Търсене

Начало Интервю Яков ПАПАРКОВ: Подсилихме се с 10 нови попълнения
Яков ПАПАРКОВ: Подсилихме се с 10 нови попълнения
10 February 2017

Г-н Папарков, по традиция „Лудогорец“ води активна и адекватна трансферна политика, какви са резултатите от нея за Детско-юношеската школа на клуба през зимния трансферен прозорец?

 

Привлякохме 10 деца в различните възрастови групи. Това са все млади таланти, у които нашите скаути са видели сериозен потенциал. Ние разчитаме да развием техните качества и се надяваме, че един ден ще бъдат част от първия отбор, за да радват всички нас и феновете ни.


10_02_2017_paparkov.jpgОткъде са новите попълнения?

Те са от всички краища на България, от Монтана до София. Успяхме да привлечем дори възпитаници на водещи футболни школи, като тази на „Левски“. Оттам при нас дойдоха две момчета, за които се писа достатъчно по медиите. Едното е на 17 години и играе като централен защитник, а другото е набор 2002 и играе като нападател. Те безспорно са много талантливи, но същото важи и за останалите новопривлечени. Така че със сигурност те ще повишат сериозно нивото на всички възрастови формации.


Защо „Лудогорец“ е толкова привлекателно място дори за подрастващите?

Според мен е съвсем нормално и резонно, като се отчете каква чудесна материална база притежава клуба. Освен това тук работят добри треньори, а условията, смея да твърдя, са съпоставими с тези в тимове от средна европейска класа. Затова не е трудно да убедим децата и техните родите да дойдат тук при нас.


Казахте, че напролет всички формации ще са по-силни и благодарение на новите момчета, нека обаче да припомним каква е равносметката за ДЮШ от есенния полусезон?

Равносметката е много добра. Знаете, че имаме две елитни групи, които се състезават на национално ниво, а останалите на регионално. В група U- 19 сме на четвърто място, а при U-17 сме на второ място, само на една точка след лидера „Септември“. И в двете групи ще търсим максимално добро класиране. В регионалните надпревари нашите формации са на първо място, като междинните ни групи старша, младша и деца са на полуфинали за купа БФС, което е един вид и републиканско първенство за тях.


Класирането ли е най-важното?

Не, разбира се. Знаете, че при нас вече работят съответно като главен методист и анализатор двама испански специалисти с впечатляващи визитки. При разговорите с тях и с ръководството сме стигнало до извода, че челното класиране и първи места са от значение, но най-важно е формирането и развитието на тези талантливи деца, които са при нас.


Любомир ИЛИЕВ