shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Гимназиите изпратиха поредния си випуск
24 June 2013

В петък 89 зрелостници от ПМГ „Акад. Анание Авашов“ получиха своите дипломи, но директорът Мануел Василев първо покани на сцената Виктория Ивова и Валентина Филипова – с най-висок успех от 39-я випуск на гимназията. Той с гордост обяви, че от 13-те зрелостници, които имат 6.00 на матурите, 7 учат в ПМГ – Вергин Исмаил (химия), Николай Галинов и Радослав Дончев (математика), Февзие Якуб, Шюкрие Илияз, Али Алиев, Илкер Шериф (биология).


24_06_2013_diplom-3.jpgБе обърнато специално внимание на факта, че тази година в България има само 214 зрелостници с максимален брой точки на зрелостен изпит, а един от тях е Николай Галинов от 12„б“ клас на ПМГ със 100 точки на матурата по математика.

Математическата гимназия продължава да подобрява собствения си рекорд, като учебната 2012/2013 е шестата поредна година без двойка на матурите. От 17 средни училища в Разградска област само ПМГ няма двойка на матура през тази година.

Златна монета и плакети „Екзарх Йосиф“ получиха най-добрите от дипломиращите се в Езиковата гимназия в Разград. Училището е с най-висок успех на матурата по български език в областта. От 127 дипломирани, 49 са отличниците и седем - пълните шестици за курса на обучение.

За отличник на випускa директорът обяви Кристин Башур и й връчи традиционното за ГПЧЕ отличие - златната монета с изображението на герба на Разград. Успехът на дипломата й е 5,97, а на матурите - 5,96 по БЕЛ и 5,99 по немски език. А Живка Бобева, Симона Димитрова и Станислав Малчев имаха честта да са първите носители на отличието „Екзарх Йосиф“, учредено тази година за заслуги за развитието и издигане престижа на гимназията. Те получиха плакети с лика на патрона на училището, създаден от художника Петко Антонов, преподавател в гимназията. С успехи в национални и международни изяви, те получиха дипломи с отличен успех: Живка – 5.95, Симона – 5.96, Станислав – 5.63.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев, бивш възпитаник на Механото, връчи дипломите и отличията на поредното поколение „млади техници на път“, както се пее в химна на Техническата гимназия. Първенец е Ивелин Илиев от 12„б“ клас. С отличен успех и много добри изяви в конкурси, олимпиади и на зрелостни изпити са учениците Марко Колев, Владислав Генчев, Айдар Джамал, Серай Ибрахимова, Шукри Изетов и други.

Денчо Бояджиев остана приятно изненадан от връчения му портрет, нарисуван от Нуркан Нух от Х„г“ клас по повод на предстоящия му рожден ден.


Даниела НЕДЕЛЧЕВА, Веселина ЙОТОВА, Маги ГАНЧЕВА