Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Гражданската позиция не се изразява само в това, което искаме, а и в това, което вършим!
13 September 2017

В „Екип 7“ от 11 септември на страница 9 е публикуван материал, който скача от тема в тема. Една от тях касае и дейността на Община Разград – запълване на дупките в квартал „Орел“, което се извършва в момента. Посочено е, че човек, живеещ в бл. 24, не е доволен от начина, по който се прави това и коментира, че „Всяка година се запълват дупките в жк „Орел“ с по един пръст асфалт… Това е като да наливаш от пусто в празно. Харчат парите за пълнежи - еднодневки, на следващото лято пак на нова сметка, ама все нашата“.

Продължава...
 
Община Разград: Междублоковите пространства са за обществено ползване
04 September 2017

Живея в блока на ул. "Искър" 16, зад който има пространство, използвано за паркинг. Допреди година там имаше табела, ограничаваща достъпа на външни автомбили. Дори имаше и полиция. Сега табелата я няма и паркинга се пълни с коли от града, селата и други региони. Стана така, че ние, живущите, няма къде да спираме автомобилите си и се принуждаваме да го правим на платения паркинг откъм улицата. Освен това магазините няма как да зареждат. Смятам че това е несправедливо.

Продължава...
 
Жител на Раковски съветва гражданите да са нащрек в магазините
01 September 2017

Жител на село Раковски, решил да си купи замразена скумрия от магазин "Корона" в квартал „Васил Левски“ в Разград и останал крайно изненадан от несъответствието между цената в етикета на опаковката на рибата и цената от касовата бележка. След ревизиране на сметката 38-годишният Хюсмен Хюсмен открил, че скумрията му струва с 1 лев повече.

Продължава...
 
Работа има, няма желаещи да я работят
30 August 2017

Странна е статистиката на Дирекция "Регионална служба по заетостта" в Русе, която "оптимистично" отчита за месец юли 2017 година лек спад на безработицата в Разградска област.

Продължава...
 
Новите предизвикателства на мутробарока – един „актуален“ у нас стил
21 August 2017

Какво е мутробарокът? Може би най-точното понятие, с което може да го отъждествим, е безвкусица. В една смесица от архитектурни елементи и строителни материали без обоснована употреба липсва най-важното – вкусът, във всички смисли на тази дума. При употребата на много „подправки“ и различни вкусове крайният резултат е без вкус. Без вкус, стил и култура при цялостното проектиране. Основен прийом е използването на декоративни елементи, скъпи материали, но за съжаление в много случаи изпълнението е непрофесионално.

Продължава...
 
Благодарим на всички, които ни помогнаха и ни спасиха живота!
21 August 2017

Уважаема редакция, искаме първо ние, двамата – майка и син, които стояхме 3 денонощия на улицата и под жаркото слънце, и след това в големия дъжд – буря, да Ви благодарим, че първи се озовахте при нас, за да разберете какво точно се е случило. И специално на журналистката Антония Кирилова, която всъщност написа и репортажа . Благодарим й!

Продължава...
 
Докога кални води ще заливат селото?
21 August 2017

Преди години жителите на село Гецово избраха члена на БЗНС Пенчо Пенчев за кмет. По настояване на избирателите той се зае с изграждането на подземен канал за мръсни води. Според условията, това можело да стане само ако има 2000 жители в селото. Зае се кметът с нелеката задача – установи броя на жителите и изготви списъците и ги представи на Общината в Разград. Дотук добре! Ама не!

Продължава...
 
Администрация, любов моя...
17 August 2017

Всички знаем, че днес сме наследници на командно-административната система на тоталитарното общество. Дотам се бяха слели партия, държава и бюрокрация, че обществото бе почти циментирано и не можеше да мърда наникъде. Още малко и съвсем щеше да се разшири административно-командната система и да не останат хора, за да бъдат управлявани и командвани. Цялото общество щеше да се състои от бюрократи от различно ниво и тип.

Продължава...
 
Маестро Георги ЧИМШИРОВ: Диригентът Красен Иванов да стане почетен гражданин на Разград!
16 August 2017

Дългогодишният ръководител на Разградската филхармония Маестро Георги Чимширов се обърна чрез „Екип 7“ към разградската управа и обществеността с предложение за избирането за почетен гражданин на града на сегашния ръководител и диригент на симфониците Маестро Красен Иванов. Поместваме изцяло писмото му.

Продължава...
 
От липсата на консолидация на ВиК операторите ще загубят всички общини в областта
04 August 2017

В последния брой на „Екип 7“ e публикувана статията „Община Разград губи 35 000 000 лева“ . Тъй като материалът съдържа и некоректна информация, накърняваща имиджа на „Водоснабдяване – Дунав” ЕООД - Разград, считам за необходимо да поднеса на вниманието на читателите следните факти.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1225