shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Учител от САЩ идва в ГПЧЕ
02 July 2012

Американец ще преподава от есента в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Идването на Томас Майер в Езиковата е по силата на споразумение между Фондация „Фулбрайт“ и гимназията по проект „Американски преподаватели по английски език в езиковите училища“.Комисия „Фулбрайт“ предоставя безплатно учебни материали, информация и консултации по въпросите на образованието в САЩ и подпомага своите пратеници да организират курсове за американски стандартизирани тестове / TOEFL, SAT / и да организират срещи с американски стипендианти.

Томас Майер ще преподава английски език по двайсет часа седмично. Неговите разходи в Разград се поемат от Америка.

Междувременно стана ясно, че преподавателят в Езиковата Даниела Узунова е избрана да участва в програма „Обучение за обещаващи лидери в образованието 2012“, финансирана от Фондация „Америка за България“. Програмата предвижда десет учители от страната, успешно преминали конкурсна програма за подбор, да участват в обучение от 16 септември до 5 октомври тази година в Ню Йорк.

Обучителната програма има за цел да представи най-новите педагогически и технологични методологии, използвани в учебната система на Америка. През трите седмици на своето пребиваване зад океана, Даниела Узунова ще участва в обучение в педагогическия институт към Колумбийския университет и ще обменя опит с колеги от държавните училища в Ню Йорк. Завръщайки се в Разград, тя ще приложи наученото в ГПЧЕ.


Галина МАРИНОВА