Търсене

Начало
Кметът Валентин ВАСИЛЕВ: Започва ремонтът на жк "Орел" за близо 6 000 000
23 April 2018

„Със свое решение от 20 април, петък, Върховният административен съд /ВАС/ потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ и постанови изцяло в полза на Община Разград съдебното решение. Това означава, че започваме ремонта на жк "Орел", което ще стане след уточняване с фирмата изпълнител кога да се направи първата копка“.

Това заяви кметът Валентин Василев на извънредна конференция малко след получаване на официалните документи от ВАС.

Продължава...
 
Ремонтна фирма пак остави "Орел" без вода за дълго
23 April 2018

Подмяната на водопроводите в жк "Орел", която е в заключителната си фаза, наруши комфорта на живеещите в квартала с честите спирания на водата. Режимът беше от няколко часа няколко часа до повече от едно денонощие. За последното се жалваха в петък хора от блоковете 25, 26 и 27.

Продължава...
 
Министър Красимир ВЪЛЧЕВ: 46 деца от Разградско са върнати обратно в класните стаи
23 April 2018

Идентифицирани са 58 отпаднали деца от Разградска област, от които 46 са върнати обратно в образователната система чрез Механизма за съвместна работа на институциите за обхващане и задържане на децата от задължителна предучилищна и училищна възраст. Това обяви при посещението си в Разград министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Продължава...
 
Община Разград - оптимист за ремонта на детските градини
23 April 2018

Въпреки неяснотите и голямото забавяне на реализацията на проекта за ремонт и обновление на седем детски градини, две детски ясли, две училища и изграждане на физкултурен салон на ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф", Община Разград продължава да анонсира оптимизъм на дози.

Продължава...
 
Около Ючкурналията отново е наводнено
23 April 2018

От около две седмици каптажът, който захранва с вода чешмата с трите чучура, по-известна на раздградчани като Ючкурналията, отново прелива и водата залива денонощно улицата. Това затруднява както водачите на автомобили, така и пешеходците. Последните сме по-ощетени, тъй като газим вода и мокрим краката си, а освен това колите ни пръскат.

Продължава...
 
Отново проучват колко сме бедни и богати
23 April 2018

И в Лудогорието започна традиционното годишно анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот", съобщиха от отдел "Статистически изследвания" - Разград към Териториално статистическо бюро - Север. До края на май трима служители на отдела по график ще посещават домове в цялата област, избрани на случаен принцип. Така че хората не бива да се изненадват, ако на вратата им позвъни непознат.

Продължава...
 
Разград се присъедини към инициативата „България пее“
23 April 2018

„Някога в Търговище имаше летище, което обслужваше Шумен, Разград и Търговище - пошегува се маестро Красен Иванов след съвместния концерт на хорови формации от трите града - и ето ни днес заедно Разград, Шумен и Търговище, готови да полетим, благодарение на музиката“.

Продължава...
 
С моноспектакъла „Симург“ откриха фестивала на танцовия театър
23 April 2018

С моноспектакъла „Симург“ на проф. Александър Илиев беше открито второто издание на Националния фестивал на танцовия театър в Разград.

Зрителите се насладиха на истинско творческо постижение в жанра, посветено на древна китайска легенда за царя на птиците, който учи другите пернати да реализират мечтите си като оцеляват по закона на силната воля, издържливостта и приятелството.

Продължава...
 
Измениха в доживотна присъдата за убийството на Пчелина
23 April 2018

Апелативният съд във Варна измени в доживотна присъдата на 36-годишния Димитър Николов Петров, обвиняем по делото за жестокото убийство на Пчелина.

Решението е постановено на 10 април тази година, в момента текат сроковете за обжалване, като се очаква то да бъде оспорено пред последната възможна инстанция – Върховен касационен съд.

Продължава...
 
Пиян шофьор блъсна патрулка
23 April 2018

 

Пиян водач удари патрулен автомобил в опит да осуети проверка.

Пътно-транспортното произшествие станало около 05.50 часа на 22 април на улица „Перистър“ в Разград. Лек автомобил „Фолксваген Голф“ не спира при подаден звуков и светлинен сигнал от служебен „Опел Астра“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 24396