Търсене

Начало Култура Класическа музика и поезия звучаха на женския празник в Самуил
Класическа музика и поезия звучаха на женския празник в Самуил
10 March 2017

 

В нестандартни конкурси се включиха майки на учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Самуил. Те участваха в състезания най-добро плетиво, за най-красива икебана и за най-вкусно лакомство, а победителите получиха грамоти. Всичко това се случи по време на концерта на възпитаниците на самуилското училище, които бяха подготвили богата литературно-музикална програма по повод Международния ден на жената. На събитието, което се проведе в салона на читалището, присъстваха Бехра Зюлкяр, заместник-кмет на община Самуил, Севим Рамаданова от отдел образование, социални дейности и култура и Емине Ешреф, директор на дирекция ОСРРСД.

 

mart_1.jpgСлед програмата, с която учениците зарадваха всички дами, в училищната библиотека се проведе среща с участието на поета Димитър Петров, Мила Иванова, цигулар в Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и Мила Маринова, библиотекар в Регионална библиотека „Боян Пенев“. Събитието бе организирано с помощта на Младежки клуб „Калейдоскоп“ и БМЧК към СУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Самуил, под ръководството на Красимира Кирчева и Халиме Касим.

Присъстващите с притаен дъх слушаха и нежните стихове, родени от душата на поет, умеещ да пресъздаде с думи красотата на женската душа. Авторски произведения за любимата, жената и майката звучаха на фона на нежна класическа музика, която допълваше красотата и естетиката на преживяването.

Международният ден на жената беше отбелязан с разнообразни инициативи и тържества в цялата Разградска област. Доброволци от клуб „Емпатия“ към МКБППМН в Кубрат раздаваха розови балони, вместо цветя. Те зарадваха за празника своите майки, учителки и всички жени, които подкрепят техните акции и цялостната работа на местната комисия.

Осми март отбелязаха и дамите от редица клубове и формации, тържества за празника се проведоха в Дома за стари хора в Разград, в Пенсионерския клуб в село Осенец и в общинския клуб на инвалидите в Разград.

 

Евгения РАЛЕВА