shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Пейчо Георгиев: Най-много ме вълнуват желанията на гимназистите
15 October 2012

В петък в Актовата зала на ГПЧЕ „ Eкзарх Йосиф“ се проведе първата сбирка на Ученическия съвет и работна среща с директора на гимназията Пейчо Георгиев.

Той събра своите ученици, за да чуе какво ги вълнува, какво им харесва или не, какви са техните желания и с какво може да помогне за тяхното развитие.

Директорът сподели, че за него е много важно сбирката на учениците да се провежда всеки месец, за да могат да бъдат изслушани всички мнение и желания на средношколците.

15_10_2012_pei4o-georgiev-2.jpg

15_10_2012_pei4o-georgiev-1.jpgПейчо Георгиев не скри също, че гимназията е мястото, където те имат пълна свобода на словото, че това е техният втори дом, в който иска да се чувстват добре и да изразяват своите мнения.

Учениците зададоха своите въпроси, директорът отговори на всеки поотделно.

Идеята на една от ученичките, която е предложила в коридора на гимназията да бъдат направени шкафчета, където гимназистите да слагат своя багаж, вече е осъществена благодарение на добрия, разбрахме от гимназистите.

Във вторник възпитаниците на ГПЧЕ ще посрещнат президента на фондация „Америка за България“, за да изкажат своята благодарност за огромната помощ, която са получили за обновлението на цялото западно крило на гимназията. В 11.30 часа те заедно ще открият „Центъра за интернативно езиково обучение“ в ГПЧЕ, финансиран с 68 000 лева от фондацията.

Директорът на престижната гимназия не скри, че щедри сърца е имало и сред родителите на гимназистите, които също са дарили сумата от 5 000 лева за уюта на своите деца. Намеренията на г-н Георгиев са да направи новости и в другата част на сградата, разбира се, с помощта отново на различни фондации и компании, които показват съпричастност за едно по-добро бъдеще на децата. Обзавеждането с нови чинове, столове, дъски, дивани, шкафчета и компютри кара учениците да се чувстват добре и да се амбицират все повече.

На 17 октомври в гимназията ще посрещнат и други важни гости: изпълнителния директор на Комисия Фулбрайт доцент Юлия Стефанова и консултанта по образование в САЩ Снежана Тенева, които ще проследят подготовката на учениците.

 

Илина ВЪЛЧЕВА