shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.04.2019 г.
ekip7-small-2019-4-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_2019_170x236.png
 
Начало
Павел Матеев – финалист в надпреварата за Детската Евровизия
02 September 2015

13-годишният Павел Матеев от Разград е един от финалистите в националната селекция за избор на участник в тазгодишното издание на Детската Евровизия.

В полуфиналния кръг на шоуто в понеделник чаровният певец се конкурираше с пет даровити деца. Възпитаникът на музикалните педагози Марияна и Иванна Дучеви, очарова публиката и журито с изпълнението на песента „Никой“ на Владимир Ампов – Графа.


02_09_2015_pavel.jpgОценяващата комисия, съставена от Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Орлин Павлов, даде висока оценка за представянето на младия певец.

Според музикантите Павел е много интересен изпълнител, който има красив тембър и особена чувственост в гласа си.

„Имаш изключително въздействащо присъствие, докато пееш ти затваряш един цял свят около себе си, който наблюдавам на няколко метра от себе си и се чувствам фантастично.

Песента, която изпълни изисква да си зрял, а ти си едва на 13 години и не знам доколко разбираш смисъла на думите, използвани в нея, но звучи сякаш ти си я писал“, коментира председателят на журито Евгени Димитров.

След изпълненията на всички деца журито избра две деца, които продължават във финалния етап на селекцията, а именно – Павел Матеев от Разград и Елеонора Иванова от Пловдив.

Публиката пък определи със воя вот третия финалист в надпреварата – Иван Стоянов от Бургас.

Останалите девет деца, които продължават в последния етап на кастинга, ще станат ясни през следващите дни по време на полуфиналните концерти. Тази вечер от 21.30 часа в ефира на БТВ ще се изяви другият талант от Разград – 13-годишната Андреа Начева, възпитаничка на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца.

Зрителите могат да гласуват за своя фаворит в края на всеки концерт чрез есемес на 17 500 с индивидуалния номер на участника или онлайн на сайта http://junioreurovision.bg/.

 

Антония КИРИЛОВА