Търсене

Начало Новини Обвиниха д-р Мичев и бивш съдебен заседател, че взели 10 600 лева „да уредят“ осъден
Обвиниха д-р Мичев и бивш съдебен заседател, че взели 10 600 лева „да уредят“ осъден
09 November 2016

Районната прокуратура в Разград официално внесе втори обвинителен акт срещу станалия вече скандално известен хирург д-р Бранимир Мичев. Този път лекарят ще отговоря пред съда за подбуждане към престъпление на вещо лице и за измама, извършена в съучастие с управителя на охранителна фирма от Кубрат Борис Пенев, бивш съдебен заседател в Окръжен съд-Разград.


26_10_2016_d-r_michev.jpg09_11_2016_penev.jpgОт пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна съобщават, че двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, като го поддържали в заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание.

При извършване на измамата с цел имотна облага Борис Пенев се представял за съдебен заседател, макар че по това време вече не е бил вписан в списъка със заседатели на Окръжен съд-Разград, мандатът му изтекъл малко по-рано.

Въпреки дадените 10 600 лева от бащата на осъдения, на 21 ноември 2014 година д-р Бранимир Мичев отишъл в Цар Калоян, където живеело семейството на осъдения Синан Писанцалъ.

Той заявил, че е извършен преглед и е уредено приемането на Синан в болницата.

След престоя в болницата лекарят обещал да го освободи за домашно лечение, за което поискал още 5000 лева.

Бащата на осъдения обаче отказал да даде още пари и по тази причина престъплението останало недовършено.

Д-р Мичев ще се изправи пред Темида и за това, че е подбуждал към престъпление вещо лице да даде невярно заключение по назначената от Районна прокуратура-Разград съдебномедицинска експертиза. С нея трябвало да се установи здравословното състояние на Синан Писанцалъ.

В разговори с вещото лице д-р Мичев поискал да бъде вписана несъществуваща диагноза на Писанцалъ, с което той да избегне изтърпяване на наказанието си в затвора.

Припомняме, че срещу хирурга се води и друго дело в Районен съд-Разград, то е за обсебване на лекарства, собственост на областната МБАЛ „Св. Иван Рилски“, както и за измама на пациенти, извършени в условията на продължавано престъпление.

С новото обвинение, производствата срещу д-р Мичев стават общо три, тъй като все още е висящо и делото му за източване на чужди дебитни карти, в което той бе обвиняем заедно с Емел Юмерова от Цар Калоян. По него миналото лято хирургът беше осъден от Окръжен съд-Разград на 6 месеца лишаване от свобода с 3 години срок на отлагане и 600 лева глоба.

 

Мила КЮЛЮМОВА