...
 
Властта в Цар Калоян продължава натиска върху инакомислещите
18 January 2017

Снегът, който наваля обилно и в нашия град, създаде трудности. След като се успокои времето, реших да посетя имота си, който е в очертанията на града. Плащам си редовно данък сграда и смет, но след като видях, че улицата е почистена само около 20 метра, а другите 30 метра, които заема от улицата моя имот, са оставени непочистени.

Продължава...
 
За бразилците в „Лудогорец“
18 January 2017

Неотдавна в. „Меридиан МАЧ“ съобщи, че „Лудогорец“ е трети в Европа по броя на бразилците в отбора. Те са 10. Това ме наведе на мисълта да напиша нещо за тях.

Присъствието на бразилците в отбора е много полезно. То по-скоро е чудесно. Та Бразилия е първа световна сила във футбола. Нашите бразилски момчета са отлични футболисти. Не само за нашите мащаби, а вече и за Европа. Те са много скромни и възпитани. Не ходят по нощни заведения.

Продължава...
 
Не се свенете да изразите уважение към Дулинко Дулев
16 January 2017

Въобще не ми е работа да се намесвам в решенията на еди-каква си комисия на високо общинско ниво, която раздава правото някому да се нарече почетен гражданин. Нито съм институция някаква, нито пък личност, която може да влияе с препоръки и оценки. Пък и никой не ми ги е искал, защото самият аз за Разград съм „Господин Никой”.

Продължава...
 
Не вземам лично решенията кои улици да се асфалтират
16 January 2017

По време на обсъждането на бюджета на община Разград, състояло се на 6 януари 2017 година, г-н Николай Мечев ме обвинява, че от 5 години поставя въпроса за асфалтирането на улицата, на която живее с още 17 домакинства и която аз отказвам да асфалтирам. Това не е така и подкрепям твърденията си с конкретни факти.

Продължава...
 
Ако това в Исперих е демокрация, по-добре да връщаме развития социализъм!
16 January 2017

Макар Разград да е все пак областен център, станалите миналия месец публично достояние възнаграждения на общинската власт предизвикаха възмущение и полемики сред местните данъкоплатци.

В същото време далеч по-малката и бедна община Исперих, оказва се, се е превърнала в бастион на чиновнически лукс, огромни заплати и бюрократично спокойствие.

Продължава...
 
При обсъждането на проетобюджета на Исперих не са допуснати никакви нарушения
13 January 2017

Уважаема редакция, уважаеми жители на Исперихска община,

По повод на направеното изявление от госпожа Ива Кънева Стоянова в броя на вестника от 11.01.2017 г. в качеството си на председател на Общински съвет - Исперих съм длъжен да заявя следното.

Продължава...
 
Изгониха ме от публичното обсъждане на бюджета в Исперих
11 January 2017

Уважаеми граждани на град Исперих, уважаеми журналисти от вестник „Екип 7“,

казвам се Ива Кънева Стоянова и съм коректен данъкоплатец към община Исперих!

Днес /б.ред.- вторник/ присъствах на публичното обсъждане на проектобюджета за 2017 година на община Исперих, при което констатирах следните факти:

Продължава...
 
„Да“ за Дулинко Дулев и за идеята да стане почетен гражданин...
11 January 2017

Дано не провокирам съдбата с това си писание, защото преди години, обявявайки в „Екип 7“ съгласието си с номинирането на Симеон Варчев за почетен гражданин на Разград, тутакси Добрин Попов, един от първопроходниците в разградския баскетбол, в същия вестник обяви своето несъгласие. Година по-рано Варчев беше обявен за почетен гражданин на Варна, като един от най-заслужилите за развитието на баскетбола в черноморската столица.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1148