Търсене

Начало
Пак спор за заплати в Общински съвет - Разград
21 February 2018

Докладна записка относно определяне на възнагражденията на заместник-председателите на Общинския съвет в Разград е включена в дневния ред на заседанието на местния парламент, което е насрочено за 27 февруари. Вносител на документа е председателят на ОбС Стоян Ненчев /БСП/.

В края на ноември 2016 година - година след началото на мандат 2015-2019, по предложение на тогавашния щатен председател Надежда Радославова /ГЕРБ/ за пръв път беше въведена и платената длъжност зам.-председател.

Продължава...
 
Исторически музей - Исперих подписа нови договори с туроператори
21 February 2018

Миналата седмица в София се проведе 35-то издание на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА експо". За пореден път и без прекъсване в авторитетното туристическо изложение участва и Историческия музей - Исперих, който бе представляван от директора Цветалин Цветанов и заместничката му Борислава Вискова.

Продължава...
 
Завет и Самуил ще имат „Бърза помощ“
21 February 2018

Предложението на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева за Областна здравна карта бе утвърдено от създадената за това комисия с няколко корекции, възникнали по време на дискусията на заседанието в понеделник.

В заседанието, ръководено от заместник областния управител Евгени Драганов, участваха представители на общините в областта, лечебните заведения, съсловните организации на работещите в сферата на здравеопазването и РЗОК.

Продължава...
 
Потвърдиха присъдата на нашенец, плащал с пари от източена сметка на чужденец
21 February 2018

Апелативният съд във Варна потвърди наказанието на 37-годишен нашенец, който миналото лято бе осъден в Разград на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба от 3000 лева за това, че е плащал с пари от източена сметка на чужденец.

Продължава...
 
Опитаха да запалят автомобил в Разград, потрошиха други два
21 February 2018

Три автомобила са били увредени на територията на областната дирекция на МВР в рамките на няколко часа в понеделник срещу вторник вечерта.

Около 1.10 часа вчера неизвестно лице е направило опит да запали „Опел Астра“, собственост на 45-годишен мъж от Разград. Нанесената щета е в процес на изясняване, а по случая е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на полицията.

Продължава...
 
Окончателно потвърдиха условната присъдата на Айхан Хашимов
21 February 2018

Върховният касационен съд окончателно потвърди условно наказание от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за кмета на Лозница.

С решение от вчера Айхан Хашимов и на последна инстанция е признат за виновен в това, че като длъжностно лице е нарушил бюджетен закон, като е разпоредил 662 272 лева целеви средства да бъдат използвани за ремонт на обекти, които не са пострадали от бедствия и с това е нанесъл вреди на държавата.

Продължава...
 
До месец съдът решава дължи ли прокуратурата пари на Цеко Цеков
21 February 2018

До месец Окръжният съд в Разград ще реши дължи ли прокуратурата пари на бившия служител на Областната администрация Цеко Цеков.

От държавата той претендира близо 31 000 лева обезщетение за претърпените вреди от незаконно повдигнатото му обвинение, по което след четиригодишен процес беше признат за невинен.

Продължава...
 
Лудогорието почете паметта на Апостола
21 February 2018

145-годишнината от гибелта на Васил Левски беше отбелязана по подобаващ начин в понеделник и в Лудогорието.

Основната проява в Разград бе по традиция пред паметника на Апостола в ОУ "В.Левски", където се събраха ученици и граждани. Сред официалните лица бяха кметът Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, зам.областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Продължава...
 
Навред правиха олелии за Сирни Заговезни, прескачаха огъня и пиха вино за здраве...
21 February 2018

За седма поредна година жители на Разград отбелязаха празника Сирни Заговезни на площад „Възраждане“. Събитието се организира от танцово студио „Калина-Рада“ и читалище „Развитие 1869“.

Не по-малко живописен бе празникът в разградския краен квартал „Керемидчелика“ - там за 50-та поредна година поредното поколение момчета подготвиха за своите съкварталци висока 20-метрова клада.

Продължава...
 
Бюрхан ИСМАИЛОВ: ДПС да си поеме отговорността за неизгодния договор за сметосъбиране в Кубрат
21 February 2018

Уважаема редакция, с интерес следя казуса относно издадените срещу Община Кубрат изпълнителни листи. Наистина ситуацията е трудна и сложна, но тук е мястото да се поеме и политическа отговорност и да се каже ясно - този договор е подписан при управление на ДПС и проблемите, които възникнаха, са също при управление на ДПС.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 23954