shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Кубратчанин почва национална инициатива за инвалиди
19 September 2008

Кубратчанин започва национална акция за хора с увреждания. В специален сайт, създаден от свои по съдба, всеки инвалид ще може да посочи недостъпните обществени сгради и места от своя град, като ги обозначи със специални стикери. Стикерът може да бъде изтеглен от www.network-hv.com.19_09_2008_nedko_angelov.jpg19_09_2008_nedostapno.jpgНедко Ангелов е на 39 години и е с увреждания, откакто се помни. Той е с гръбначно изкривяване по рождение.

В сайта Ангелов „попада“ около десет дена след неговото създаване и решава да помага с каквото може. Постепенно www.network-hv.com прераства в национална мрежа за хора с увреждания – дава трибуна за мнения, за общи инициативи, хобита и съвместни акции, много от които със спортен характер.

Идеята за стикерите възниква, когато Недко, заедно със „свои“ се връща от протест чрез летене с мотоделта планери край Плевен, посветен на достъпната среда.

С настоящата акцията със стикерите хората с увреждания се надяват да заострят вниманието към себе си и към проблемите си. За тях е унизително поради недостъпност в 21-ви век хората с увреждания да чакат пред стълбите на учрежденията наравно с кучетата, вместо да влязат в тях и да си свършат работата като нормални граждани, плащащи данъци, осигуровки и такси.


Галина МАРИНОВА