Търсене

Начало История
История


Спомен за журналиста и човека Тодор Митев
05 September 2018

Редицата на дългогодишните разградски журналисти оредя още с един представител на гилдията. На 1 септември след продължително тежко боледуване почина Тодор Митев – бивш главен редактор на вестник „Гледища“.

Продължава...
 
„Лудогорец“ вече е разказвал играта на...Ларнака
05 September 2018

„Лудогорец“ вече е „разказвал“ играта на кипърския АЕК /Ларнака/. Само че тогава представителите на Острова на Афродита се подвизаваха под името „Алки“ /Ларнака/.

Мачът се игра, по мои спомени през 1974 година /може и да греша, ще бъда благодарен, ако някой ме поправи в такъв случай/ на стадион „Дянко Стефанов“ в Разград и приключи 7:1 за нашия тим.

Продължава...
 
Разградската джамия - един от най-големите шедьоври на османската архитектура по нашите земи
29 August 2018

В началото на годината Желязната църква в Истанбул отново отвори врати след дългогодишна реставрация, в която турската държава вложи 4 млн. евро. Във връзка с това се заговори за реставрацията на джамия на наша територия. България обяви желанието си джамията „Ибрахим Паша“ в град Разград да бъде възвърната в автентичния си вид.

Тя е третата по големина на Балканския полуостров и се смята за първата акустична джамия след „Св.София“.

Продължава...
 
Цветан Велев – ненадминатият разградски театрален режисьор
24 August 2018

Повиквателната на режисьора Юксел Чаушев да се яви в разградската небесната театрална трупа, по месец /а и по дата почти/, съвпадна с 20-годишнината, откакто колегата му Цветан Велев бе назначен за главен режисьор в нея. Обикновено, когато човек тръгва на такъв дълъг път /без завръщане/, все му е тая, кой е дошъл да го изпрати, колко венци и цветя са му донесли и какви славословия са изречени над него, но на „изпращачите“ – не! Всеки се замисля за себе си и за стойността си в тоя живот…

Продължава...
 
Когато „Лудогорец“ беше с други имена...
20 August 2018

През ноември 1945 г. в класна стая на гимназията в Разград се основава дружество за гимнастика, туризъм и спорт. Предложение за името на дружеството - „Лудогорец“ прави Добромир Жечев (тогава негов председател на обществени начала). В ръководството влизат разградските граждани от това време Михаил Михайлов, Стефан Малчев - Идеала, учителката по физическо възпитание Надежда Димитрова, Кръстю Михайлов и Бонка Ковачева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 19 - 27 от 193