shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 22.06.2018 г.
ekip7-small-2018-6-22.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Не сквернете патриотизма и България с политически маскарлъци!
13 March 2017

Уважаеми съграждани, Реформаторският блок и лично аз като водач на листата на коалицията, сме подложени на агресивна клеветническа кампания от представящия се за говорител на дясното Никола Николов, който сега е лице на Нова република в Разград. Вече заявих, че Никола Николов няма да го коментирам, тъй като избирателите отдавна са си казали думата за него, няма да отговарям и на лични нападки, защото ми е чужд езикът на омразата.


13_03_2017_rolev.jpgСмятам обаче за мой дълг да защитя един достоен човек от листата на Реформаторския блок в Разград, който съвсем незаслужено бе подложен на обругаване и злепоставяне, и то от хора, които отдавна са сложили личните и партийните си интереси над морала и патриотизма.

Става дума за Симеон Тодоров, чието име бе включено сред работилите за бившите служби за сигурност заедно с това на Денчо Бояджиев, кандидат на БСП /вече огласяван като сътрудник на ДС/, и с кандидат от листата на ГЕРБ, който е бил щатен служител на ДС.

Има обаче нещо изключително важно, което трябва да знаем и което нашите политически опоненти „удобно“ пропускат.

По силата на Закона, т.нар. Комисия за досиетата обявява не само служителите и сътрудниците на Държавна сигурност, но и служителите и сътрудниците на разузнавателните служби на Българската армия /на военното разузнаване, а не на контраразузнаването, което е част от ДС/.

Според мен, точно разузнавачите на армията не е правилно да бъдат огласявани или порицавани, защото те са се занимавали с военна, а не с политическа сигурност, но законът си е закон – такъв беше приет, такъв се прилага...

Симеон Тодоров, както се вижда от справката на Комисията, е бил разузнавач към Разузнавателното управление на Генералния щаб на Българската армия. Като човек, който владее перфектно турски език, по време на редовната си военна служба той е изпълнявал задачи, свързани с противодействие на въоръжените сили на Република Турция. До промените през 1989 година турската армия беше вражеска армия за България и съвсем логично се налагаше да й се противодейства със средствата на военното разузнаване.

Работата срещу вражеска армия в защита на България - на нейната териториална цялост и сигурност, е въпрос на патриотизъм и професионализъм и няма нищо общо със сътрудничеството на политическата полиция или на други служби на ДС.

Това е истината. Разбиранията ми за морал и патриотизъм и чувството ми за справедливост ме задължават да защитя от обругаване човек, който всъщност е работил достойно за България. Такива хора, според моите разбирания, могат само да бъдат уважавани!

Отвратен от омразата, злобата и лъжата, Симеон Тодоров се оттегли от листата, въпреки моето нежелание. И извън листите обаче, той продължава да бъде в нашия екип. Продължаваме, както и досега, да работим заедно за доброто на нашия край и на нашите съграждани!Теодор РОЛЕВ,

водач на листата в Разградски район на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“