shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
32 000 лева събраха за лечението на Борко
07 May 2014

32 000 лева са събрани в помощ на 12-годишния Боримир Марчев, тези средства позволяват момчето да започне лечение в Турция, съобщи неговият дядо Марчо Марчев.

По думите му, сумата е събрана от родителите и близките на Борко, както и от благотворителните инициативи, който проведоха ученици от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

07_05_2014_koncert_25.jpg

Последното събитие, което организираха младежите, беше концерт под наслов „Да подадем ръка“. Той обедини много хора, който показаха своята съпричастност по време на музикалния спектакъл в Народно читалище „Развитие 1869“.

В концерта се включиха близо двадесет ученици от Езиковата гимназия, които се обучават в различни музикални и танцови формации в града. Това са певците Симона Статева, Никола Иванов, Даяна Гиргинова, Катерина Йорданова, Любомир Маринов, Кристиана Иванова, Ива Белчева, Боряна Богданова, Мария Симеонова, Диляна Ненова, Дафинка Терзиева и Камелия Николова. С колоритни изпълнения се включиха танцьорите от „Chaos Crew“ с ръководител Пресияна Павлова. На финала на концерта деветгодишната Крисия Тодорова изпълни песента „When you belive“ на Марая Кери и Уитни Хюстън.

07_05_2014_koncert_11.jpgСлед всички блестящи индивидуални и групови изпълнения, директорът на гимназията Пейчо Георгиев благодари на присъстващите за положителния заряд в препълнената зала на театъра.

„Ние, възрастните, има какво да научим от Вас, деца, защото Вие успяхте да превърнете добротата в кауза. След този великолепен концерт Борко със сигурност ще оздравее, няма как това да не се случи“, каза Георгиев.

Той прочете пред аудиторията писмо от родителите на 12-годишния Борко. „В живота си всеки се е изправял пред сложни проблеми и трудни моменти, а когато те са свързани със здравето и живота на нашите деца, са най-страшното нещо, което може да се случи на едни родители. Точно тогава се нуждаем от много кураж, добра дума, съвет, всякакъв вид помощ и подкрепа. През последния месец ние не спряхме да ги получаваме от хиляди познати и непознати хора от най-различни места, от всякаква възраст, професия, етнос и съсловие. Затова ви благодарим искрено добри хора!“, гласи посланието на семейство Марчеви.

 

Антония ДИМИТРОВА