Търсене

Начало
Бойлер гръмна до Математическата гимназия, рани двама учители
20 June 2018

Електрически бойлер в приземен етаж на къща, намираща се на метри от оградата на Математическата гимназия в Разград, гръмна и рани двама учители.

Инцидентът на ул. „Йордан Чобанов“ 21 стана около 13.30 часа в понеделник, за радост в този час собствениците на имота Цанко и Нора Димитрови са отсъствали.

Продължава...
 
Александра Златева с първо Гран при от конкурса „Морско конче“
20 June 2018

14-годишната певица Александра Златева стана носител на най-голямата награда Гран при от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, който се проведе преди дни в морската ни столица. Това съобщи директорът на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ при Народно читалище „Развитие 1869“ Деян Денчев.

Продължава...
 
Крият името на адвоката, получавал пари от Общината в Разград
20 June 2018

Има основателни съмнения за законосъобразността на подписания от кмета Валентин Василев договор, според който от дейност "Общински съвет" се заплащат 400 лева месечно на външен адвокат за "правни консултации". Това заяви бившият председател на местния парламент в Разград Стоян Ненчев по време на заседанието на Комисията по законност към ОбС. "Какво е налагало това, след като в общинската администрация има цяла дирекция за правно-нормативно обслужване, в която работят на щат няколко юристи.

Продължава...
 
Апелативният съд потвърди 4000 лева парична гаранция за д-р Мичев
20 June 2018

Апелативният съд във Варна потвърди паричната гаранция от 4000 лева, която преди две седмици Окръжен съд-Разград наложи на д-р Бранимир Мичев.

Втората по тежест мярка за неотклонение бе взета по най-новото досъдебно производство срещу хирурга – това за притежание на наркотични лекарствени продукти.

Продължава...
 
„Мистерията на българските гласове“ оглася древния Абритус
20 June 2018

Концерт на Женския вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“ и австралийската певица с дълбок мистичен глас Лиса Джерард е звездният елемент в тазгодишното издание на историческия фестивал „Античният Абритус“. Това съобщи Виолета Антонова – главен експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград. Тя посочи, че двудневното събитие ще премине под знака на Европейската година на културното наследство 2018 и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Продължава...
 
Делото за загиналите от „Паркстрой“ пак се отложи
20 June 2018

Ново искане за допълнителни свидетели отложи делото за тежката пътна катастрофа, при която загинаха 46-годишният директор на ОП „Паркстрой“ Звездомир Илиев и 34-годишната общинска съветничка от БСП и служителка в предприятието Петя Петкова.

Поредното заседание на процеса се гледа в понеделник в Шуменски окръжен съд.

Продължава...
 
Обвиниха двама за смъртоносния инцидент по водния цикъл в Исперих
20 June 2018

Двама души са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Разград за смъртоносния инцидент отпреди три години, който беляза изпълнението на водния цикъл в Исперих.

Като обвиняеми са привлечени 40-годишният технически ръководител Р.В. и 52-годишният Е.Е., който е бил шофьор на товарен автомобил на обекта.

Продължава...
 
Обжалването по делото за лотарийния билет влезе в Окръжния съд
20 June 2018

Обжалването по делото за откраднатия лотариен билет влезе в Окръжния съд в Разград.

Перипетиите обаче започнаха още от първото заседание, което трябваше да се състои в понеделник. Оказа се, че в последния момент единият от адвокатите Марковски, който води защитата на подсъдимия Ергин Хасан, е подал молба за отсрочване за друга дата. Посочил здравословни причини за невъзможността да се яви.

Продължава...
 
Пореден англичанин стана жертва на домова кражба
20 June 2018

Пореден англичанин, решил да си закупи имот в Разградско, стана жертва на домова кражба.

40-годишният Томас Джоузеф от Саутхемптън разбрал, че къщата му в Каменово е била обрана, когато се прибрал в нея след близо два месеца отсъствие от страната.

Продължава...
 
От днес седмокласниците подават документи за прием в гимназиите
20 June 2018

От днес до 26 юни кандидат-гимназистите подават документи за участие в приема след 7 клас в държавните и общински училища в Разградска област, напомнят от Регионалното управление на образованието.

Според данните на просветното ведомство 1073 седмокласници завършват основното си образование, от които 64 деца със специални образователни потребности. Те имат право да избират между 21 профилирани и 34 професионални паралелки в гимназиите в региона.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 24921