shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Рая и Герман – най-красивите кучета в Разград
22 July 2013

Нестроен хор от кучешки лай огласи в четвъртък привечер подстъпите към „Лудогорец арена“ в Разград. Там, между стадиона и бившия Младежки дом, на площ от пет декара, тържествено бе открита най-новата придобивка за разградчани и техните четириноги домашни любимци – градинка за свободно разхождане на кучета.


22_07_2013_gradinka---raia.jpg22_07_2013_gradinka---german.jpgНастояванията за подобно съоръжение са от повече от две години, за нуждата от него научи даже омбудсманът на републиката. Но... било, каквото било. Градинката е факт и както каза на откриването зам.-кметът Любомр Цонев, изграждането не е било нито трудно, нито скъпо. Само 900 лева за няколко пейки, беседка, кошчета за екстременти и оградна мрежа за една трета от терена – към Младежкия дом и парка, защото по другите граници се ползват оградите на басейн „Мимоза“ и стадион „Лудогорец арена“. В изграждането на уредите и съоръженията за игри и тренировки с подръчни и отпадни материали са участвали строителното звено към общината и общинската фирма „Паркстрой“.

Над трийсет души бяха дошли на откриването на градинката, няколко от тях бяха с повече от едно куче. А в конкурса за Мисис и Мистър Парк куче участваха общо 25 животни – 11 дами и 14 мъжкари. Пред журито: д-р Добромир Матеев от Агенцията по безопасност за храните, Людмил Лилов от Ловно-рибарското дружество „Сокол“ и Албена Кирилова, собственичка на кокершпаньол, инициатори и основен двигател на реализацията на идеята за кучешката градинка кучетата и техните водачи направиха дефиле в две посоки, за да може комисията да прецени кой най заслужава вкусната награда.

Най-красивата дама се оказа кокершпаньолкота Рая на Валери Пасев. Титлата Мистър Парк заслужи най-едрото куче в конкурса – едногодишният швейцарец Герман на бизнесмена Ганчо Ганев. Победителите получиха ваучери за пазаруване от голяма търговска верига и нова каишка, а всички останали - лакомства.

Преди шоуто пред публиката двамина полицаи показаха с две служебни кучете – белгийска и немска овчарка, що е то послушание и изпълнение на гласови и жестови команди и как се неутрализира бандит.

На откриването на тази градинка Любомир Цонев съобщи и новина – за да бъдат по-близо до хората и кучетата, общината ще изгради още две такива площадки - в жк „Орел“ и до Водната централа.


Георги ТОДОРОВ