shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.07.2019 г.
ekip7-small-2019-7-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Три ученички заеха първите места в състезанието IT „Знайко +“
19 April 2016

Три ученички от ОУ „Васил Левски“ в Разград заеха първите места в Националното състезание по информационни технологии IT „Знайко +“. За поредна година възпитаниците на училището се класират в челната тройка на надпреварата, заяви ръководителят на децата Венелин Николов.


20_04_2016_znaiko.jpgВ националния кръг на състезанието се конкурираха 30 ученици от 5 до 8 клас от цялата страна. В рамките на форума, който се проведе в Рибарица, те имаха на разположение два часа, за да разработят своите интерактивни проекти.

На първо място журито класира презентацията на петокласничката Тереза Стоянова на тема „Урок за буквите“. Второто място в надпреварата беше присъдено на друга възпитаничка на разградското училище – Николета Тодорова. Момичето също е от пети клас и създаде проекта „Машина на времето“. Третото място в надпреварата заслужи седмокласничката Мартина Великова за разработката си „В математическия град“. Всички наградени участници получиха сертификати от организаторите на националното състезание по информационни технологии.

Тази седмицата други седем възпитаници на ОУ „Васил Левски“ ще мерят сили в националния кръг на изданието „Знайко“ за деца от 1 до 4 клас.

На финала, който ще се проведе от 21 до 24 април в Пампорово, ще се представят Ипек Красимирова, Борислава Генчева, Емма Йорданова, Невена Каспарова, Мерве Бейтулова, Едже Кадирова и Кристин Николова. Ръководители на децата са учителите – Татяна Василева и Венелин Николов.

Антония КИРИЛОВА