shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Над 120 полицаи от Разградско държаха изпит по шофиране
07 March 2016

Над 120 униформени и цивилни полицаи от районните управления на полицията в Разград, Кубрат, Исперих и Лозница бяха подложени на вътрешен изпит по шофиране миналата седмица.

Решаване на листовки, задно паркиране, „софийски гараж“ и каране на осморки между конуси бяха включени в проверовъчната програма.

По информация на „Екип 7“, решението да бъде проведен изпита е взето заради зачестилите в последната половин година инциденти на пътя с участието на полицаи.

07_03_2016_izpit-4.jpg

Последният подобен случай е от 27 февруари вечерта, когато по пътя между селата Савин и Севар „Ситроен Пикасо” излезе от пътя на завой, блъсна се в страничен скат и се преобърна. Пробата с дрегер на 44-годишния шофьор Росен Джипов, младши полицейски инспектор от Кубрат, отчете 2,78 промила.

В средата на декември миналата година пък началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР-Разград Божидар Божков с личния с автомобил блъсна паркиран учебен автомобил по ул. „Тимок“ в града.

Два месеца по-рано 35-годишният Стефан Стефанов, младши полицейски инспектор в Разград, удари пешеходка с колата си „Шкода Роомстер“ на кръстовище в града.

Стартиралата сега проверка на шофьорските умения трябва да преминат всички, които имат право да управляват служебен автомобил, без значение дали е патрулен или цивилен.

Тя все още не е приключила окончателно, следващата седмица на полигона зад пожарната в Разград изпит ще държат работещите в областната дирекция на МВР.

Подобна проверка за първи път беше проведена в края на 2014 година, тогава заповедта беше спусната от главния секретар на Министерството на вътрешните работи до всички областни дирекции в страната.

 

Мила КЮЛЮМОВА