shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Незаконни сергии на общинска улица в района на пазара
13 March 2017

Сергиите за продажба на промишлени стоки, плодове и зеленчуци в западната част на централния пазар в Разград са разположени в нарушение на нормативната уредба, сигнализираха наши читатели.


13_03_2017_sergii-2.jpgСлед разговор с изпълнителния директор на „Общински пазари Разград“ ЕООД Деяна Колева стана ясно, че търговските обекти не са в активите на общинското дружество, а са на частни лица.

Всъщност сергиите са върху улица, която е публична общинска собственост, съобщиха от отдел „Търговия“ в местната администрация. Служителите уточниха, че съгласно местните разпоредби търговците имат право само на мострени щандове, които могат да бъдат широки максимум 1 метър и дълги спрямо самия търговски обект.

Оказа се, че в отдел „Търговия“ са запознати със случая и вече са правили проверка и издали предписание. Както се вижда обаче, то не е изпълнено.

Завчера общинските специалисти увериха, че скоро отново ще инспектират мястото. Според нормативната уредба, последствията биха могли да бъдат отнемане на разрешителното за търговия или принудително премахване на сергиите.

Ще следим развитието на казуса. Освобождаването на улицата е наложително и това е проличало най-много през тази зима, когато снегът се задържа близо два месеца. Именно заради въпросните сергии е имало големи затруднения с почистването на улицата, която е един от основните достъпи до пазара.


Димитър КИРИЛОВ