Търсене

Начало История
История


Войводата от Разград, загинал за българщината в Македония
24 October 2018

След Освобождението на България през 1878 година заразителен патриотизъм поражда съчувствие към неосвободените още Македония и Одринска Тракия. С отминаващото време растяла болката на нашия народ към останалите под робство сънародници в етническите български територии. Патриоти от вътрешността неудържимо се включвали в самосъздадени съюзи и по места в хайдушки чети за освобождение на Македония.

Продължава...
 
За славната история на „Бенковски“ /Исперих/ в „Б“-групата
19 October 2018

Какво е футболът? Магия или изкуство? Амбиция или самопожертвователност? Кое чувство ни привлича край зеления правоъгълник? Често се замисляме над тези въпроси и никога не намираме отговор. Няма да го открием и в бъдеще... И все пак, има нещо, което ни кара да отприщваме емоциите си, да осъмваме пред телевизионния екран, да преглъщаме горчилката от несполуките, да се радваме и да се чувстваме като победители. Това е голямата обич към футболната игра“.

Продължава...
 
Полковник Антон Дяков – великият разградски командир
08 October 2018

Полковник Антон Дяков е роден на 11 септември 1864 година в Карнобат. По майчина линия е пряк потомък на завършилия Киевската духовна семинария – Партений Белчев, учител на Иван Вазов.

Решенията на Берлинския конгрес от 1 юли 1878 г. откъсват изконни български земи от отечеството. Това поражда сериозно негодувание в страната.

Продължава...
 
Спомен за журналиста и човека Тодор Митев
05 September 2018

Редицата на дългогодишните разградски журналисти оредя още с един представител на гилдията. На 1 септември след продължително тежко боледуване почина Тодор Митев – бивш главен редактор на вестник „Гледища“.

Продължава...
 
„Лудогорец“ вече е разказвал играта на...Ларнака
05 September 2018

„Лудогорец“ вече е „разказвал“ играта на кипърския АЕК /Ларнака/. Само че тогава представителите на Острова на Афродита се подвизаваха под името „Алки“ /Ларнака/.

Мачът се игра, по мои спомени през 1974 година /може и да греша, ще бъда благодарен, ако някой ме поправи в такъв случай/ на стадион „Дянко Стефанов“ в Разград и приключи 7:1 за нашия тим.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 55 - 63 от 235