shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Снегът блокира извозването на боклука в Разград
11 January 2017

Натрупалият сняг и навяванията блокираха дейността по извозването на сметта от контейнерите в Разград. След обилния валеж миналия петък, за ден-два кофите се препълниха и гражданите започнаха да си изхвърлят отпадъците до тях.


11_01_2017_eko-1.jpg11_01_2017_hristo_georgiev.jpgИ в момента на много места са образувани големи камари с боклуци. За разлика от лятото, сега те са в режим „бързо замразени“ и е намалена опасността от зарази, но от естетическа гледна точка гледките са изключително грозни. Затова и във вестника получихме читателски обаждания с молба да проверим какво смята да прави сметоизвозващата фирма „А.С. А. България“.

Вчера се свързахме с управителя на разградския й клон Христо Георгиев. Той съобщи, че в три последователни дни е правен само по един курс на един камион. Причината са големите навявания по пътя за регионалното депо в участъка след жп прелеза за село Дянково. Георгиев поясни, че камионът бил придружаван от снегорин, който разчиствал пред камиона. По обратния път към града ситуацията отново била същата.

„Днес /б.р. вчера/ правим всичко възможно да направим повече курсове с три автомобила, защото на много места контейнерите наистина са препълнени. Дано времето не се влоши отново“, каза Христо Георгиев. Той допълни, че изпразването на контейнерите в селата засега се отлага и ще започне след нормализиране на обстановката с справяне със ситуацията първо в общинския център.


Димитър КИРИЛОВ