Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Улици в Благоево стават блата при всеки дъжд, от Общината от години нехаят
07 June 2017

Тази снимка е направена на 3 юни на улица „Вит“ в село Благоево. Както се вижда, това е по-скоро блато с дълбочина 30-35 см, а не пътно платно на 30 метра от главен път Разград-Попово. Блатото започва от мост и завършва с мост. Тази ситуация в този участък се появява при всеки дъжд от много години насам. За проблема неведнъж сме уведомявали Община Разград с молба нещо да се направи. Уви, глас в пустиня.

Продължава...
 
Пътят към римското селище е в дупки, пълни с кал. Защо?
05 June 2017

Пешеходната и велосипедна алея по пътя към Абритус е осеяна с дупки, пълни с кал. След падналите дъждове през миналата седмица, пътят за пешеходци от страната на „Биовет“ е в окаяно състояние. Избралите придвижването пеш или на две колела са принудени да излизат на платното за движение, за да избегнат изцапването с кал. Когато не вали, състоянието на пътната настилка не е по-добро. Дупките и напуканият асфалт развалят иначе приятната разходка до археологическия резерват.

Продължава...
 
Претенцията е едно, а реалността съвсем друга
26 May 2017

Бих искал да взема отношение във връзка със статията „Чии интереси обслужва „Време за промяна сега?“, тъй като се споменава моето име. Вътрешната ми убеденост зачита всяко едно противоположно мнение, но някак си започна да ми идва в повече различни знайни и незнайни „герои“ да злоупотребяват с моето име. Щях да подмина въпросната статия, ако не беше пълна с неистини и насилена с изразни средства без съдържание.

Продължава...
 
Кварталният магазин – не го загърбвайте, той е част от нашия живот!
24 May 2017

Беше след 1989 година, когато кварталните магазини никнеха като гъби. Фалитите им започнаха щом построиха моловете. В квартал остана най-много по един и то подложен на жестока конкуренция от чуждите големи магазини.

Но когато започваха студените дъждовни дни, заледените пътища, тогава хората осъзнаваха колко е необходим кварталният магазин.

Продължава...
 
Светлина в тунела: има все още учители с мисия да водят напред децата ни!
24 May 2017

Преди всеки 24 май съзнанието ми е провокирано от размисли за учителите и учениците. Обичам този празник. Все още мога да започна „Върви, народе възродени“ и да я изпея цялата. И докато си пея, усещам, че някъде отвътре ме обзема светло и радостно чувство.

Продължава...
 
Оптимистични мисли за капанците и духа
24 May 2017

Искам и аз да кажа няколко думи относно разгорелия се спор около фолклорния събор в Гецово.

Че такъв фестивал трябва да има – спор няма. Като човек, отрасъл и дълги години живял в Гецово /отскоро отново имащ възможността да се зарежда с роден въздух/, чисто емоционално би следвало да кажа – да, трябва да е в Гецово.

Продължава...
 
Чии интереси обслужва „Време за промяна“ сега?
22 May 2017

Уважаеми членове на организационни структури на „Време за промяна“,

Застанете с имената си под публикуваната в „Екип 7“ декларация!

Публично известно е, че в повечето села Ваши организационни структури вече няма. В град Кубрат също. Общинска организация с избран колективен орган на управление, легитимен председател и устав – НЯМА!

Продължава...
 
Синът ми не можа да се срещне с „Лудогорец“ и да развее българския флаг в Португалия...
12 May 2017

Аз съм Анелия Терзиева. В миналия брой на „Екип7“ сте публикували новината, че шампионът на България по плажен футбол „Спартак“ /Варна/ ще гостува утре /б.р. в четвъртък/ на „Лудогорец“ и че този отбор ще защитава честта на страната ни с участие в плажната Шампионска лига в Португалия .

Продължава...
 
Нито глупостта, нито некадърността имат свършване...
05 May 2017

С интерес прочетох бележката на Шенол Ахмедов „Да опитаме да ограничим намаляването на населението в Лудогорието“ от бр. 45 на „Екип 7“. Дори си подчертах написаната от автора препоръка, че „затова обаче трябват сериозни управленски решения“. След което ми се прииска да перифразирам мисълта Алберт Айнщайн, че вселената все някога ще свърши, но човешката глупост – не, в: населението на Лудогорието ще свърши, но местната управленска некомпетентност – не!

Продължава...
 
Защо майка ми пътува с два билета от София до Разград?
05 May 2017

На 2 май отидох в офиса на „Юнион Ивкони“ на Автогара Разград, за да купя билет на името на майка ми Еленка Тодорова, която щеше да пътува от София до Разград с автобуса на 3-ти, който тръгва от Централна автогара в 8.30 часа. В сряда сутринта тя пристигна в столицата с полет от Германия, където беше на гости на сестра ми.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1202