Търсене

Начало Оживление Седем певци се борят за наградите на Димитър Бербатов
Седем певци се борят за наградите на Димитър Бербатов
08 March 2017

Седем станаха певците от Разград, номинирани за участие в проекта „Успелите деца на България“, който се реализира от фондацията на известния български футболист Димитър Бербатов.

Инициативата се реализира за девета поредна година и подкрепя таланти, постигнали успехи в областта на изкуствата, науката и спорта. След изтичане на срока за подаване на заявки за участие са одобрени кандидатурите на 315 изявени деца.


Сред тях са и седем млади изпълнители, шест от които се обучават в класа по поп пеене на вокалния педагог Свилена Дечева от Центъра за работа с деца. Нейните възпитаници, които се борят за наградите на фондацията в категория изкуство, са Пламена Петрова, Андреа Начева, Катерина Йорданова, Мария Стефанова, Текин Зекериев и Патриция Колева. Сред номинираните участници е и Камелия Петрова, която е бивша възпитаничка на покойната вокалната педагожка Марияна Дучева и в момента се подготвя самостоятелно.

Всички музикални надежди на Разград са номинирани за участие в проекта с по пет свои постижения през 2016 година. Те са носители на десетки награди от областни, национални и международни вокални конкурси.

Можете да подкрепите своите фаворити като гласувате за тях на интернет страницата на организацията – http://dberbatov.org/nagradi/club2016. От фондацията все още продължават да обработват постъпилите номинации и пълният списък с имената на изявените деца от клуб 2016 ще бъде публикуван през април. След това комисия от професионалисти ще оцени постиженията на кандидатите и ще определи девет победители, по трима в категориите – наука, спорт и изкуства. Журито ще отличи и по един участник във възрастовите групи – от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас. Статуетки, но не и стипендии, ще получат трима таланти, които се обучават в български училища в чужбина. Чрез номинациите на участниците пък ще бъде избран педагог на годината.

Всички деца, които попаднат в Клуб 2016, ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който традиционно се издава от фондация „Димитър Бербатов“.

Антония КИРИЛОВА