Търсене

Начало
Правилата, с които запушиха устата на неудобните съветници – незаконни
22 November 2017

Административният съд отмени като незаконосъобразни промените в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Разград, които бяха приети в края на 2016 година след бурни скандали.

С въпросните текстове ръководството на местния парламент въведе санкции, забрани и ограничения във времето за изказване на съветниците и така на практика си осигури „здравословна тишина“ по време на сесии. Председателят на ОбС-Разград Надежда Радославова пък се сдоби с двама заместници, също със солидни заплати, от уж опозиционни политически сили – ДПС и Кауза Разград, което бе гаранция за подковано бъдещо мнозинство.

Продължава...
 
Пожарникар №1: Няма да закриваме участъка в Завет
22 November 2017

Пожарната в Завет няма да бъде закрита , а всички издадени до момента заповеди за ликвидирането на районни и участъкови служби в страната ще бъдат отменени. Това дойде да съобщи вчера лично на жителите на общината директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Продължава...
 
Кола мина на червено, блъсна се с камион
22 November 2017

Тежка катастрофа на светофарите до 16-етажните блокове в Разград затрудни движението вчера в сутринта.

„Форд Ескорт“ с търговищка регистрация, идвайки откъм „Металик“, минал на червено и се сблъскал с хладилен камион. Водачът на товарния автомобил се е движел в посока от „Билла“ към Горското и в този момент преминавал на зелена светлина.

Продължава...
 
БСП: Община Разград се управлява на автопилот
22 November 2017

С анализ на двугодишното управление на ГЕРБ в община Разград местната структура на БСП обяви началото на предизборната си кампания. В пресконференцията в понеделник участваха депутатът и бивш кмет Денчо Бояджиев, общинският лидер на партията Добрин Добрев и общинските съветници Елка Неделчева и Стоян Димитров.

Продължава...
 
1000 лева събра от благотворителен концерт „Федерацията на жените“
22 November 2017

„Да дарим надежда“, това бе насловът на концерта, организиран от Федерацията на жените със съдействие на Народно читалище „Развитие 1869“, посветен на Деня на семейството.

В началото на събитието бяха наградени всички 27 победители в седмото издание на конкурса „Да на красотата“. Призовете на участниците в надпреварата връчи заместник-кметът на Община Разград Галина Георгиева.

Продължава...
 
Родители сигнализират за насилие над детето им в ясла „Звездици“
22 November 2017

За насилие над дете в ясла „Звездици“ сигнализираха родители от Разград. Милица и Пламен Кънчеви разказаха, че на 15 ноември записали сина си Даниел Пламенов в група „Усмивки“ на детското заведение.

„На втория ден като отидох да прибера сина си, той беше видимо неспокоен.

Продължава...
 
Ученици напомниха на шофьори: „Карай внимателно! Някой те обича!“
22 November 2017

Стикери с послание „Карай внимателно! Някой те обича!“ раздадоха на шофьори в понеделник ученици доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и превантивните клубове.

Кампанията се проведе със съдействието на служители на „Пътна полиция“, Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център.

Продължава...
 
Председателят на СБП Боян Ангелов представи новата си книга в Разград
22 November 2017

Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов представи новата си поетична книга „Помръкнала е реката“ пред разградските ценители на изящното слово.

Творческата среща беше организирана от Община Разград, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и писателската общност в града.

Продължава...
 
Бивш дансаджия съди Агенцията за 5700 лева
22 November 2017

Бивш служител на териториалната дирекция на ДАНС в Разград заведе дело срещу Агенцията по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. В искова молба Станимир Иванов претендира пред Административния съд в Разград 700 лева неимуществени вреди и още 5000 лева пропуснати ползи.

Продължава...
 
Бъдещи IT специалисти посетиха ОИЦ – Разград
22 November 2017

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) посрещна вчера ученици от Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград.

Гимназистите изучават тънкостите на информационните и комуникационни технологии и участват в различни клубове по интереси в рамките на проект „Твоят час“, финансиран от Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж (ОПНОИР).

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 23277