shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.10.2018 г.
ekip7-small-2018-10-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Е.он почва масово да спира тока на длъжниците си
07 July 2008

 

Започват масови прекъсвания на електрозахранването за задължения с изтекъл срок на плащане през тази седмица. Близо половината от всички битови абонати имат неплатени сметки за повече от един месец. Компанията има право да преустанови захранването на клиенти, дори и само при едно просрочено задължение.

 

Това заявиха от „Е.он България“ ЕАД и припомниха, че след заплащане на задължението си, клиентът ще трябва да заплати и такса за възстановяване в размер на 25.99 лв.

Колкото и да е нежелана, тази мярка е неизбежна, тъй като е необходим финансов ресурс за извършване на ремонтните дейност, както и за навременните плащания на компанията към доставчиците, аргументират се от Е.он.

Междувременно от енергийното дружество съобщиха, че до 14 юли 2008 г. собствениците на вилни зони на Разград трябва да представят в Центъра за обслужване на клиенти на ул. „Проф. Д.Ненов“ 113 скица на имота; нотариален акт за постройка или разрешително за строеж със стара дата /преди 2005 г./; документ за самоличност.

Целта на кампанията е актуализацията на базата данни и узаконяване потреблението на електроенергия в тези зони. Причината за това е, че след обстойна проверка, служителите на Е.он установили липса на информация за собствеността върху имотите и присъединяването им към ел. мрежата.

„След разглеждане на документацията на всеки един клиент поотделно, ще бъде извършена проверка дали е спазена процедурата по присъединяване към електроразпределителната мрежа. В случай, че се установи неправомерно присъединяване, компанията ще открие процедура по присъединяване по установения законов ред“, се пояснява в специално разпространено до медиите писмо.

Ако клиентите не спазят посочения срок за актуализиране на данните, използването на ел.енергия ще се счита за неправомерно и токът в съответните имоти ще бъде прекъснат, предупреждават от Е.он.