Търсене

Начало
Преди да бъде задържан Йордан Панчев стана жител на Варна
24 May 2017

Петима от шестимата осъдени по 20-годишното дело за убийството на футболиста Добри Добрев все още са на свобода. Нещо повече – Йордан Панчев вече е с официален постоянен и настоящ адрес във Варна. От понеделник регистрацията му е на бул.„Владислав Варненчик“ в морската столица. Това е принудило прокуратурата в Разград, която преди дни получи присъдата от Апелативния съд, да я изпрати за изпълнение обратно, но на Окръжната прокуратура във Варна.

Продължава...
 
Осем директори и учители получиха приза „Неофит Рилски“
24 May 2017

Осем директори и учители от Разградска област получиха почетното отличие „Неофит Рилски“ за високи постижения в педагогиката и принос в развитие на образованието.

Съвременните будители, които събуждат интереса на децата към знанието, получиха своите награди в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Продължава...
 
Жълт картон за ръководството на „Общински пазари – Разград“
24 May 2017

За първи път през демократичното си съществуване Общински съвет – Разград не освободи от отговорност ръководството на общинска фирма за дейността му през предходна година. Това стана на вчерашното заседание на местния парламент, на което беше обсъдена и гласувана докладна записка за одобряване на годишните финансови отчети на търговските дружества със 100% общинско участие.

Продължава...
 
Ще ремонтират 3 църкви и 10 джамии в Лудогорието
24 May 2017

Два църковни храма в област Разград ще бъдат възродени за нов духовен живот, съобщиха от областната администрация. Това стана възможно след оказана методическа помощ на Архиерейското наместничество в град Разград от експерти от областната администрация при изготвянето на мотивирани искания за извършване на неотложни рестварационни дейности със средства от Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет на Република България.

Продължава...
 
Разград ще е домакин на заседание на РСР на Северен централен район
24 May 2017

Разград ще е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) през юни. Това стана ясно по време на работна среща в понеделник между областния управител на Разград и председател на РСР на СЦР Гюнай Хюсмен и секретаря на Регионалния съвет Юзлям Камберова.

Продължава...
 
165 живописни творби, графики и скулптури показаха в изложба „Лудогорие“
24 May 2017

Художници, графици и скулптори от Букурещ, Търговище, Сливен, Бургас, Бяла, Ямбол и Благоевград бяха отличени в седмото издание на Национална изложба „Лудогорие 2017“. Тя се организира на всеки две години от Община Разград, Художествена галерия „Проф. Илия Петров“, Съюза на българските художници, с подкрепата на Министерството на културата.

Продължава...
 
862-ма зрелостници писаха за „Албена“ на Йордан Йовков
24 May 2017

862-ма зрелостници от Разградска област писаха есета и интерпретативни съчинения по разказа „Албена“ на Йордан Йовков. Тази година на задължителната матура по български език и литература дванадесетокласниците изложиха разсъжденията си по темата „Човекът между ценностите на общността и личния порив“. До първия държавен зрелостен изпит бяха допуснати 892 души, от които 30 не се явиха, съобщи Атанас Дончев – началник на Регионалното управление на образованието в Разград. В изпитния ден не са открити нарушения и няма анулирани писмени работи.

Продължава...
 
Малки художници спечелиха три награди за компютърни рисунки
24 May 2017

Двама малки творци от школата по дигитално изкуство към Центъра за работа с деца в Разград бяха отличени в Националния конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“.

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен се зае с неработещия асансьор в Дома на техниката
24 May 2017

След публикацията в петъчния брой на „Екип 7“ „Адски мъки за стотици граждани заради неработещ асансьор в Дома на техниката“ още в понеделник областният управител Гюнай Хюсмен изкачи стъпалата до шестия етаж, където се помещава Службата по геодезия, картография и кадастър. Задъхан и с пот на чело той на място се увери, че проблемът е наистина сериозен, тъй като тази институция всеки ден се посещава от десетки граждани, сред които немалко възрастни жители на Лудогорието.

Продължава...
 
Хамза Чакър съди прокуратурата за 51 600 лева
24 May 2017

Иск за 51 600 лева срещу прокуратурата заведе кубратският бизнесмен и общински съветник от ДПС Хамза Чакър, който бе съден, но оправдан по обвинение за измами с европари.

50 000 лева от претенцията е за неимуществените вреди, които е претърпял от воденото срещу него дело, завършило с невинен.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 21950