shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 18.07.2018 г.
ekip7-small-2018-7-18.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Джейлян Акиф, Кармен Фикрет – шампионки
04 February 2008
През почивните дни Хасково беше домакин на държавен личен шампионат по борба за момичета, кадетки и девойки, в който участваха 155 състезателки от 15 клуба от страната. Тъй като в нашата област клубовете по борба не развиват женската борба, затова треньорите изпращат най-изявените си състезателки в спортните училища в Русе и Варна.

Така беше и в Хасково, където спортистки от областта се състезаваха за Русе и постигнаха изключителен успех с три медала - 2 златни и 1 сребърен.

Възпитаничката на треньора Али Ибрямов от Бисерци Джейлян Акиф при момичетата в кат.44 кг. се окичи с шампионска титла. Другата ни златна медалистка е Кармен Фикрет, възпитаничка на исперихските треньори Бейхан Шабан и Гюнер Мюмюн. След миналогодишния бронзов медал през тази година тя се изкачи на върха в своята теглова категория и вече ще претендира за място в националния отбор.

На тепиха в Хасково най-титулуваната ни досегашна състезателка Тайбе Мустафа, която е откритие на Мустафа Кесман от Мъдрево, дебютира при девойките /18-20 години/. Досега това талантливо момиче има в своя актив три участия на европейски първенства, като през 2006 г. извоюва бронзов медал на шампионата на Стария континент в Истанбул. Сега Тайбе Мустафа отново плуваше в свои води, но като дебютант в тази възрастова група загуби финалната си схватка и стигна до вицешампионска титла.


Юмер ФИКРИЕВ