Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Селата в община Разград са подложени на безогледна дискриминация
05 January 2018

 

 

Бог високо, цар далеко – ето Ви точна фраза, отразяваща трайното негативно отношение на властимащите /и преди, и сега!/ в Община Разград и кметство Благоево към населението на една махала/квартал на Благоево. На книга Община Разград има за приоритет „подобряването на инфраструктурата на малките населени места“, но изглежда този приоритет е валиден само за някои от населените места.

 

Продължава...
 
Премиерът и правителството се изплюха на разградчани в сурата. На кмета – също!
28 December 2017

 

 

И какво стана, мои съграждани, с нашите проблемни лъвчета?

Усетихте ли как нашето любимо правителство ни се изплю право в сурата?

Как отново доказа, че нашият регион, че хората, които живеем тук, че нашият глас нищо не струва, че ние не можем да отстояваме своята собственост и своите желания...

 

Продължава...
 
Време е общинарите да се разшетат и да разчистят града от коли гробници
20 December 2017

Здравейте! Относно статията „Десетки зяпаха обърната по таван кола, никой не сигнализира полицията“, поместена в броя на „Екип 7“ от 15 декември, аз бих искал да попитам какво въобще търси този автомобил на обществен паркинг. След като е бракуван, той трябва да се предаде на отпадъци или да се паркира в частен имот - декларация за това се попълва в КАТ още при бракуването.

Продължава...
 
Не можем стигна Румъния, камо ли да гоним Америка!
18 December 2017

Първото си посещение в Румъния направих преди 10 години, обикаляйки „тяхната“ Добруджа край Дунава.

Второто беше неотдавна. В групата ни бяха хора от областта – от Разград, Кубрат, Лозница и Гецово.

Ето за какво си мислех докато обикалях и гледах как я карат румънците.

 

Продължава...
 
Народът е болен. Но има и истински лекари – да им благодарим!
13 December 2017

В годините на моята младост един мъдър роднина ми каза, че всеки осъзнат човек трябва да минава веднъж в месеца през гробищата и в болницата.

Бедни и богати, алчни и щедри, добри и зли, коравосърдечни и хуманни – няма човек, който да не е потърсил лекарско съдействие.

Продължава...
 
Коледният базар в Разград прилича на битак
13 December 2017

За поредна на година в централната част на града е разположен коледен базар, който прилича на битак. Едва ли има човек, който да не забележи шатрите на площада до джамията, увити с найлони, в които се предлагат различни стоки.

Не е ли време Разград да придобие европейски вид по време на коледните и новогодишни празници?

Продължава...
 
Образцов ремонт – и аварията отстраниха, и здравец засадиха!
11 December 2017

Обикновено сме свикнали за електро-, топло- и водоснабдяване да се говори с негативи, но този път видях нещо съвсем различно. На 7 декември сутринта забелязах теч на бистра вода по улица "Гаврил Кръстевич" в Разград, в 9.30 часа подадох сигнал във "Водоснабдяване Дунав" ЕООД. В 10 часа авариен екип с лаборатория и необходимата техника бе на място.

Продължава...
 
Музика за Коледа
06 December 2017

На древнокитайския философ Конфуций принадлежи твърдението, че ако се смени музиката на една държава, променя се и мисленето на обществото. Прието в своя преносен смисъл, казаното веднага поражда въпроса за настоящата ни родна музика, която ни свирят и която слушаме ежедневно. Факт е, че някогашният бавен и меланхоличен блус, с който живеехме, се смени преди три десетилетия от бърз, задъхан, и все още недоизяснен музикален ритъм.

Продължава...
 
Българските панаири, или за управията на ханството на ювиги хан Кубрат
06 December 2017

1. Българските панаири, както всички панаири по света, са витрините, на които се излага на показ както икономическият, така и социалният и духовният живот на нацията. В тях се извършва непосредствена стоково-парична размяна. Според кесията си всеки може да си купи всичко. От най-съвременните космически технологии до захаросани ябълки и шекерени петлета.

Продължава...
 
Замислете се как да се възползваме пълноценно от безплатното саниране
06 December 2017

Панелните блокове са в много лошо състояние, абсолютно всички текат, комините я ги има, я ги няма, отдушниците са задръстени, пространството между покрива и тавана на последния етаж е пълно с птичи курешки, перушина и скелети от умрели птици, тръбопроводите и за мръсната и за течащата вода са в много лошо състояние, железобетонът е ръждясал и се руши, падат и се лющят парчета бетон, мазите са пълни с мишки и хлебарки, около 50-60% от дограмата не е сменена - неуплътнена, изгнила, с по едно стъкло или разни фазери, балатуми или тенекии.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1269