Търсене

Начало Новини Още двама таланти в музикалното шоу „Големите надежди“
Още двама таланти в музикалното шоу „Големите надежди“
14 March 2014

Малките певци Павел Матеев и Алейна Кенанова ще участват в новия формат „Големите надежди“ на Нова телевизия. С тях разградските участници в шоуто стават трима – вече съобщихме за Даяна Гиргинова.

Павел и Алейна бяха забелязани на кастинга за предаването като изпъкнаха с вокалните си качества сред останалите 1 000 кандидати от цялата страна.


14_03_2014_nadejdi_1.jpg14_03_2014_nadejdi_2.jpgТалантите са сред избраните 60 млади хора, които ще се борят за първото място в музикалното шоу. Изпълнителите са разпределени в шест групи по десет младежи, които ще се изявят в концерти на живо.

8-годишната красавица Алейна ще пее „Влюбеният джаз“ от репертоара на Лили Иванова, предаването е на 19 март от 20 часа.

Чаровният Павел Матеев , който е на 12 години, ще участва в третия концерт на 26 март с песента „Жулиета“ на рокгрупата „Тангра“.

И двамата имат солидна вокална подготовка, за да се справят блестящо на голямата сцена, от малки се обучават при музикалните педагози Марияна и Иванна Дучеви.

Малката Алейна започва да учи пеене на петгодишна възраст и процесът при нея се случва с невероятна лекота.

Безспорният талант на момичето е забелязан на Националния конкурс „Звезден път“ в Разград, тогава тя печели награда за най-атрактивна млада изпълнителка. Сред отличията й са трето място на Международния конкурс „Нова музика“ в Горна Оряховица, втора позиция на конкурса „Букет“, както и втора награда на Националния конкурс „Съзвездие“ в Шумен.

Павел също е натрупал завиден опит на музикалната сцена. На 10-годишна възраст той започва да се обучава във вокалния клас на Марияна Дучева и бързо трудът му дава положителни резултати. Още на първия национален конкурс, на който се явява, печели престижното второ място. Павел продължава да развива своя талант и това му носи множество нови награди от всеки конкурс, в който участва. Само за миналата година има отличия в седем музикални състезания. Той е грабнал първите места в Националния детски фестивал „Звезден път“- Разград, Националните конкурси „Морско конче“ - Варна и „Съзвездие“ - Шумен. 12-годишният Павел е спечелил втори награди в „Поп-рок фест“ в Несебър и „Ессек фест в Хърватия“, както и третите места в Международния конкурс „Нова музика“ - Горна Оряховица и Националния конкурс „Звездици за Лора“ - Свищов.

След всички тези победи двамата млади изпълнители са готови да покоряват нови върхове и очакват с нетърпение да се изявят в музикалния формат по Нова телевизия.

Представянето на талантите ще оценяват трима музиканти от различни поколения - Любо Киров, Дивна и Веселин Маринов. Те обаче само ще коментират и поощряват участниците, единствено зрителите ще определят дали заслужават да продължат напред в шоуто.

Победителят в предаването ще получи цели три приза– парична награда на стойност 30 000 лева, която родителите на детето ще могат да инвестират в развитието на неговия талант, обучение в Академията по сценични изкуства на сър Пол Маккартни в Ливърпул, както и участие на Седмия международен фестивал на изкуствата „Orpheus in Italy“.


Антония ДИМИТРОВА