Търсене

Начало Искам думата Кому е нужно парите на дарители да минават през сдружение?
Кому е нужно парите на дарители да минават през сдружение?
27 February 2017

Ако бяхме нормална и социална държава, каквито днес са например Швейцария и Норвегия, нямаше да се налага родителите на 3-годишната Маги от Разград да разчитат на дарения за лечението на дъщеря си. Но понеже и след т.нар. „преход“, и след приемането ни в Евросъюза, си оставаме една от най-бедните и неуредени държави, се пръкват измислени структури, наречени сдружения, които, под предлог, че помагат на обществото, трупат дивиденти.


senol_ahmedov.jpgАко ще взема, макар и 5% от парите, дарени от добри хора за здравето на Маги, защо изобщо се наела да събира средства за болно дете от името на сдружение „Да бъдем хора“ председателят му Полина Иванова?

Не е ли много по-ефективно само родителите да набират дарения в открити специално за тази цел банкови сметки? Кому е нужно парите на дарители да минават през сдружение, което ползва общински имот под наем и трябва да плаща разходи?

Да се удържат такси от средства, дарени за детско здраве, за да се покриват режийните на организация, която някой самосиндикално е решил да направи уж с благотворителна цел, е неморално и скандално.

Посланието в името на сдружението - „Да бъдем хора“, звучи повече от алтруистично. С тези си действия обаче създателите му показват не човещина, а паразитизъм.

 

Шенол АХМЕДОВ