Търсене

Начало
Осъдиха председателя на Общинския съвет в Цар Калоян
20 September 2017

Действащият председател на Общинския съвет в Цар Калоян Гюнай Узунали бешe осъден за документно престъпление, което е извършил в кръга на службата си.

Обвинението срещу него е било повдигнато, след като общинският съветник Ариф Руждиев подал жалба за това, че подписът му е бил подправен под протокол от извънредна сесия, на която не е присъствал.

Продължава...
 
Осъдиха ефективно д-р Бранимир Мичев и Борис Пенев
20 September 2017

С две ефективни присъди приключи делото срещу д-р Бранимир Мичев и управителя на охранителна фирма от Кубрат и бивш съдебен заседател в Окръжен съд-Разград Борис Пенев.

Припомняме, че хирургът бе подведен под наказателна отговорност за подбуждане към престъпление на вещо лице и за измама, извършена в съучастие с Пенев.

Продължава...
 
Районът около блок „Строител“ в Разград ще бъде облагороден
20 September 2017

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ в брой 105/4112 „Близо 150 души искат с подписка ремонт до блок „Строител“, Общинска администрация в Разград уведомява жителите в тази част от жк „Орел“, че този участък е включен в мащабния проект „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“. Той обхваща 27 междублокови пространства в жилищния квартал.

Продължава...
 
Национално знаме да се вее над джамия? Може, но не и в България...
20 September 2017

Появилият се български трикольор на минарето на голямата "Магбул Ибрахим паша" джамия в Разград смути изповядващите мюсюлманската религия. Едни съзряха в националното знаме държавна намеса и сигнал за започване на дългоочаквания ремонт на паметника на културата, който е вписан в регистрите на ЮНЕСКО. Други пък са на мнение, че наличието на знамена и символи в дори неработещи молитвени храмове е неуместно и недопустимо.

Продължава...
 
Червенокръстци от Разград и Кубрат участваха в Академия за доброволци
20 September 2017

Доброволци от структурите на Българския младежки червен кръст в Разград и Кубрат участваха в Академия за доброволци, която се проведе в СОК Камчия.

Летният лагер се организира за дванадесета поредна година от БМЧК и в него се включиха 100 млади червенокръстци от 10 държави. Тази година академията протече под мотото „Предизвикай себе си“ и имаше за цел да мотивира всички участници да развият своя потенциал и да надминат своите възможности.

Продължава...
 
45 абсолвенти от Филиал-Разград хвърлиха академичните си шапки
20 September 2017

45 абсолвенти от Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ отбелязаха успешния финал на четиригодишното си обучение като хвърлиха академичните си шапки във въздуха и засадиха дърво на випуска.

Официалната церемония по изпращане на дипломираните студенти беше съчетана с откриване на новата академична година. Директорът на местната Алма Матер доц. д-р Станка Дамянова поздрави всички 76 първокурсници като отбеляза, че всички специалности са попълнени на сто процента.

Продължава...
 
Приятелска визита от шалонци на разградските франкофони
20 September 2017

Досег с традициите и обичаите на капанците и споразумение за продължаване на сътрудничеството с Разград – така може да се определи визитата на новия председател на комитета по побратимяването на Шалон ан Шампан и Разград. Доминик Троазие смени на председателския пост Жаклин Прието, която бе начело на шалонския комитет от самото му създаване преди 24 години.

Продължава...
 
Двама са претендентите да оглавят просветата в областта
20 September 2017

Двама са претендентите да оглавят Регионалното управление на образованието в Разград, показва списъкът на кандидатите, допуснати до участие в конкурса. Процедурата за избор на нов началник на просветното ведомство беше обявена в края на август със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Продължава...
 
Еволюция в България ли? Не вярвам!
20 September 2017

Не вярвам вече в теорията на Чарлз Дарвин за еволюционното развитие на човека. А допреди време вярвах. Не само защото в училище я учихме усърдно, но и защото един приятел все ме уверяваше, че в крайна сметка произхождаме директно от маймуните, тъй като, казваше той, я виж колко малко маймуни са останали в Африка.

Сега и приятелят ми се съмнява в правилността на Дарвиновата теория. И как да не се съмняваш? След толкова хилядолетия еволюция, еволюция, еволюция... и накрая какво – стигаме до бащицата Бойко, Корнелия, бат Сали, г-н Кой и така нататък до края. Егати еволюцията!...

Продължава...
 
Международен екип проучва Могила 39 край Свещари
20 September 2017

За втора година специалистите от българо-швейцарския екип проучват Могила 39, която е на около 100 метра югоизточно от Голямата свещарска могила и на същото разстояние от могилата, където бе открита келтската колесница.

„Към момента интерпретираме обекта по-скоро като келтско светилище – споделя д-р Йордан Анастасов. – То е очертано с ровове с правоъгълна форма, в които миналата година открихме човешки останки от кремирани кости и цял скелет, като тези находки ще бъдат анализирани от антрополога на екипа Жослин Дезидери.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 22781