shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 15.05.2019 г.
ekip7-small-2019-5-15.png

Търсене

Вход


Забравена парола
apis_zop.jpg
 
Начало
Вещици, чудовища и зли духове превзеха Езиковата гимназия
31 October 2016

Вещици, зли духове, чудовища, демони, вампири, зомбита, скелети, магьосници, наемни убийци, феи, принцеси и ангели вилняха в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. По този начин, маскирани като приказни герои и страшни създания, възпитаниците на школото в петък отбелязаха Хелоуин.


31_10_2016_helouin-5.jpgУчениците от осмите и деветите класове участваха в конкурс за най-оригинален костюм или маска за празника. Те представиха на английски език своя персонаж пред тричленно жури, съставено от директора на гимназията Пейчо Георгиев, преподавателя по изобразително изкуство Петко Антонов и педагогическия съветник Дияна Георгиева. Комисията определи по трима победители в петте категории на конкурса и отличи учениците с най-страшни, реалистични, креативни, приказни и смешни костюми.

Възпитаниците на Езиковата гимназия участваха в още един конкурс за изработка на тематична рисунка и оригинален тиквен фенер за Хелоуин. Журито отличи най-креативните творби и победителите получиха грамоти и предметни награди.

Антония КИРИЛОВА