Търсене

Начало Крими Криминалисти от Исперих разкриха три телефонни измами
Криминалисти от Исперих разкриха три телефонни измами
18 September 2015

След няколко месеца усилена работа, криминалисти от Исперих успяха да разкрият три телефонни измами, извършени на територията на общината.

Първият случай е от 22 февруари, когато 69-годишна жена от Лъвино предала на непознат сумата от 7200 лева. Няколко дни по-късно, на 3 март 84-годишна жителка на Исперих дала на измамниците 5000 лева.


Последната измама е извършена на 22 май вечерта – тогава 74-годишна жена „изгоряла” с 1280 лева, след като й били поискани 12 000 лева.

В трите случая са приложени добре познатите схеми с предизвикана катастрофа и потърпевш роднина, на когото трябва да се помогне, уточняват от пресцентъра на полицията.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е бил разкрит преносителят на сумите - 29-годишният Д.Г.Д. от Добрич. Установено е, че в съучастие с други лица той е и извършител на измамите.

Работата по разследванията продължава, от ОД на МВР-Разград отново призовават хората да не се доверяват на подобни телефонни обаждания и първо лично да потърсят близките, за които им искат пари.