Търсене

Начало История
История


Театрални усмивки от старите сцени
26 October 2017

 

Как Слабаков „уби“ Иван Кондов в Исперих

Този случай ни го разказа преди години самият Петър Слабаков в дома му в село Бериево:

- Иван Кондов игра през 48-ма година Кънчо Чумата в пиесата на директора ни Тодор Донев „Сигнал“, а пък аз бях един лош надзирател и карам хората, значи, да работят повече от 12 часа и в края на краища убивам Кънчо Чумата…

Продължава...
 
И в Турция Наим Сюлейманоглу си остана по-българин от много българи
11 October 2017

Годината е 1997. В Северен Кипър е арестуван старозагорският журналист Жеко Василев заради това, че е преминал незаконно демаркационната линия, разделяща Кипър на две. Тогавашният главен редактор на вестник "Труд" Тошо Тошев веднага ме командирова да отразявам от мястото на събитието.

Продължава...
 
Съдбата обича смелите, те остават в историята!
04 October 2017

В началото на демократичните промени в нашата страна към умовете и сърцата на читателите тръгнаха много вестници в нашия край. На техните знамена /издателски намерения/ бяха написани един от друг по-привличащи текстове. Те таяха надежди да привлекат вниманието на читателите, да се задържат на издателския пазар. Списваха ги обикновено един-двама журналисти, а понякога хора, изкушени от печатното слово. Колко много надежди имаше на журналистическия хоризонт!

Продължава...
 
Дако Георгиев от Пороище – войводата от Илинденското въстание
04 October 2017

Родолюбив инициативен комитет, в основата на който са Иво Стоянов от Регионалния исторически музей, уредник в къща музей „Станка и Никола Икономови“ и завеждащ исторически период XV-XIX век; Мартин Николов предприемач, бизнесмен и общественик; и Димитър Петров подготвиха и проведоха паметен ден в гробищния парк на село Пороище в събота – 30 септември - годишнина от смъртта на една изключително интересна личност – Дако Георгиев от село Пороище (1867-1947).

Продължава...
 
Царските военни маневри и Разград преди осем десетилетия
24 September 2017

Първите по рода си големи бойни учения на българската армия след Първата световна война се провеждат в края на септември 1937 година в Поповска околия. Това събитие, останало в историята с името Царски есенни маневри или още Големите царски военни маневри, има не само военен, но и политически подтекст. По тази причина му се отдава голямо значение.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 64 - 72 от 193