Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Сирни Заговезни или Хелоуин?
02 November 2016

Сирни Заговезни или Хелоуин? Това е един от често обсъжданите въпроси през последните няколко години. Всъщност и българският, и американският празник имат нещо, по което си приличат, и след като разгледаме и двата празника поотделно, ще разберем защо и кой от тях предпочита младото поколение.

Продължава...
 
Почитай си историята, разградчанино, ако искаш да имаш бъдеще!...
31 October 2016

Имаше един социалистически виц: „Срещнали се две кучета на браздата на гръцката граница. Едното бяга от Гърция за България, другото от България за Гърция… Защо бягаш, бе? - попитало гръцкото куче нашенското такова...Защото ми дават да ям, ама не ми дават да лая, а ти защо бягаш?... Защото на мен пък ми дават да лая, ама не ми дават да ям! – отговорило то.

Продължава...
 
Да се...изтаковаш на метеното, или за един висш пилотаж в простотията
28 October 2016

Вече месеци наред почти всяка сутрин живеещите в блоковете срещу спортната зала до автогарата ставаме свидетели на, бих казала висш пилотаж в простотията. Мъж на зряла възраст влиза да разхожда и изхожда кучето си на чисто новото спортно игрище, което бе изградено в междублоковото пространство.

Продължава...
 
Има още един източник на вонята над Разград и той е в Недоклан
26 October 2016

Уважаема редакция, обичам този вестник и дълбоко уважавам екипа, който го създава, затова не допускам, че „резултатите от извънредните проверки“ по повод на „обгазяването“ /не само в сряда, а в следващите дни/ са успели да заблудят и вас.

Честно казано, цялата ситуация с проверките ми прилича точно на оня старец, който недовиждал и недочувал, но със силно развито чувство за самосъхранение не пресякъл улицата, докато не отминал самолетът над него, защото си мислел, че се задава кола.

Продължава...
 
„Травиата“ в Разград - който не дойде, може само да съжалява...
26 October 2016

Нашият град е град с културни традиции. Аз пък съм един от тия, които не само се възхищават от културата във всичките й разновидности, но колкото и нескромно, даже клиширано да звучи, коленича пред нея.

Гледал съм я тая, слушал съм я „Травиата“ - я има, я няма преди около петдесет и кусур години на софийска сцена, сравненията са излишни.

Продължава...
 
Измислена история за Вълю Българията, който стана Вълю Лайното и за нашите български работи...
26 October 2016

Вълю Вълев постъпи на работа в института със собственоръчно написана биография. Както всяка автобиография, така и неговата съдържаше малка, героизирана част от фамилната му история, отражение на несбъднати желания. Беше роден някъде в Тетевенския край. Злонамерените му земляци говореха, че е потомък на оня дядо Вълю, който предаде Бенковски и малката му чета след Априлското въстание в местността Костина край с. Рибарица.

Продължава...
 
Защо не работи Часовниковата кула? Въпрос на пари ли е, на организация, на желание?...
24 October 2016

Не вярвах, че ще седна да пиша тези редове, защото донякъде ми е било безразлично, но от друга страна в последно време взех сериозно да се замислям - какво всъщност стана с часовниковата кула в Разград?

Някой чувал ли е, забелязал ли е, направило ли му е впечатление, че тя не работи. Може би вече втори месец. Ни вопъл, ни стон, ни звук, ни камбанен удар, ни показване на час.

Продължава...
 
Внимавайте! Безплатният паркинг зад пощата в Разград не е безплатен!
24 October 2016

Уважаема редакция, пиша Ви, за да алармирам читателите за това, че безплатният паркинг зад пощата в Разград всъщност не е безплатен.

В петък, както винаги, синът ми беше на училище. По принцип часовете му са до 11.15 ч., но този път ми се обади, че са ги разпуснали по-рано и така в 11.05 ч. бях пред училището, за да го прибера.

Продължава...
 
Маргарита ВЕЛИКОВА: Благодарна съм на домашния ми помощник за грижите и подкрепата
24 October 2016

„Изключително съм признателна на домашния ми помощник Лиляна Александрова, която се грижи всеотдайно за мен и ме подкрепя при извършването на ежедневни дейности като ходене, пазаруване и чистене“. Това разказа 51-годишната Маргарита Великова от Разград, която е претърпяла три операции за отстраняване на тумор в главния мозък. Вследствие на втората хирургична интервенция жената е с увредено зрение и се нуждае от придружител.

Продължава...
 
Бюрократщина, слаби доктори и ръждива вода ми вгорчиха престоя в Разград
21 October 2016

От двайсет години живея в Пловдив. Наскоро майка ми почина и аз се върнах временно в Разград. Само за няколко дни установих, че решението ми да живея на друго място е било правилно. Сблъсках се с бюрократщина, а за нивото на медицинското обслужване и нравите на някои лекари на отговорни позиции мога само да кажа, че ако някой болен иска да оздравее, трябва да избягва болницата тук.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1102