shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 23.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-23.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Близо 6 000 души от Разградско получиха хранителни помощи
13 March 2017

Над 80% от хранителните продукти от Европейския социален фонд са раздадени на най-нуждаещите се лица в Разградска област. Това съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст в Разград.


Право на хранително подпомагане имат 7 395 социално слаби, от които 1 728 от Разград, 1 599 души от Исперих, 1348 от Кубрат, 761 души от Лозница, 832 от Завет, 682 от Самуил и 445 бедни от Цар Калоян. Над 6000 от правоимащите вече са получили индивидуални пакети с пет вида храни – брашно, леща, спагети, плодов конфитюр и компот. Хранителните продукти са раздадени в общините Исперих, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян и предстои отчитане на проведената кампания. В общините Кубрат и Разград продължава разпределението на пакетите с продукти на нуждаещите се лица.

„Има 135 души от Разград, които имат право на хранително подпомагане и в момента доброволци от БЧК обхождат адресите на лицата, които са включени в списъците. Целта ни е тази помощ да достигне до всички нуждаещи се лица, затова удължихме срока на раздаване на храните до 20 март“, съобщи д-р Кехайова.

Социално слабите лица трябва да се явят в раздавателния пункт на Червения кръст и след предоставяне на лична карта, могат да получат продуктите, които им се полагат. За хората, които по здравословни причини нямат възможност да се явят в пункта е предвиден облекчен режим за раздаване на помощите. Хранителните пакети могат да бъдат взети от техни близки и роднини, които трябва да представят пред служителите на БЧК пълномощно, личната си карта и тази на правоимащото лице.

Антония КИРИЛОВА