shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Кметът на Студенец най-после подаде оставка
16 January 2015

След няколко мандата гурбет и месец след последната публикация на „Екип 7“ за това, че кметът на Студенец Ахмед Хасан не изпълнява задълженията си, той най-после подаде оставка.

Тя е с дата 7 януари 2015 година, а в нея селският първенец е посочил като мотиви „невъзможност да изпълнява задълженията си поради дълго отсъствие от страната“.

Молбата си за освобождаване от длъжност Хасан е подал до Общинската избирателна комисия в Лозница чрез Общинския съвет.


На свое заседание в понеделник ОИК е излязла с решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета, от вчера то вече е в сила, съобщи председателят на комисията Румяна Костадинова.

Тя уточни, че както ОИК-Лозница, така и граждани нееднократно са поставяли пред общинската управа въпроса, че Ахмед Хасан не изпълнява задълженията си и е в непрестанен отпуск. Мерки обаче не били предприети.

До провеждане на редовните местни избори тази есен кметство Студенец ще има временно изпълняващ длъжността кмет.

За това, че Ахмед Хасан никога го няма на работното му място, а цялото село тъне в мизерия и безхаберие, „Екип 7“ писа още през юни 2011 година в статия, озаглавена „Кметът на Студенец все го няма, заверяват документи в хранителния магазин“. Още тогава местните хора разказваха, че Хасан, по това време трети мандат на поста, все е в чужбина. Замествал го секретарят на кметството, който обаче си прекарвал работното време в барчето.

Като доказателство за това, че властта е абдикирала, местен човек, служител на Енергото, посочи, че месечното потребление на ток в кметството е между между 1 и 5 kW.

Заради перманентно липсващата управа, куриерите оставяха пратките си в местния магазин, пак там хората си заверяваха и командировъчните листи.

Три години след тази публикация, през декември 2014 година, хора от селото сигнализираха редакцията, че хаосът става все по-голям. Студенец бил разкопан заради някакъв ВиК проект вече няколко месеца, а живущите газели в кал до колене.

По този повод ние отново отидохме до селото. Кметът, все същият Ахмед Хасан, пак го нямаше, заместникът му - също. Общинският кмет Айхан Хашимов пък обяви, че човекът просто си ползвал неплатения отпуск. Даже „май“ бил подал оставка.

Е, не я бил подал. Направил го е близо месец по-късно, малко след празниците. Вероятно защото се е върнал от Македония да посрещне в Студенец Нова година, а Хашимов му е казал, че вече няма накъде.

 

Мила КЮЛЮМОВА