Търсене

Начало
Четиризвезден хотел ще има в бизнес зона „Перистър“
19 July 2017

Четиризвезден пететажен хотел ще бъде най-новата инвестиция в бизнес зона „Перистър“ в Разград . Това става ясно от докладната записка на зам.-кмета Галина Георгиева за учредяване на безсрочно възмездно право на строеж върху 2500 метра разгърната застроена площ в обособен терен от 9361 кв.м. Според документа, който ще бъде гласуван от Общинския съвет на 27 юли, бъдещият хотелски комплекс ще бъде с вътрешен и външен басейн, СПА център, фитнес, паркинг за гости с минимум 40 места и зелени игрища за посетители.

Продължава...
 
„ЛУКОЙЛ“ дискриминира Исперих с горивата си
19 July 2017

Всички знаем, че живеем в условия на пазарна икономика. Учудващото, ако изобщо някой вече може да бъде учуден от монополистите е, че предлаганите стоки са на различни цени в една и съща верига. В случая става дума за „ЛУКОЙЛ“. В направените снимки през последния уикенд в рамките на 1 час ясно се виждат цените на горивата в Разград и в Исперих.

Продължава...
 
Осъдиха условно участник в телефонни измами, прибрал плячка за над 19 000 лева
19 July 2017

27-годишен мъж от русенското село Полско Косово беше осъден условно за участие в телефонни измами.

Срещу Христо Данчев Георгиев беше повдигнато обвинение за това, че на 27 октомври миналата година в Разград, като помагач, в съучастие с неизвестни извършители, с цел да набави за себе си и за тях имотна облага, умишлено ги улеснил да заблудят две възрастни жени.

Продължава...
 
Ще търсят нов наемател за ресторанта в Клуба на дейците на културата
19 July 2017

Нов наемател ще търси Община Разград за ресторанта и градината на Клуба на дейците на културата. От началото на този месец заведението, което бе по-известно като Винарната, тъй като функционираше като част от Винарна изба „Абритус“, вече не работи.

Продължава...
 
Близо 300 деца от Разградска област са отпаднали от училище
19 July 2017

Близо 300 са децата, отпаднали от училище, от които половината са в чужбина с родителите си, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Атанас Дончев. Той посочи, че това е приблизителният брой на децата, които не посещават училище и предстои да се събере актуална информация за техния реален брой. За тази цел в изпълнение на решение на Министерски съвет беше създаден нов областен координационен механизъм за взаимодействие между институциите, които заедно ще работят за обхващане и задържане на децата в образователната система.

Продължава...
 
Четири разградски училища са сред първите иновативни заведения
19 July 2017

Четири училища от Разград официално получиха статут на иновативни, след като правителството одобри списъка с първите 184 учебни заведения в страната. От септември нововъведения в организацията на учебния процес ще извършат ОУ „Васил Левски“, ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ПГХТБ „Мария Кюри“.

Продължава...
 
Делото срещу Габриела Петрова и Красен Неделчев пак завърши с ефективни присъди
19 July 2017

Отново с ефективни присъди завърши ДДС делото срещу търговката на зърно Габриела Петрова и съучастника й Красен Неделчев.

Повдигнатото от прокуратурата обвинение бе за това, че в различни периоди от 2008 и 2009 година сама и в съучастие с Неделчев, в условията на продължавано престъпление, Петрова е предоставила фактури с невярно съдържание, данните от които са се ползвали пред ТД на НАП при подаване на месечните си справки-декларации по ЗДДС.

Продължава...
 
Светослав МИТЕВ: Промяната е нещо неизбежно, а израстването – личен избор
19 July 2017

Имаше нещо недоразбрано от журналистите, отразили т.нар. „протест“ на родители и деца от ДТА „Лудогорче“ и това си пролича в някои от публикациите по темата. В тях се твърдеше, че „Лудогорче“ си върна ръководството след бунт на деца и родители“.

Каква е истината? Капанският ансамбъл се състои от основен състав, Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ и Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“. Директорът на Капанския ансамбъл е директор на трите формации и назначава хората в тях.

Продължава...
 
Отбелязаха 25-години от създаването на Общинско дружество „Васил Левски“
19 July 2017

Половинвековния юбилей от създаването от Общинско дружество „Васил Левски“ беше отбелязан в навечерието на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Срещата се проведе в отдел „Изкуство“ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха историци, интелектуалци, общественици, политици и граждани.

Продължава...
 
С възрожденски песни, цветя и минута мълчание отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2017

Ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград рисуваха Апостола на свободата, научиха нови факти за неговия живот и с минута мълчание почетоха подвига на бореца за национална свобода.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 22382