Търсене

Начало Новини Камион и тонове земна маса затрупаха и убиха работник
Камион и тонове земна маса затрупаха и убиха работник
11 September 2015

24-годишен работник, нает по проекта за водния цикъл в Исперих, загина при тежка трудова злополука в сряда. Инцидентът стана около 11.30 часа на улица „6-ти септември“ в града при извършване на изкопни дейности.

Бейнур Зелкиф копаел в трап, дълбок около 3-4 метра, когато товарен „МАН“, преминаващ непосредствено до ръба на изкопа се свлякъл заедно с тонове земна маса върху него.

11_09_2015_zlopoluka_1.jpg11_09_2015_zlopoluka_3.jpg

След изтеглянето на пропадналата машина, чиито шофьор остана невредим, започна операция по издирването на работника. Тя продължи близо три часа, като за отстраняването на свлечените тонове пръст бяха използвани багери и лопати.

11_09_2015_zlopoluka_4.jpgНа мястото пристигнаха екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. За съжаление медиците нямаше как да помогнат, тъй като Бейнур беше открит мъртъв. На спешна проверка пристигнаха и служители на Областната инспекция по труда в Разград и лично началникът й Катя Филипова.

За това какви са причините за инцидента от институцията ще излязат с официално становище идната седмица. От данните, събрани при първоначалните огледи и разпити, се предполага че районите, в които се извършват ремонтни дейности, не са били обезопасени за преминаването на превозни средства.

Тялото на 24-годишния Бейнур е откарано за аутопсия МБАЛ-Търговище, а по случая са започнали работа и Окръжният следствен отдел и РД „Автомобилна администрация”-Разград, информираха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. На този етап е образувано следствено дело по чл.123 ал.1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

11_09_2015_zlopoluka_2.jpgОт Община Исперих, която е възложител на работата по проекта за водния цикъл, вчера съобщиха че ще поемат всички разноски по погребението на младия мъж. Изказаха и

съболезнования на семейството му.

На този етап от Областната инспекция по труда не са обявили официално служител на коя от петте фирми в консорцуима – изпълнител на водния цикъл е бил Бейнур Зелкиф. Предполага се обаче, че това е софийското дружество „Кристална вода“.

24-годишният Бейнур е от исперихското село Тодорово, бил е женен, оставя полусираче 2-годишно момченце.

Мила КЮЛЮМОВА