shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
На Пейчо Георгиев му порасна коса
02 November 2012

На 31 ноември англоговорящите страни честват Деня на Вси светии, затова учениците от английските паралелки на ГПЧЕ „Еказарх Йосиф“ в Разград по традиция всяка година правят малко тържество. Децата бяха облечени призрачно и забавно като котки, вещици, вампири, булки, полицаи и много други. Te изненадаха своите гости с предизвикателна програма, игри и песни.

02_11_2012_helowin1.jpg02_11_2012_helowin.jpg

Самият директор на гимназията Пейчо Георгиев не пропусна да се облече атрактивно, сложил перука на голата си глава, представящ се като жена. Като член на журито, г-н Георгиев оцени страховитите костюми на всеки един от участниците и избра няколко, които наистина всяваха страх във всички.

Тиквата беше основният действащ елемент в Хелоуин празненството и децата се бяха постарали собственоръчно да направят оригинални светещи тиквени фенери, от които бяха избрани най-красивите. Победителите получиха награди - най-вече лакомства, както повелява традицията.


Илина ВЪЛЧЕВА


02_11_2012_gecovo.jpgЧиталището в Гецово стана Замъкът на граф Дракула

 

За четвърта поредна година гецовското читалище „Просвета 1883“ стана Замъкът на граф Дракула за Хелоуин и отвори врати, за да посрещне всички малки и големи таласъми, вещици, вампири и незнайни твари.

Домакините на празненството бяха подготвили многобройни изненади за присъстващите.

Под звуците от скърцащи врати, гарванови крясъци, прелитащи над главите духове, прилепи и счупени стъкла, в сряда вечерта гостите се забавляваха чудесно. По време на танца на мъртвия пират те показаха завидни умения, а в играта за внимание „Вампир“ много вещици и таласъми със зъби и нокти извоюваха победа. Подготвената викторина не затрудни никого, като за пореден път присъстващите доказаха, че са много вещи и познават празника. В конкурса за най-страшна маска и смразяваща кръвта история всички бяха победители и за награда получиха сладки изненади.

За край на празненството множество таласъми, вещици и вампири тръгнаха из селото да погаждат номера или да получат лакомство.

Десислава МЛАДЕНОВА

 

 

Празници в училището в Раковски

Стихове и песни, изпълнени от възпитаниците на училището, посветени на делото на будителите и борците за национално освобождение, прозвучаха по училищното радио „Мечта“. А след учебните часове се потопихме в атмосферата на Хелоуин.

Учениците имаха възможност да се изявят в три конкурса - за най-оригинална рисунка, най-добре изработен тиквен фенер, най-оригинален костюм или маска.

Децата, техните учители и родители бяха вложили много творчество, талант и интересни идеи, а събитието се превърна в празнично шествие на детската радост.

При изключителен интерес протече организираният карнавал. Както е редно за такъв купон, имаше страшни костюми и маски, стихчета и хитри номерца.

От ръководството на училището за всички ученици беше осигурена почерпка, а за победителите в конкурсите - награди.


Милена ПЕНЕВА, Татяна АНГЕЛОВА