Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Поставянето на оградка на детска площадка не я прави безопасна
07 October 2016

Във връзка с публикувания материал от редакцията на „Екип 7“, в брой 112 от 5 октомври 2016г., на стр.3, наречен „През деня неуморно изграждам, през нощта без пощада руша…“ от Община Разград сме длъжни да поясним следното.

Продължава...
 
Област Разград не само че не е загърбила кризата, а направо се е изгърбила от нея
07 October 2016

Последните изнесени данни от анализа на Института по пазарна икономика, в които се посочва, че Разградска област е загърбила икономическата криза и дори тегли напред области като Русенска и Габровска, малко озадачават живеещите в областта хора.

Продължава...
 
Толкова ли няма проблеми Разград, та властта се занимава с почтените хора?
05 October 2016

Във връзка с публикуваното от г-н Тома Николаев във в. „Екип 7“, бр. 110/30.09.2016 г., искам да използвам правото си на отговор, защото се чувствам лично засегнат от публикуваното и квалификациите, които използва този господин.

Аз съм един от тези, които след работа /не съм безработен /идват до този търговски обект /не дупка/, за да се видя с приятели и да изпия едно-две питиета.

Продължава...
 
За да има ред, кметовете трябва да започнат да глобяват съселяните си
30 September 2016

Със съпруга ми живеем в Разград, но имаме наследствена къща в кубратското село Юпер, която поддържаме и в почивните дни ходим там. Така беше и през последните няколко празнични дни около 22 септември. Още като пристигнахме бяхме неприятно изненадани. До оградата ни бяха разхвърляни всевъзможни боклуци, което беше очевидно, че не е станало за един ден.

Продължава...
 
Работа има в изобилие, стига да я търсиш
30 September 2016

Ако в първите години на демокрацията в България, когато настъпиха нови пазарни и икономически отношения, безработицата беше драстично голяма и хиляди се редяха пред Бюрата по труда с надеждата да намерят каква да е работа, то днес твърдо може да се каже, че работа има и то в изобилие, стига да я искаш и търсиш. Типичен пример за това е слабият интерес към проекта, спечелен от центровете "Спешна помощ" на стойност 238 000 евро за обучение и подготовка на парамедици.

Продължава...
 
„Мъртвите души“ в избирателните списъци са 1 200 000
30 September 2016

Преди време ясно и точно посочих, че в избирателните списъци са включени стотици хиляди „мъртви души“, които очевидно изкривяват общата картина и изборните резултати в незнайни за обществото посоки и в полза на различни политически и всякакви други вътрешни и външни сили, общности, кръгове и персони. За съжаление, властите умишлено не вземат отношение и ето че отново сме изправени пред същия проблем на прага на предстоящите президентски избори.

Продължава...
 
Незаконни депа никнат като гъби в покрайнините на града
30 September 2016

Пред нас не са блеснали житата, а тръни и боклук, окъпани от есенния дъжд, и ние не можем да вървим нататък, защото те нямат край на шир и длъж!

Ще направя един скромен подарък на председателя на Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград - една метла и една лопатка, за да му напомнят, че на него се пада голямата чест да се грижи да имаме чист град и градски покрайнини.

Продължава...
 
Каква е вината на пейката, че трябваше да бъде унищожена?
30 September 2016

По повод публикацията в „Екип 7“ от понеделник, озаглавена „Разрязаха с флекс пейките до квартални гаражи, които събират пияници“, искам да попитам: Каква беше вината на пейката, че се наложи да бъда унищожена?

Има една много хубава българска поговорка, която гласи „Не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава“.

Продължава...
 
За село Разград, Монтанско, с предложение за евентуално побратимство!
28 September 2016

Броихме с един мой приятел и колега, сега общински съветник, побратимените на Разград градове – 13 се оказаха…. Армаа /Северна Ирландия/, Янгджоу /Китай/, Орел /Русия/, Сомбатхей /Унгария/, Витемберге /Германия/, Брънсуик /Щата Охайо в САЩ/, Шалон ан Шампан /Франция/, Авджилар и Одунпазар /Турция/, Калараш и Слобозия /Румъния/, Познан /Полша/ и Асен/Холандия/… Според мен, трябва да има и още два – Нойбранденбург /от бившата ГДР и град от Азербайджан, на който не му помня името /дали не беше Апшерон?/, но с тях, явно, сме се разпобратимили!

Продължава...
 
За празниците, празнуващите и „ваканцуващите“...
26 September 2016

Поводът за това ми писание е току-що отминалият Ден на независимостта на България, който за пореден път в годината и за втори път в месеца стана повод за задръствания по магистралите към Черноморието и Гърция, които дадоха нов повод на Великия ни вожд Бате Бойко отново да заяви по ТВ нещо от рода на „Е, нека некой сега ми рече, че нищо не правиме и под мъдрото ми управление българите са по-бедни от времето на Бате ми Тато!?”….

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1087