Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Децата ни били неграмотни! А как да бъдат, след като образованието е допотопно?
23 February 2018

Господин началник на Регионалното управление на образованието в Разград,

пише Ви майка на дете от подготвителна група в Детска градина „Червената шапчица“ в село Брестовене. Имаме проблем, който за нас е голям, а за директорката и вероятно за останалите отговорни хора в системата на образованието е нищожен. А той е, че децата от подготвителната група и децата от първа група са слети.

Продължава...
 
Бюрхан ИСМАИЛОВ: ДПС да си поеме отговорността за неизгодния договор за сметосъбиране в Кубрат
21 February 2018

Уважаема редакция, с интерес следя казуса относно издадените срещу Община Кубрат изпълнителни листи. Наистина ситуацията е трудна и сложна, но тук е мястото да се поеме и политическа отговорност и да се каже ясно - този договор е подписан при управление на ДПС и проблемите, които възникнаха, са също при управление на ДПС.

Продължава...
 
Крало се е, краде се и пак май има все още за крадене...
21 February 2018

Някога, преди повече от четвърт век, правих интервю с фронтовака бай Стефан К. Оказа се обаче, че той фронт не е и помирисвал, а бил старшина на военен склад в Габрово, но за това после…

Разговаряхме с него в старата му къщичка в Керемидчилика – с градина и овошки, с двор и животинки в двора, но понеже се черпехме с житна ракия, словоохотливо побърза да ме информира, че си има собствен апартамент, купил е апартаменти на двете си дъщери и щял да се погрижи и за внуците си, ама те нещо не го слушали, обаче си живеел в къщичката, защото казанът му за ракия бил в нея и, разбира се, най-любезно ми показа продукцията си в мазето…

Продължава...
 
Анастасий ДОНЧЕВ: Залагаме на една чисто разградска бизнес идея, пък каквото отсъди Времето!...
16 February 2018

 

 

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Разград ще се разглежда докладна записка за учредяване в Бизнес зона „Перистър“ на право на строеж на биотехнологично фармацевтично предприятие на „Биотехфарм“ ООС с управител Анастасий Дончев. За това инвестиционно намерение „Екип 7“ публикува предварителна информация в броя си от 14 февруари. Днес предлагаме на нашите читатели повече подробности за тази идея, предоставени ни от управителя на фирмата.

 

Продължава...
 
За малките хора на прехода и за изгубените в него...
14 February 2018

Мобилният ми телефон сърдито изръмжа и залая. Не звъни, а ръмжи и лае, защото е последен модел на комуникационните технологии и е програмиран с езика на общуване между хората в съвременното човешко общество. Ръмжи, лае и хапе като американски питбул. Всичките ми опити да заменя кучешкото ръмжене и лаене с нещо излъчващо човешка топлина и нежност за душата, като например с Моцартовата "Малка нощна музика" или с Шумановото "Мечтание" излязоха неуспешни.

Продължава...
 
„Лудогорец“ промени и Разград освен българския футбол
14 February 2018

От 6-7 години Разград стана съвсем друг - от град нейде там, в дълбоката провинция, стана привлекателно място за мнозина. Вече гостите ни могат да видят не само старинния град Абритус, но и своите любимци в мачовете срещу тях. А някои пък видяха Абритус и други забележителности на града благодарение на „Лудогорец“.

Продължава...
 
Как посрещаме „Милан“ и защо това да е важно?
09 February 2018

Сиво, мрачно, пусто - така изглежда през месец февруари 2018 година, един от основните входове към град Разград - на двеста метра от „Лудогорец Арена“ - мястото, където след седмица ще бъдем свидетели на спортен европейски сблъсък на изключително високо ниво! Кажете ми, за бога, как едното нещо съответства на другото нещо?

Продължава...
 
Няма да се научат с добро, глоби трябват...
09 February 2018

Въобще не я вярно, че само „ония с мерцедесите и беемветата“, понеже били мангизлии и нагли, правели каквото си искат.

Сиромасите и те я карат през просото – ето как е паркирал собственикът на един прогнил старичък автомобил в Разград.

Продължава...
 
За разликите между добрия мениджър и тираничния ръководител
07 February 2018

Явленията и казусите от ежедневието се оказват най-поучителни. Дали като пасивни наблюдатели или не, дали като част от даден колектив или не, съвсем спокойно можем да кажем, познаваме ли добрия ръководител или все още мечтаем да попаднем на такъв и да изпитаме радост и удовлетворение, че сме ръководени от човек, който успява да обедини екипа и да създаде чувството на заедност и позитивна работна среда.

Продължава...
 
Първо ще закрият детската градина в Осенец, после идва ред и на селото...
07 February 2018

Искам да Ви разкажа няколко неща за Осенец от едно време, пък нека всеки сам си направи изводите какво се е правело навремето от властта за хората и особено за децата, т.е. за бъдещето, и какво се прави сега.

В края на XIX век, около 1897-1898 година, община Осенец, след допитване с населението и обсъждане на общоселско събрание, приема решение да дари на училището 532,5 декара нива – земеделска земя.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1293