Търсене

Начало Култура Фотоизложба за Шипка експонираха в разградската галерия
Фотоизложба за Шипка експонираха в разградската галерия
27 February 2017

Изложба от 44 фотографии, участвали в конкурса „И днес йощ Балканът…“, откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Експозицията представи директорът на Националния парк музей „Шипка - Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов, който заяви, че конкурсът е посветен на 60-годишнината от основаването на мемориалния комплекс.


27_02_2017_shipka-27.02.jpgВ изданието са участвали над 30 автори от Велико Търново, София, Стара Загора, Казанлък, Габрово и Разград. За изложбата са селектирани снимки, заснети от обективите на 20 фотографи.

Посетителите на галерията разгледаха с интерес творбите на победителите в конкурса, които бяха експонирани в залите на културния институт. На първо място е класирана фотографията „Пазителите“ на Веселин Бонев, който е запечатал покрития с над метър сняг старопланински проход. С втора и трета награда в конкурса са отличени снимките „Скреж“ и „Залез-2“ на Калин Недков и Ирена Пейчева. Забележителни са и фотографиите, получили поощрение – „Битката“ на Деян Косев и „На Шипка всичко е спокойно“ на Кольо Пейчев.

Фотоизложбата за първи път гостува в друг град след официалното й представяне в Казанлък. Експозицията ще остане в разградската художествена галерия един месец, след това организаторите смятат да я представят в Стара Загора и Смолян.

Антония КИРИЛОВА