shadravan.jpg abonament1.png
 
 
брой от 20.04.2018 г.
ekip7-small-2018-4-20.png

Търсене

Вход


Забравена парола
baner_ekip7_170x236.jpg
ludogorie.jpg
Начало
Изслушаха петорна съдебномедицинска експертиза по делото за убийството в Завет
13 March 2017

Петорна съдебномедицинска експертиза с участието на вещи лица от Варна и Плевен беше изслушана в петък в Окръжен съд-Разград по делото срещу 31-годишния Владислав Филков.

Той е обвиняем за това, че на 25 срещу 26 декември 2014 година е отнел от владението на Николай Димитров 220 лева и мобилен телефон, с намерение противозаконно да ги присвои, като за целта е употребил сила и заплашване, а грабежът е придружен с убийството на жертвата.


След като извършил престъплението, Филков увил два камъка в дамска блуза, завързал я с кабел, направил примка и я закачил за трупа, който хвърлил в близкия язовир.

В петък в залата на Окръжен съд-Разград съдебните медици заявиха, че белезите и травмите по трупа на Димитров свидетелстват, че са получени докато още е бил жив. Според заключението им мъжът е починал от удушаване, като смъртта е настъпила най-малко след 5-7 минути, ако нападателят му го е стискал без да го пуска. По-вероятно е обаче да са минали между 10-15 минути и затова е било особено мъчително за него.

Общо 11 свидетели бяха призовани в съда в петък, от тях се явиха едва петима. За това, а и защото в залата не дойдоха вещи лица от София, които са изготвили друга тройна експертиза, процесът отново се отложи, този път за 4 април.

Срещу Владислав Филков вдовицата на Николай Димитров Пена е завела граждански иск, с който претендира 200 000 лева кръвнина.

Мила КЮЛЮМОВА