shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 21.05.2018 г.
ekip7-small-2018-5-21.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Филиалът подготвя квалифицирани специалисти, а не кабинетни учени
13 March 2017

Най-после академичната общност на разградския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ започна да прилага теорията от дебелите учебници на практика чрез създаване на реално производство .

Новите икономически механизми, довели до раздържавяване на предприятията и изкупуването им от частни фирми и дружества, нарушиха утвърдената традиция студенти да водят практически занятия в реална работна среда.


Сега младият асистент Гьоре Наков полага основите на университетско производство, като създава здравословни бисквити. Този проект ще разшири теоретичните познания на разградските студенти, които ще видят на практика химическите реакции, описани в редица научни издания. Младите възпитаници на филиала ще се запознаят отблизо с процеса на приготвяне на бисквитките, при спазване на технологичната и производствена дейност и условията за съхранение на продукцията.

Това на практика е целта на всяко учебно заведение – да подготвя опитни и квалифицирани специалисти, а не кабинетни учени без реална практика и възможности, за което от години пледират и самите работодатели, усещайки липсата на кадри за реалното производство.

Шенол АХМЕДОВ,

възпитаник на Филиал Разград