Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Ангел Ангелов преди да си търси правата, да си помисли спазва ли си задълженията
19 March 2017

Уважаема редакция, уважаема г-жо Кюлюмова, запознах се с поредната Ваша статия, написана на базата на факти, предоставени от нашия „многоуважаван“ съгражданин Ангел Ангелов, и след кратко колебание реших отново да се възползвам от правото си на отговор.

Продължава...
 
Имаме ресурс за борба с телефонните измамници, трудно е само установяването им
17 March 2017

Държавните органи от изпълнителната и съдебната власт нямат нормативен дефицит в борбата с телефонните измами. Затрудненията са свързани с установяването на извършителите. Това посочва Омбудсманът на Република България Мая Манолова в отговор на жалбата, която възрастни разградчани изпратиха чрез „Екип 7“ през януари.

Продължава...
 
Не сквернете патриотизма и България с политически маскарлъци!
13 March 2017

Уважаеми съграждани, Реформаторският блок и лично аз като водач на листата на коалицията, сме подложени на агресивна клеветническа кампания от представящия се за говорител на дясното Никола Николов, който сега е лице на Нова република в Разград. Вече заявих, че Никола Николов няма да го коментирам, тъй като избирателите отдавна са си казали думата за него, няма да отговарям и на лични нападки, защото ми е чужд езикът на омразата.

Продължава...
 
Доходен занаят стана ибрикчийството. Голяма далавера се върти с него...
13 March 2017

Да ме прощава моят приятел журналистът Любен Панов, че му стъпвам на територията, макар и обут с лачени трандафори, и че вземам за временно ползване един от главните му герои - Лудото Сабри. Но когато човек прочете книжката му „Такси за Дренчовица“, не може да не се замисли и да не поразсъждава върху авторовите идеи и внушения. Книгите за това се пишат, за да се разсъждава върху написаното.

Продължава...
 
Филиалът подготвя квалифицирани специалисти, а не кабинетни учени
13 March 2017

Най-после академичната общност на разградския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ започна да прилага теорията от дебелите учебници на практика чрез създаване на реално производство .

Новите икономически механизми, довели до раздържавяване на предприятията и изкупуването им от частни фирми и дружества, нарушиха утвърдената традиция студенти да водят практически занятия в реална работна среда.

Продължава...
 
Майката на Маги да не плюе хората, които са й помогнали
08 March 2017

Силно възмущение изпитах, след като прочетох статията във вестник „Екип7“, озаглавена – „Защо сдружение „Да бъдем хора“ прибра 5% от даренията за Маги?“ .

За мен и всеки здравомислещ човек е ясно, че няма нарушения и злоупотреби от страна на председателя на неправителствената организация Полина Иванова.

Продължава...
 
Срещу вятърните мелници, или народ ли сме или стадо?
06 March 2017

Отмина поредната сакрална дата от нашата история – 3 март. Пак чествахме и славословихме, пак ляхме сълзи и дитирамби, пак се клехме във вярност, любов и преданост. Защото сме народ от мазохисти, продължаващ упорито да си втълпява и внушава любов към оня, който го лъже в очите, който го манипулира и моделира в изгода на шовинистичните си и имперските си амбиции. Извинете ме, но сме дори не народ, а овче стадо, наивно следващо „пастирите си“ към кланицата и заколението. Към изличаването ни от световната и европейската карта!

Продължава...
 
Докога ще плащаме за вода, която не сме консумирали
01 March 2017

От години „Водоснабдяване –Разград“ ощетява своите потребители, начислявайки им разпределение на вода, за да компенсира загубите по системата - от стари инсталации, от ненавременни ремонти, от разлики в параметрите на отчитащите водомери ...

Не съм сигурен дали тези загуби трябва да се покриват от гражданите, тъй като имам чувството, че те са калкулирани и в без това високата цена на водата.

Продължава...
 
Млади хора, а пък стоят без работа... Някакви идеи, господа?
27 February 2017

Простете, но ми стана много смешно от нещо прочетено в любимия ми вестник... То тази дописка ще е за друго, но аз искрено се забавлявах, когато на 2 страница долу /от броя в миналия понеделник/ фиксирах израза за едва „прохождащия в политиката 24-годишен Димитър Ганчев“, а след това прочетох мнението на г-жа Диляна Георгиева на 8-ма страница горе, където тя ни сподели, че „в областта много млади хора от 15 до 29-годишна възраст са неактивни – не учат, не работят, не спортуват, нямат мотивация да се развиват и да участват в общественият живот“.

Продължава...
 
Кому е нужно парите на дарители да минават през сдружение?
27 February 2017

Ако бяхме нормална и социална държава, каквито днес са например Швейцария и Норвегия, нямаше да се налага родителите на 3-годишната Маги от Разград да разчитат на дарения за лечението на дъщеря си. Но понеже и след т.нар. „преход“, и след приемането ни в Евросъюза, си оставаме една от най-бедните и неуредени държави, се пръкват измислени структури, наречени сдружения, които, под предлог, че помагат на обществото, трупат дивиденти.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1175