Търсене

Начало Искам думата Докога ще плащаме за вода, която не сме консумирали
Докога ще плащаме за вода, която не сме консумирали
01 March 2017

От години „Водоснабдяване –Разград“ ощетява своите потребители, начислявайки им разпределение на вода, за да компенсира загубите по системата - от стари инсталации, от ненавременни ремонти, от разлики в параметрите на отчитащите водомери ...

Не съм сигурен дали тези загуби трябва да се покриват от гражданите, тъй като имам чувството, че те са калкулирани и в без това високата цена на водата.


01_03_2017_vladimir-valov1.jpgСтава така, че плащаме за нещо, което не сме ползвали. Освен това, по мои наблюдения в разпределението влизат и неотчетените количества от водомерите на гражданите, които по време на проверката не са си били вкъщи. Впоследствие обаче, когато отсъстващите са открити, те също си заплащат изразходваното количество вода, отчетено от техния водомер. Тоест тази вода се заплаща двойно и не се компенсира.

Доскоро водомерите се отчитаха след 17 часа. От известно време практиката се промени и това се извършва през деня. Случайно ли е това? Не е трудно да се досетим, че по това време има немалко затворени апартаменти, тъй като обитателите им са на работа. Това означава повече непроверени уреди, повече начислени разлики и повече приходи за „Водоснабдяване“.

Не знам някъде, освен в България, да се заплаща стока или услуга, която не си получил.


Владимир ВЪЛОВ