shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Разградско съзвездие на „Съзвездие“ - Шумен
31 October 2012

Петима възпитаници на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“ в Разград участваха в четвъртото издание на националния конкурс за млади таланти „Съзвездие“ в Шумен.

Иван Гайдаров спечели наградата на студио „Стани звезда“, а Даяна Гиргинова – отличието на Младежкия дом в Шумен, организатор на конкурса.


31_10_2012_nadia-1.jpgНа Камелия Николова бе присъдена специалната награда на Българско национално радио – запис на песен, а Павел Матев бе удостоен с първото място. Най-малкият участник от Разград – Александра Златева, се завърна с грамота.

Децата от Музикалната школа изпълниха песни от репертоара на Васил Найденов, Орлин Горанов, „Тангра“, Мариана Попово и Тони Димитрова и бяха оценявани за своя талант от жури, председателствано от Етиен Леви и Валди Тотев.

Вчера стана ясно, че Иван Гайдаров печели стипендия от фондация „Комунитас“ за дарбата си да пее и свири. 200 лева се полагат на момчето за учебници, 200 лева за книги и още 500 лева, разпределени като парични премии до края на учебната година.

Директорът на Детска музикална школа Надежда Радославова сподели, че досега разградско дете не е печелило финансова стипендия за музикалния си талант.


Галина МАРИНОВА