Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Празничните базари в центъра убиват дребния търговец
16 December 2016

Пиша тези редове по повод на една наложена практика от Община Разград – организиране на така наречените базари в центъра на града по повод и без повод. Ще Ви изложа някои от моите доводи против тези мероприятия, с които общината ощетява голяма част от гражданите на града, работещи в сферата на търговията целогодишно, изрядни платци откъм данъци и такси за тази своя дейност.

Продължава...
 
Де всички у нас да работеха както разградските хирурзи!...
14 December 2016

Пиша това писмо с благодарност към хирургичното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград.

Макар и кратък, престоят ми там събуди в мен желанието да поощря работата на всеотдайните медицински работници на отделението, ако не с друго, то поне с няколко добри думи. Смятам, че те имат нужда да чуват по-често похвали за усърдието, с което изпълняват трудната си, но благородна професия.

Продължава...
 
Студентска Коледа, или как писателят Захари Стоянов изуми...милицията
14 December 2016

По време на моето детство Коледа беше на 7 януари. Масата в нощта срещу нея се отрупваше с постни яденета, най-вече плодове, а дядо ми ме повдигаше до тавана и благославяше:

- Ей толкова голям да станеш и много умен!

Нито едното станах, нито другото, но вече е късно да съжалявам за това.

По време на студентските ми години Коледа се празнуваше без много шум и публичност на 25 декември.

Продължава...
 
Хаджер ОСМАН: Мъжът ми е 100% инвалид, а му отказват личен асистент
14 December 2016

„В продължение на осем години бях личен асистент на съпруга ми, който е със 100% инвалидност, но в последните две му отказват тази социална услуга. Ядосана съм, заради несправедливия принцип, на чиято база се одобряват кандидатите за лични асистенти, защото познавам хора, които се грижат за своите близки, които нямат нужда от чужда помощ. Да не говорим, че има хора, които само фиктивно работят като лични асистенти и само източват социалната система“, разказа 62-годишната Хаджер Осман от Разград.

Продължава...
 
История с куче
09 December 2016

Дядо Васил, съседът ми по селска къща, открай време имаше куче. Отгледа го от малко и още когато го донесе, бяхме единодушни, че трябва да се наименува Шарко. Защото беше шарен – бялото в него се редуваше с черно, дори ушите му бяха такива. Свикнахме с него, още повече, че по цял ден дядо Васил му викаше ту да дойде при него, ту да се махне от цветната градинка, където обичаше да се търкаля.

Продължава...
 
Как Момина чешма засенчи Айфеловата кула...
09 December 2016

Да, така бе разтресен символът на Париж, че парижани още дълго време ще ги люлее този земетръс...Напук на многото си „доброжелатели“ у нас Орлите доказаха в Париж, че израстват от мач на мач и вече играят като равен с равен с класни европейски отбори от ранга на ПСЖ. Виждаме как европейски грандове вече се съобразяват с разградския тим.

Продължава...
 
Кметът и губернаторът трябва да си закачат картата с анализа на региона срещу бюрата
07 December 2016

Докато България е последна по доходи и среда за живеене в целия Eвропейски съюз, оказва се Разград и регионът са на дъното като опашкари в таблицата на страната по развитие и икономика.

Продължава...
 
Комшии ме спасиха, след като коминът ми се запали
05 December 2016

Искам да благодаря на моите отзивчиви съседи, които ми помогнаха в критична за мен ситуация. Преди една седмица, късно вечерта, коминът на къщата ми в село Дянково се самозапали от натрупаните сажди. Много се изплаших и изпаднах в силно шоково състояние, изобщо не знаех как да реагирам. Цялата се разтреперих, не можех да стоя на краката си, пръстите на ръцете ми започнаха да пожълтяват.

Продължава...
 
Буквално се задушавам в родния Разград
02 December 2016

От няколко месеца се мъча да установя какво ми е. Почти половината от времето прекарвам в София, където имам жилище, другата половина съм си в Разград, в моя роден град. Когато съм в Разград, носът ми е постоянно запушен, а нямам хрема и не ме боли гърло.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Заявените реформи на ГЕРБ са обречени на неуспех
02 December 2016

На заседанието на Общинския съвет в Разград във вторник бяха избрани двама заместник-председатели на местния парламент и се извършиха някои промени в състава и ръководствата на постоянните комисии. Една от най-изненадващите смени бе свалянето от председателския пост на Иво Димитров от Реформаторския блок, който оглавяваше комисията по ТСУ.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1128